Kaneelkoek

Kaneelkoek
20 maart 2015 sharon
Categorie: Recepten

Deze heerlijke kaneelkoek is al tijden een favoriet recept op Voedzo, ook al issie al heeeeeeel oud! Het is gemakkelijk te maken, ideaal als je iets lekkers wilt in het weekend. Eigenlijk moet ik eens een geupdate versie maken, zonder palmsuiker, dat lijkt me wel wat. Wordt vervolgd!

Ingrediënten

125 gram boter of kokosolie
2 biologische eieren
200 gram (spelt)volkorenmeel
100 gram palmsuiker
1 tl kaneel
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram walnoten, grof gehakt
1 el biologische honing
Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm / ovenschaal in en bekleed met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpannetje. Laat het even afkoelen en meng de boter met de eieren.
Voeg alle droge ingrediënten in een kom bij elkaar en roer goed.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng goed.
Doe het beslag in de vorm en zet het 25 minuten in de oven.

0 reactie

  1. Patricia 4 jaar geleden

    Deze heb ik vanmiddag gemaakt en vanavond geproefd: heerlijk!!

    • Lenie Hamers 8 maanden geleden

      Mijn kaneelkoek was niet luchtig heb ik iets fout gedaan?

      • Auteur
        sharon 8 maanden geleden

        Wat balen! Heb je er voldoende bakpoeder ingedaan? Was de oven goed voorverwarmd?

  2. Zoë 4 jaar geleden

    Goedenavond,

    Kun je de oerzoet ook vervangen met Ahorn Siroop?

    Groetjes!

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Weet ik niet! Qua zoetheid wel, maar oerzoet is een vaste structuur en de ahornsiroop is vloeibaar, waardoor de hele samenstelling van het beslag verandert (veel vloeibaarder). Je kunt eventueel compenseren met wat meer meel, maar ik weet niet of het dan nog lekker wordt. Beter met palmsuiker of kokosbloesemsuiker dan! groetjes!

    • Lievonne 3 jaar geleden

      Ja zeker kan dat Zoë. Ik krijg er heerlijke resultaten mee!! Heb jij dit met stevia geprobeerd? Ik vind het i.p.v. suiker tamelijk smerig, maar het zou voor bakken ideaal kunnen zijn. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

      Vriendelijke groeten,
      Lievonne

  3. Nicole 4 jaar geleden

    Kan dit ook in een cakeblik? En als je een ovenschaal of taartvorm gebruikt, welke maat moet die dan hebben?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Standaard ovenschaalmaat, vierkant, ongeveer 20/22 cm

  4. Jouke 4 jaar geleden

    Hoi Sharon,
    Kan ik de plantaardige boter ook vervangen door kokosolie (ontgeurde) denk je? En weet je in welke verhouding…zo´n 100 gram?
    Thnx!

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      ja hoor, zelfde hoeveelheid! :)

  5. Annelien 4 jaar geleden

    Dit wil ik ook eens proberen! Ik wil de volkorenmeel vervangen door speltmeel. Dat gaat toch wel? En kan ikde wijnsteenbakpoeder vervangen door 1/2 tl bakingsoda en 1/2 el appelciderazijn?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Ja hoor, probeer maar! Lekker testen!

    • Lievonne 3 jaar geleden

      Speltmeel: lekker en heel mooi bakresutaat!

    • Hilde 1 jaar geleden

      Omwille van wat ik in huis had ook zo geprobeerd: met speltmeel en bakingsoda/appelazijn. Gaf erg goede resultaten! Kwam er een tikje aan de droge kant uit, maar dat is ook baktijd-afhankelijk natuurlijk. Dit recept maak ik zeker opnieuw!

  6. Astrid 3 jaar geleden

    Ik hoor iedereen hierover, ga t zo proberen, maarre, waarom zit er geen kaneel in de kaneelkoek??

    • Astrid 3 jaar geleden

      Oeps sorry, wel een tl kaneel zie ik nu…

      • Auteur
        sharon 3 jaar geleden

        haha 😉

  7. Cathrien Simons 3 jaar geleden

    Hoi,

    Kan ik palmsuiker eventueel weglaten.

    Zout voeg ik ook niet toe.

    Bedankt voor je recept.

    Groetjes.

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      ik weet niet of het kan, maar dan wordt het wel meer een broodachtig iets. Je zou het moeten proberen, succes!

  8. Linda 3 jaar geleden

    wil ik graag gaan proberen. En meteen experimenteren… met wat extra banaan erbij :-)

  9. maria 3 jaar geleden

    Maar palmsuiker is toch ook suiker? Of heb ik het nu helemaal mis???

  10. Sylvia 3 jaar geleden

    Als ik dit glutenvrij wil maken, moet ik dan witbroodmix gebruiken of ‘meel’ ? Alvast bedankt!

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Ik las iemand die amandelmeel heeft gedaan. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, dus het zal echt uitproberen zijn :)

  11. Sara 3 jaar geleden

    Ik heb er dadels en stukjes pure chocolade aan toegevoegd en dit maakt ‘m nog lekkerder. Ik ben fan van dit recept! Ik heb geen palmsuiker maar biologische vanille suiker toegevoegd (rietsuiker is dit) maar minder dan 8 gram en dit ging prima. Ik heb er een geprakt banaantje aan toegevoegd en een snufje baking soda.

