Alle berichten-oud

 • Zo maak je je goede voornemens tot een succes

  De eerste week van januari is weer voorbij en velen zijn gestart met goede voornemens. Ik zie ook dat er…

  Lees meer
 • Natuurlijke anticonceptie: hoe doe je dat?

  Het begon eigenlijk toen ik een artikel las over een vrouw die natuurlijke anticonceptie gebruikt in plaats van de pil.…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 7: Family time

  Familietijd is één van de dingen die ik graag bewaak. Omdat er momenten in het leven zijn dat het niet…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 6: Goedemorgen deze morgen!

  Eén van de meest belangrijke dingen die ik doe in het leven die me rustig, georganiseerd en minder vergeetachtig maken,…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 5: beweeg

  In de reset week is het een mooi moment om stil te staan bij beweging. Beweging is zo belangrijk voor…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 4: OPRUIMEN!

  Eindelijk. Eindelijk. Het moment is daar. Ik mag opruimen. Maar echt, eindelijk. Iedereen zal het nesteldrang noemen nu ik in…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 3: to do lijstje voor deze maand

  De ‘reset’ week kan voor mij niet zonder het maken van een lijstje. Een to do lijstje. Maar in dit…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 2: ontspan

  Op deze tweede dag van mijn ‘reset’ week focus ik me op ontspannen. Het hoeft overigens niet per se vandaag,…

  Lees meer
 • Deze 10 dingen kun je wél zeggen tegen een zwangere vrouw

  Wanneer je zwanger bent, krijg je meestal meer aandacht van mensen om je heen, dan wanneer je het niet bent.…

  Lees meer
 • ‘Reset’ week dag 1: goede eetgewoonten!

  Ik start mijn reset week met gewoon weer ‘normaal’ eten. Met de feestdagen is er vaak zoveel eten, dat ik…

  Lees meer

Voedzo cursussen

 • goedemorgen
  goedemorgen

  Goedemorgen!

  Ik was zo iemand. Die nauwelijks mijn bed uit kon komen. Te moe om op te staan. Geen zin om de dag te beginnen. Ik stelde het uit tot het laatste moment. En vervolgens rende ik de hele dag achter de feiten aan.

  Totdat ik besloot mijn ochtendroutine volledig om te gooien. Ik besloot vroeg op te staan en alvast wat dingen te doen voordat de rest van de wereld wakker wordt. Huishoudelijke dingen, sporten, even wat me-time. Eventueel een lijstje voor de dag maken, en dat allemaal voordat ik eigenlijk zou opstaan!

  Niet alleen voelde ik me enthousiast en opgeladen om de dag te beginnen, ook ben ik de hele dag op schema, kan ik alles netjes plannen en presteerde ik om een heel aantal dingen die ‘ik zo graag wil doen maar er niet aan toekom’ al af te strepen voor de dag begint. Weet je hoe fijn dat voelt? Hoeveel energie je daarvan krijgt? Hoe goed dat is voor je zelfbeeld!?

  Wie wil dat niet?

  Zo lang had ik verlangen om zo iemand te zijn die uit bed veert en enthousiast z’n dag begint. Ik dacht dat het voor bepaalde mensen is weggelegd en voor sommige mensen niet. Dat blijkt niet waar te zijn.

  Niet alleen dat, je kunt ook daadwerkelijk hele slimme gewoontes inpassen in je ochtendroutine, zodat je niet alleen vol energie de dag begint maar ook een bijzonder voldaan gevoel hebt over alles wat je gedaan krijgt

  Waar haal je de tijd vandaan?

  We zijn allemaal druk en allemaal hebben we dingen die we graag zouden willen doen, maar niet aan toekomen. Tot vandaag. Het is echt mogelijk om met een goede ochtendroutine meer tijd vrij te maken voor jezelf, je ontwikkeling, je planning en je rust, zodat je dag een stukje makkelijker en vooral effectiever wordt.

  Die extra energie kun je weer gebruiken om meer doelen, verlangens en dromen na te jagen! En dat allemaal met een beste start van de dag

  In 30 dagen kun je een ochtendmens worden. Ik deel hoe je dit aan kunt pakken en deel je alle tools om ook echt succesvol te zijn. In 30 dagen komen er allerlei onderwerpen langs om over na te denken, die je helpen om een balans te vinden die voor jou werkt.

  Wat zit er in de challenge?

  • Een stappenplan van 30 dagen naar een geweldige ochtendroutine
  • Mogelijkheid tot vragen stellen aan Sharon
  • Ongelimiteerde toegang tot de cursus (je kunt altijd pauzeren en later weer oppakken)
  • Praktische opdrachten
  • Dagelijkse e-mail reminders

  Waar vind de challenge plaats?

