Suikervrij volhouden

6 Maanden. Zonder suiker. Nou, 95% dan. Hoe hou ik het vol vroeg ik me af. Omdat anderen me dat ook vragen. Om te beginnen door deze leuke dingen:

Mepal-bewaardoos-paarsDaar stop ik geraspte wortels in of geraspte courgette. Op zondagmiddag mag de Magimix aan het werk en dan heb ik genoeg om de hele week lekkere salades te maken. Dat is wel een deel van het geheim: zorg dat je koelkast gevuld is met al klaargemaakt good food. Zo maak ik nu eens per week een pan quinoasalade. Het recept is van de Albert Hein app, jawel! Rode ui fruiten, winterpeen in stukjes erbij, hele courgette in stukjes. De quinoa kook je apart en de kipfilet in stukjes bak ik ook apart. Als de groente wat zacht is geworden, gooi je alles in de pan/wok bij elkaar, lekker husselen. Ondertussen rooster ik pijnboompitten (voor 1 portie) en die strooi je over de quinoasalade. Peper en zout erover en smullen maar. En de rest (het recept is voor 4 personen geloof ik) verdeel ik over die mooie doosjes en die gaan in de koelkast en in de vriezer.

Lunch

Deze lunchdoos lijkt me ook erg handig voor als je lunch mee wilt nemen.

Mepal-lunchbox-paars

Je kunt er vakjes in maken (voor salade, brood ernaast en wie weet nog een gekookt eitje) en er zijn verschillende maten en kleuren. Hoe dit in de praktijk gaat weet ik niet, want ik heb momenteel geen werk om naar toe te gaan. Met collega’s en een kantine of restaurant. Toen ik dat wel had, was het al onmogelijk om lekker brood ter plekke te krijgen, laat staan biologisch brood. Salades waren heerlijk maar dan werd de lunch vrij prijzig en ook al werkte ik bij een bank met goede salarissen, over de prijzen van de lunch werd flink gemopperd. Ook over het aanbod trouwens. Langzaamaan zag je steeds meer collega’s hun eigen lunch meenemen. Maar daar tussen zat nog geen quinoasalade :) Ik zou het eens koud moeten eten, kijken of dat lekker genoeg is om als tip mee te geven.

Zoet & Koek

Verder houd ik vol door veel lekkere suikervrije tussendoortjes in huis te hebben. Noten bijvoorbeeld, maar ook de heerlijke banaan-walnotenmuffins van Sharon. Om me heen zijn wat buren en vrienden enthousiast geworden over suikervrij eten. Als zij iets bakken om te proberen, komen ze wat brengen. Zo heb ik al heel wat cake, muffins, ontbijtkoek en gisteren zelfs brownies gekregen. Als ze echt lekker zijn (ahum) verdwijnen ze gelijk in de vriezer. Een voorraad suikervrije chocolade red me ook af en toe.

Mijn laatste geheim om het vol te houden: af en toe neem ik iets niet suikervrij, iets dat ik heeeel erg lekker vind. Bijv. Cote d’or puur met hazelnoot. Oei, wat is dat heerlijk! Dus daar neem ik dan een stukje van. Of BonBonbloc puur, ook in mijn top 10. Ook een chocoladetaartje van een topbakker als Bond&Smolders in Utrecht sla ik niet af. Maar die chocoladetaartjes en appelbollen komen niet iedere week langs :)

Vakantie

De vakantie komt eraan, 3 weken Frankrijk. Hopelijk veel zon en zwemmen. Boekjes lezen, buiten eten, je kent het wel. Heerlijk! Het geheim om dan ook suikervrij (zoveel mogelijk te eten) heb ik nog niet. Veel groente, fruit en noten kopen denk ik. En uit NL suikervrije stroopwafels, heerlijke mueslikoeken (allebei van Terrasana) en super chocola mee te nemen (Chokay en La Red). Maar ja, of mijn havermoutpap met appel en lijnzaad ook in een tent geserveerd kan worden zonder dat ik een kar achter de auto hoef te spannen om alleen al mijn favoriete eten mee te nemen? Ik nam nooit eten mee naar het buitenland. Het was juist de sport om ter plekke van alles te proeven en uit te vinden. Hoe heet lijnzaad in het Frans? 3 Weken dat heerlijke stokbrood laten staan?

Krijg trouwens trek van schrijven over eten. Op naar de keuken om mijn quinoasalade met kip, wortel, courgette en pijnboompitten op te bakken!

Ingeborg Mellaart

Op mijn tocht door de wondere wereld van gezond, goed en suikervrij eten neem ik je graag mee. Ik sleep ook mijn 2 kinderen mee en schrijf over hoe ik hen wijzer en enthousiast maak over eten. Nou ja, probeer :) Lees ook mijn blog: Nooor.nl

5 reacties

  1. Petra   •  

    ze hebben in de franse supermarchee in ieder geval limonades gezoet met stevia!

  2. Marcella   •  

    Leuk blog! En ik ben benieuwd hoe je zo gezond mogelijk eet in Frankrijk. Veel fruit en noten kan natuurlijk makkelijk. Succes en geniet van je vakantie!

  3. Maranke   •  

    hele leuke verhalen. Heb ze inmiddels allemaal verslonden. Ik ben nu de recepten aan het afgaan en ik kom voor de quinoa salade geen hoeveelheden tegen. Ik heb ook op ah-app gekeken maar daar staat niets tussen wat erop lijkt. Kun je deze misschien nog opgeven?

    • ingeborg   •     Auteur

      Dank je Maranke! Quinoasalade heet eigenlijk officieel quinoa pilav. Als je dat intypt bij AH of Appie zou je het recept moeten vinden. Ik laat de rozijnen eruit, maar mijn zus vindt die juist het lekkerst geloof ik :)

      • Maranke   •  

        die staat er inderdaad tussen met jouw ingrediënten. Dank je wel, ga het zeker maken deze week:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>