All chocolate oliebollen

All chocolate oliebollen
17 december 2016 sharon
Categorie: Recepten, Toet en zoet

Natuurlijk zijn jullie nog niet bezig met oliebollen, ik ook niet. Maar, we zijn wel druk bezig geweest met ons Oliebollenboek! Dit is ons gratis e-book met allerlei nieuwe recepten voor oliebollen en flappen, voor mensen die eens iets nieuws willen proberen :) Wij hebben er in elk geval heel veel plezier in gehad om ze te maken!!! Klik hier voor het gratis e-book.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 6-8 stuks)

  • 15 gram verse gist of 7 gram droge gist
  • 175 ml lauwwarm amandelmelk
  • 1 tl honing
  • 1 appel
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 3 el cacao
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 1 tl zout
  • 100 ml bier* (of 100 ml extra amandelmelk)
  • 1 tl citroensap
  • 150 gram gehakte pure chocolade
  • serveren met: extra gehakte chocolade en de chocoladetopping (zie gratis e-book voor recept)

Zo maak je het

Doe de gist, honing en amandelmelk in een kom en zet het even apart. Het is belangrijk dat de amandelmelk lauwwarm is, dit activeert de gist. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng in een kom de speltmeel, vanille, cacao, zout. Roer alle ingrediënten door het beslag. Doe het beslag in een kom. Dek af met een vochtige theedoek. Laat het beslag 1 uur tot 1,5 uur rijzen op een warme plek bij de verwarming. Warm je frituur op 175 graden. Doe 4 deegballen in de frituur en draai ze wanneer de onderkant goudbruin is. In totaal hebben ze 5-6 minuten nodig.

0 reactie

  1. Janine 1 maand geleden

    Sharon, waarin frituur jij?

    • Auteur
      sharon 4 weken geleden

      Ik deed deze in olijfolie geloof ik, maar ik frituur echt nooit, dus ik ben er niet heel precies mee, dat zou me veel te duur zijn voor 1 keer frituren :) Deze oliebollen waren de laatste, vorig jaar 31 december, sindsdien niet meer gedaan 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De vernieuwde e-cursus Bewust met Suiker nu 25% korting met de code: BEWUST
meer informatie!