  Online, op Voedzo! Nou ja, en in je huis natuurlijk Je kunt na aanmelding inloggen in de rechterbovenhoek. Je challenge komt in je cursusoverzicht te staan en zodra de cursus begint, krijg je toegang tot de informatie online. Daarnaast krijg je dagelijkse e-mails om je op de hoogte te brengen van het nieuwe dagdeel.

  24,95
 • het.social.media.dieet
  het.social.media.dieet

  Het social media dieet

  Ben je verslaafd aan je smartphone? Kun je eigenlijk moeilijk zonder? Is het een soort bezigheidstherapie? En word je er tegelijkertijd weleens gek van? Pak je ‘m automatisch, zonder dat je het doorhebt? Roept je telefoon je, wanneer je ‘m weglegt? Je weet wel, zo’n ontzettend onrustig, kriebelig gevoel?

  Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving.  Persoonlijk vind ik smartphones ontzettend handig en kan ik me geen leven zonder voorstellen. Tegelijkertijd is het soms lastig om een balans te vinden en alleen te genieten van de voordelen, en niet de nadelen, zoals een ware smartphone verslaving.

  Ik besloot dat het anders kon. Ik begon mijn ontdekkingsreis op zoek naar een goede balans op het gebied van internetgebruik, smartphones, social media en het échte leven.  Ik wil geen apps deleten, mijn telefoon wegdoen en terug naar een pc. Ik wilde wel leren hoe ik al het goede van de nieuwe trends in mijn leven kon combineren met de voordelen van een écht leven, met échte mensen, échte gesprekken.

  Echt aanwezig zijn!

  Dit bracht me tot een ontdekkingsreis naar een leven zonder afleiding, waarin ik heb geleerd te genieten van mijn seizoen, het najagen van mijn dromen, het vól aanwezig zijn voor mijn gezin en naasten. Realiserende dat het leven niet alleen om mij draait, maar ook om de mensen om me heen.

  Ik vond echte connectie, echte vrienden en diepere verbondenheid met de mensen in mijn omgeving. Ik leerde dat vol aanwezig zijn je direct een fijner persoon in omgang en een fijnere gesprekspartner maakt. Ik heb nu zelfs meer tijd om de dingen te doen die ik leuk vind, boeken te lezen, hobby’s, studie, reizen en zelfontwikkeling.

  Wie wil dat niet?

  Het is zo fijn om internet, het digitale, in je leven te hebben op een goede manier, in balans, dat ik besloot er een challenge van te maken. Ik heb deze challenge geschreven voor iedereen ongemakkelijk wordt van zijn eigen smartphone gebruik of social media gebruik en graag wil leren minderen op een gezonde manier, en een eigen goede balans te vinden voor een gezond sociaal leven.

  In 30 dagen kun je ontzettend veel veranderen. Ik deel hoe je dit aan kunt pakken en deel je alle tools om ook echt succesvol te zijn. In 30 dagen komen er allerlei onderwerpen langs om over na te denken, die je helpen om een balans te vinden die voor jou werkt.

  Wat zit er in de challenge?

  • Een stappenplan van 30 dagen naar een goede balans op gebied van internet, social media en telefoongebruik
  • Mogelijkheid tot vragen stellen aan Sharon
  • Ongelimiteerde toegang tot de cursus (je kunt altijd pauzeren en later weer oppakken)
  • Praktische opdrachten
  • Dagelijkse e-mail reminders

  Waar vind de challenge plaats?

  Online, op Voedzo! Nou ja, en in je huis natuurlijk Je kunt na aanmelding inloggen in de rechterbovenhoek. Je challenge komt in je cursusoverzicht te staan en zodra de cursus begint, krijg je toegang tot de informatie online. Daarnaast krijg je dagelijkse e-mails om je op de hoogte te brengen van het nieuwe dagdeel.

  24,95
 • rommelvrij.huis
  rommelvrij.huis

  Een rommelvrij huis

  Jarenlang had ik zo’n hekel aan opruimen. Het duurde lang. En ik had nooit zin. Voor ik het wist was de rommel weer terug. Ik propte dingen in m’n kasten: geen plek! Elke dag weer had ik strijd tegen troep. En als je dan niks doet, wordt het alleen maar erger. Kost het nog meer tijd!

  Tot ik besloot het drastisch anders te doen. En dit keer succesvol. Opruimen moest makkelijk, snel en simpel worden. Het moest zo makkelijk zijn, dat mijn hele gezin, inclusief 2-jarige, het kon doen. Het moest een minimale inspanning zijn, omdat ik het ontzettend vervelend werk vind.  En ik heb leukere dingen te doen in mijn leven.

