Maak deze luchtige chocoladecake niet!!!

Maak deze luchtige chocoladecake niet!!!
30 november 2016 sharon
Categorie: Recepten, Toet en zoet

Onlangs verveelde ik me met mijn kinderen, dus hebben we een chocoladecake gebakken. Het idee was een brownie, maar het werd het tegenovergestelde, een hele luchtige verrassende cake. Ook leuk! In dit geval heb ik alle ingrediënten bij elkaar gezet, en hebben we één mengkom gebruikt, waarbij ze allebei om de beurt konden roeren, spatelen en mengen. Met kinderen maak ik vaak hele hele hele simpele recepten, want er is al genoeg aan de gang wanneer je het met kleintjes doet.

Suiker

Je moet deze chocoladecake dus niet maken, want hij is ontzettend lekker en er zit ook suiker in. Dit is dus niet geschikt als ontbijt, lunch of diner. Just saying. Je kunt ‘m wel goed meenemen wanneer je op bezoek gaat, wanneer je bezoek krijgt, en tijdens de feestdagen. Of, met een bolletje vanille-ijs als toetje. Dat laatste zou ik zeker niet doen, hehe 😉

Andere opties?

Ik heb deze nog nooit glutenvrij of zonder palmsuiker gemaakt, dus ik weet helaas niet hoe het dan wordt. De suiker en gluten zorgen onder andere voor het luchtige karakter, dus ik weet niet wat er gebeurt wanneer je gaat knutselen, maar het is altijd leuk om te proberen! :)

Wil je ‘m in één dag opeten?

Misschien moet je dan ff onze nieuwe cursus STOP het overeten! doen, in het kader van Food Freedom en vrijheid, én uit vrije wil verstandige keuzes leren maken op het gebied van porties.

Dit heb je nodig

175 gram spelt volkorenmeel
175 gram palmsuiker
75 gram cacao
2 tl bakpoeder
1 tl vanillepoeder
200 gram roomboter, gesmolten
3 eieren
200 ml (plantaardige) melk
80 gram chocolate chips
100 gram courgette, geraspt
optioneel: handje gehakte noten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm in. Meng de droge ingrediënten in een kom (meel, palmsuiker, cacao, bakpoeder, vanillepoeder). Mix de natte ingrediënten luchtig (roomboter, eieren, melk). Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten. Roer de chocolate chips en courgette er doorheen. Doe de cake 35 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Snijd in stukken en serveer.


STOP met overeten! Doe onze nieuwe cursus die maandag begint!!! Klik hier


0 reactie

  1. Saskia 3 maanden geleden

    Oh, ik zou hem ook niet maken! 😉 Jum. Heel soms dan!

    • Auteur
      sharon 3 maanden geleden

      Hahaha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Gratis cursus: Gezonder in 10 stappen

Ontvang per e-mail 10 dagen lang een tip om je gezondheid te verbeteren
INSCHRIJVEN!