  12. pien 2 jaar geleden

    Net gemaakt en hij is heerlijk!!

  13. kim 2 jaar geleden

    heb m net gemaakt maar hij wordt niet erg hoog. ik heb per ongeluk gemixt ipv geroerd.z
    ou t daardoor komen?

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      Hai Kim, ik weet het niet! Misschien te weinig bakpoeder gebruikt? Oven niet warm genoeg? Niet direct in de oven gedaan? Of gewoon pech dat t even niet lukte? Het kan aan veel verschillende factoren liggen :)

  14. kim 2 jaar geleden

    ik heb wijsteenpoeder van funcakes is dat anders als de wijsteenbakpoeder die jij gebruikt?

    • kim 2 jaar geleden

      wijnsteen cream of tartar heb ik van funcakes.

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      weet ik niet, die ken ik niet :)

  15. kim 2 jaar geleden

    oja.nog n vraagje. als ik kokosolie wil kopen is dan de kokosolie van de AH raw food een goede keus of weet je n ander merk uit n supermarkt of natuurwinkel? liever niet via n webshop ivm verzendkosten

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      kan in beiden, bij ah of in natuurwinkel of de tuinen :)

    • Nelly 11 maanden geleden

      Kan ook bij de aldi of action kokosolie halen die gebruik maken ik ook en dat gaat hastikke goec

  16. Sarah. 2 jaar geleden

    als ik de eieren weglaat, zal hij dan nog enigszins luchtig zijn? Mijn zoontje is allergisch namelijk.

    • Nelly 11 maanden geleden

      Je kan ook ei vervangers gebruiken dat doe ik ook .

  17. Laura 2 jaar geleden

    Ohh lijkt me onwijs lekker! Ik las hierboven iemand die er nog chocolade aan toe had gevoegd: ook een goed idee :-) Ga ik zeker opslaan dit.

  18. Geertje 2 jaar geleden

    Hi, denk je dat ik ook roggemeel kan gebruiken? Dat is voorhanden namelijk :)

  19. Sanne 2 jaar geleden

    Is het een beetje ontbijtkoek-achtig? Dan zou ik speculaaskruiden toevoegen ipv kaneel. Ben al een poosje op zoek naar een simpel recept voor een vervanger voor ontbijtkoek.
    En honing vervangen door speltstroop, moet ook goed komen, toch?

  20. Inge 2 jaar geleden

    Het recept mag dan al heeeeeeel oud zijn, ik had ‘m nog niet ontdekt. En ik denk dat ik ‘m morgen maar eens ga proberen. :-)

    • Inge 2 jaar geleden

      Ooooh hemels!!! Dit is het lekkerste dat ik in tijden gemaakt heb! Ondanks de kleine aanpassingen. Bij een tekort aan kokosbloesemsuiker meer honing gebruikt. En de helft van de noten vervangen door pecannoten. En er ook nog wat cacaonibs door gedaan. Een heerlijke koek met een knapperige bovenkant.

  21. inge 2 jaar geleden

    Ik kan je doorverwijzen naar de site ‘gezond leven met jacoline’. Zij heeft een gezonde suikervrije ontbijtkoek die ik al meerdere malen heb gemaakt. Erg smakelijk! Probeer het eens. Succes.

  22. Pascalle 2 jaar geleden

    kan ik in plaats van de palm suiker ook honing gebruiken? En hoeveel moet ik dan nemen. Is de palm suiker even zoet als gewone suiker? Als ik het met rietsuiker doe, is dan de hoeveel heid hetzelfde? En als ik het met agave sloop doe. Hoeveel gebruik ik dan?

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      Hai Pascalle! Dat zou je moeten proberen. Het wordt dan wel vloeibaarder, dat moet je compenseren met bijv meer meel, succes!

  23. Hester 1 jaar geleden

    Waauuw heerlijk! Ik heb er kaneelmuffins van gemaakt
    en heb de walnoten vervangen door cacaonibs en cranberry’s!

  24. Karin walter 5 maanden geleden

    Hoi Sharon
    Ik heb hem nu al verschillende keren gemaakt maar bij mij wordt hij nooit lichting en ik houd precies het recept aan zijn er meer mensen die dit hebben .
    Jij hebt trouwens wel allemaal lekkere recepten die ik ook veel maak en mijn kleindochter is er dol op .
    Mvg karin

    • Auteur
      sharon 5 maanden geleden

      Hai Karin! Wat gek zeg! Misschien wat meer bakpoeder gebruiken? Het kan zijn dat je net een beetje bescheiden bent. Daarnaast kun je als extra optie eerst het meel zeven, daar wordt het ook luchtiger van :) Succes!

  25. Karin walter 5 maanden geleden

    Het moet zijn luchtig sorry

  26. Cooper 4 maanden geleden

    Hallo!

    Ik heb eieren vervangen door alleen eiwit… Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Geen suikers, stevia toegevoegd en rozijnen.

    • Auteur
      sharon 3 maanden geleden

      Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Moe van het plannen van je avondmaaltijden? Laat ons het voor je doen!
meer informatie!