  Een opgeruimd huis, geeft namelijk zoveel rust. Ik vind het zo fijn om in een opgeruimd huis te zijn. Het is fijn thuis komen, het is fijn koken, het is fijn knutselen en het is fijn op de bank ploffen. Het geeft rust, ontspanning en kalmte.

  Wie wil dat niet?

  Win, win, win, win, win

  Inmiddels is mijn huis opgeruimd, niet perfect, want ik leef er ook in. En mijn gezin ook. Maar het is opgeruimd, georganiseerd. Het ís fijn thuiskomen. Het ís fijn neerploffen en het ís fijn koken. Het ís overzichtelijk en het kost me nauwelijks tijd. En uiteindelijk bespaart het me nog geld ook. Win, win, win, win, win, win, snap je?

  Toe aan verandering?

  Ben jij ook toe aan een nieuw plan? Word je moe van spullen, troep en rotzooi? Sta je met je handen in het haar, je afvragend hoe lang je dit nog moet gaan doen? Gelukkig niet lang meer! Doe mee met onze challenge naar een rommelvrij huis!

  Afrekenen met rommel, voor altijd

  Zie, er zijn wel degelijk dingen die je kunt doen, zodat het makkelijker wordt om op te ruimen. Rommel kun je namelijk niet opruimen, troep hoort niet in je huis. Met slimme trucs en een fantastisch stappenplan ga ik je in 30 dagen helpen naar een rommelvrij huis. En geef ik je alle tips die je nodig hebt om het zo te houden, zonder dat je er uren mee bezig bent.

  Heerlijk toch, voor eens en altijd afrekenen met dat nare opruimproces!

  Wat zit er in de challenge?

  • Een stappenplan van 30 dagen naar een rommelvrij huis
  • Mogelijkheid tot vragen stellen aan Sharon
  • Ongelimiteerde toegang tot de cursus (je kunt altijd pauzeren en later weer oppakken)
  • Praktische opdrachten
  • Dagelijkse e-mail reminders

  Waar vind de challenge plaats?

  Online, op Voedzo! Nou ja, en in je huis natuurlijk Je kunt na aanmelding inloggen in de rechterbovenhoek. Je challenge komt in je cursusoverzicht te staan en zodra de cursus begint, krijg je toegang tot de informatie online. Daarnaast krijg je dagelijkse e-mails om je op de hoogte te brengen van het nieuwe dagdeel.

  24,95
 • Aanbieding!
  food.freedom.intense
  food.freedom.intense

  Food Freedom intense (start 6 februari)

  Wil jij graag leren eten in vrijheid? Zonder schuldgevoel? Zonder schaamte? Zonder continu bezig te zijn met wat je wel en niet kunt eten? Zonder te diëten? Zonder regels? Zonder per ongeluk, zonder dat je het doorhebt, uit gewoonte teveel te eten? En zonder eetbuien?

  Maar wel gezond, met goede hoeveelheden en niet onbelangrijk: ervan genieten terwijl je eet?

  Onze Food Freedom intense is perfect voor jou!

  Food Freedom intense is een programma van 6 weken waarin je stap voor stap langs alle elementen van Food Freedom loopt: eten in vrijheid.

  Food Freedom intense bevat deze onderdelen:

  • Deel 1 Stop het dieet! (2 weken)
  • Deel 2 Stop het overeten! (2 weken)
  • Deel 3 Gezonde keuzes in vrijheid (2 weken)
  • Deel 4 Food Freedom in community (6 weken lang, samen met deel 1, 2 en 3).

  Stop het dieet!

  Heb je ook zo’n hekel aan diëten? Maar wil je wel afvallen? Dus probeer je toch het ene na het andere dieet? Zonder succes? En elke keer denk je dat dit écht de laatste keer gaat zijn? Want dit keer gaat het écht lukken?

  En dan, opeens, zijn de kilo’s weer terug. En in sommige gevallen niet alleen dat, soms komen de kilo’s met meer terug! Echt het laatste waar je op zit te wachten. Je besluit weer op dieet te moeten en kiest hetzelfde dieet, of probeert dit keer een andere. Vol goede moed, hoop en wilskracht. Welkom in de oneindige cyclus van diëten.

  En je bent niet de enige. Een groot percentage van de mensen die diëten heeft exact hetzelfde verhaal. Ligt het aan jou? Het is in elk geval frustrerend, je kunt je schuldig voelen, je schamen, denken dat je niet genoeg wilskracht of doorzettingsvermogen hebt en je kunt enorm balen van je gewicht of zelfs van jezelf! Je voelt je minder goed en je wilt dat gewicht nu voor eens en altijd kwijtraken. En zo begint het weer opnieuw: een enorme vicieuze cirkel.

