Kaneelkoek

Deze heerlijke kaneelkoek is al tijden een favoriet recept op Voedzo, ook al issie al heeeeeeel oud! Het is gemakkelijk te maken, ideaal als je iets lekkers wilt in het weekend. Eigenlijk moet ik eens een geupdate versie maken, zonder palmsuiker, dat lijkt me wel wat. Wordt vervolgd!

Ingrediënten

125 gram boter of kokosolie
2 biologische eieren
200 gram (spelt)volkorenmeel
100 gram palmsuiker
1 tl kaneel
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram walnoten, grof gehakt
1 el biologische honing
Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm / ovenschaal in en bekleed met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpannetje. Laat het even afkoelen en meng de boter met de eieren.
Voeg alle droge ingrediënten in een kom bij elkaar en roer goed.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng goed.
Doe het beslag in de vorm en zet het 25 minuten in de oven.

45 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *