Over Voedzo

Voedzo is een blog over gezond eten & gezond leven met die gezonde voeding, opgezet door Sharon Numan. Sharon schrijft vanuit een praktisch uitgangspunt, met logisch nadenken, zelf uitproberen en zelf ontdekken. Ze daagt lezers uit om los te komen van het normaal bekende voedingspatroon en de bijbehorende regels, die we zo vaak te horen krijgen.

 

Over Sharon

Copyright Diana Emanuela

Al sinds 2010 schrijf ik over mijn ontdekkingen in de natuurlijke gezondheidswereld. Sinds ik mijn eetpatroon volledig heb omgegooid, voel ik me op vele fronten beter. Ik had elke dag hoofdpijn en was vaak misselijk, ik had een aantal kilo’s teveel en mijn energiepeil was soms wel heel laag. Gezond eten geeft je geen garantie voor 100% gezondheid, maar het is in elk geval wel de beste basis die je kunt hebben.

Ik schrijf over de dingen die ik tegenkom, ik schrijf over hoe ik mijn lichaam probeer te geven wat het nodig heeft en mijdt wat het zeker niet nodig heeft, voornamelijk de bewerkte voeding. Denk aan geraffineerde suiker, bewerkte zuivelproducten, tarwe, zoetstoffen en pakjes en zakjes. Ik eet graag onbewerkte producten van goede kwaliteit, vol voedingsstoffen, en producten die op de juiste manier bereid worden.

Ik drink rauwmelkse kefir en ben gek op spelt zuurdesembrood en veel gezonde vetten. Eitjes, wilde zalm en roomboter zijn ook favoriet. Ik maak graag bottensoepen (bouillon), stoofpotjes of gewoon een spaghetti. Ik experimenteer met het fermenteren van allerlei soorten groenten en het eten van orgaanvlees, maar dat is nog work in progress.

Lees meer over mijn ontdekkingsreis in mijn blogs!