Mijn favoriete kerststol die ik bak dit jaar

Mijn favoriete kerststol die ik bak dit jaar
23 december 2016 sharon

Deze ga ik dit jaar bakken, in het kader van ‘waarom ik witte bolletjes bak‘. Het is dus volledig met normale ingredienten, en het is ontzettend lekker. Ik heb meerdere stollen geprobeerd in de aanloop naar Kerst, maar morgen stap ik de keuken in om dit recept te maken. Ik maak wel zelf mijn amandelspijs, want dat kan ik hier niet kopen (Californië). 

Kerststolcake

We hebben ook nog andere opties, die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Als je een soort snelle kerststolcake wilt maken, kun je deze proberen. Vrij van geraffineerde suikers (en vol natuurlijke, zo hoort het nu eenmaal), gluten, gist en veganistisch. Met heeeeel veeeeeel spijs, want daar houden we hier thuis van. Maar je kunt die natuurlijk ook wat minderen of weglaten.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.


Traditionele kerststol

Je kunt ook de langzamere versie met gist maken, zo deed ik het vroeger ook. Dit heeft iets meer een kerststol idee, meer broodachtig, in vergelijking met de snelle cake van hierboven. En ook erg lekker! Zie hier voor het recept.

En deze maak ik!

Ik maak morgen het recept van Levine. Ze heeft er zelfs een filmpje bij, voor de mensen zonder broodbakgen, zoals ik 😉 Ik weet niet of het ook in haar boek staat, want ik heb die van mij uitgeleend en zit zonder 😉

  1. Brood uit eigen oven – van Levine van Doorne
  2. Meer brood uit eigen oven – deel 2 van Levine van Doorne

Fijne Kerst, lieve mensen :) xx Sharon

ps. De stol wordt een stuk beter dan op deze foto, dat was een eerste poging met een ander recept, maar ik had geen andere foto’s :)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De vernieuwde e-cursus Bewust met Suiker nu 25% korting met de code: BEWUST
meer informatie!