  Stop het overeten!

  Overeten is de grootste reden van overgewicht. Of je dat nu tijdens je maaltijden doet, tijdens je tussendoortjes of continu de hele dag door. Eten met mate is belangrijk, maar hoe doe je dat? Het klinkt niet altijd even aantrekkelijk en kan ervoor zorgen dat je een dieetgevoel krijgt, waarbij je zelfs honger kan hebben. En honger hebben is geen fijn gevoel.

  Het is mogelijk om te leren voldoende te eten, zonder je overvol te voelen en zonder dat je honger hebt. Het is zelfs mogelijk om in vrijheid, zonder regels of jezelf dingen te verbieden, goede porties te eten. Vrijwillig, uit eigen keuze.

  Gezonde keuzes in vrijheid

  In plaats van gezonde keuzes maken vanuit regels, leren we gezonde keuzes maken vanuit een gezonde levensstijl, op de manier zoals het bij je past en zoals jij ervan kunt genieten. Je leert dat je jezelf kunt vertrouwen op het gebied van eten en dat je daadwerkelijk goede keuzes kunt maken. Daarnaast geven we gezond eten de juiste plaats in onze eigen prioriteitenlijst, brengen we perspectief aan in onze eetgewoonten en streven we ernaar een juiste balans te geven aan gezond eten, naar alle andere dingen die we doen in ons leven!

  Food Freedom in community

  Aan dit Food Freedom programma zit een community programma vast (het echte community programma in groepjes is optioneel, maar wel van harte aangeraden!). Je krijgt wekelijks lessen hoe je Food Freedom en vrijheid in de praktijk kunt toepassen, naar jezelf toe en naar anderen toe. Daarnaast kun je worden ingedeeld bij een klein groepje Food Freedom deelnemers om kleinschalig het programma te doorlopen en te bespreken wat je tegenkomt en wat je leert. Zo kunnen we van elkaar leren en hebben we direct ondersteuning en bemoediging in onze ontdekkingsreis!

  Dit verloopt allemaal online.

  In deze challenge leer je:

  • Hoe diëten werken
  • Het antwoord van je lichaam op diëten
  • Waarom je zou willen stoppen met diëten
  • Waarom je je weegschaal niet nodig hebt
  • Waarom je nu eet zoals je eet
  • Waarom een gezonde relatie met eten zo belangrijk is
  • Waarom eten een vriend is, geen vijand
  • Waarom eten niet je beste vriend is
  • Hoe je je eigen lichaam kunt respecteren
  • Hoe je zonder schuld kunt eten
  • Hoe je om kunt gaan met stemmetjes en regels in je hoofd
  • Hoe je emoties los kunt koppelen van eten
  • Wat je kunt doen wanneer je je verveelt
  • Hoe je echt kunt genieten van je eten, en hoe je vrijwillig kunt genieten van gezond eten
  • Wat je lichaam nodig heeft (en jij)
  • Over honger
  • Over verzadiging
  • Leren proeven
  • Relaxen en genieten tijdens het eten
  • Een ritme inbouwen in de praktijk
  • Wat je doet wanneer je eet als je geen honger hebt
  • Hoe je geen slachtoffer bent van eten
  • Over stress
  • De rol van calorieën
  • Gezonde gewoonten bouwen
  • Over echt eten
  • Wat je doet op feestjes en speciale gelegenheden
  • Gezonde keuzes in vrijheid
  • Prioriteiten stellen
  • Eten de juiste rol in je leven geven
  • Gewicht verliezen in vrijheid
  • Jezelf vertrouwen rondom eten
  • Nieuwe gewoonten aanleren in vrijheid
  • Lekker leven met eten!

  Wat zit er in de challenge?

  • 6 weken lang informatie over Food Freedom
  • mogelijkheid tot het doorlopen van Food Freedom in kleine community groepjes (online)
  • Mogelijkheid tot vragen stellen aan Sharon
  • Ongelimiteerde toegang tot de cursus (je kunt altijd pauzeren en later weer oppakken)
  • Praktische opdrachten
  • Dagelijkse e-mail reminders

  Waar vind de challenge plaats? Online, op Voedzo! Je kunt na aanmelding inloggen in de rechterbovenhoek. Je challenge komt in je cursusoverzicht te staan en zodra de cursus begint, krijg je toegang tot de informatie online. Daarnaast krijg je dagelijkse e-mails om je op de hoogte te brengen van het nieuwe dagdeel.

  97,00 77,00