Suikervervangers: geniet met mate

Suikervervangers: geniet met mate
31 juli 2011 sharon
Categorie: Suikervrij

Het is fijn, al die natuurlijke suikervervangers, zoals oerzoet, palmsuiker, honing en stropen. Het geeft je de mogelijkheid om enigszins verantwoord een lekkere ‘suikervrije’ muffin te nemen. Je lichaam reageert er veel beter op, waardoor je je veel beter voelt dan die superzoete suikerbommen.

Suikervervangers, rustig aan

Het is geen magisch middel helaas. Ook met de suikervervangers mag je rustig aan doen. Zorg er gewoon voor dat je het gebruikt voor je muffins, taarten, cakes en snoepjes die je allemaal zelf maakt. De kans is groot dat je niet elke dag een cake naar binnen werkt, als je die suikervrije cake zelf moet maken. Geen probleem dus!

Blijven opletten

Maar laat het er niet insluipen dat je de wat-minder-goede-producten toch steeds vaker neemt, zoals vruchtensappen, koekjes, snoepjes en andere bewerkte producten uit de (bio)winkel. Zelfs als deze natuurlijk gezoet zijn. Deze producten zijn op zichzelf niet echt een gevaar, maar wel als ze in je dagelijkse voedingspatroon belanden. Je kunt ze best een keertje kopen, maar om jezelf te beschermen: eet dagelijks veel fruit, drink water, drink alleen zelfgemaakte sappen waarbij je de gehele vrucht gebruikt en bak je suikervrije koekjes/snoepjes/cakes/taarten zelf! Blijf bij die veilige grens. En dat is goedkoper ook.

GRATIS E-book t.w.v. €6,95!!
25 lekkere Sinterklaas recepten!

Nog een maand en het is Sinterklaas. Download  nu het Voedzo Sinterklaas receptenboek boordevol suikerbewuste recepten. 
DOWNLOADEN