Warme chocolademelk met slagroom (of kokosroom)

Warme chocolademelk met slagroom (of kokosroom)
21 oktober 2016 sharon
In recept

Ik heb mijn eerste weer gedronken. Een warme chocolademelk. Er staan al 100en recepten op Voedzo (ok, misschien is dat wat overdreven), maar warme chocolademelk vinden wij blijkbaar allen lekker. Dit jaar ben ik in elk geval de eerste, ha! Mijn recept lijkt heel erg op die van Rachel van vorig jaar. Maar goed, ik stoor jullie vandaag dus met mijn kleine aanpassing. Terwijl ik dit typ schiet me iets te binnen. Zou het niet heerlijk zijn zo’n warme chocolademelk te maken met opgeklopte kokosroom? Dan is het helemaal feest denk ik! Dit laatste heb ik nog niet geprobeerd, maar diep in mijn hart weet ik nu al dat het een succes wordt. Wie weet nog een blogje binnenkort? Hier kun je in elk geval zien hoe je die kokosslagroom maakt, waarvoor dank Simone!


Wil je eten zonder schuldgevoel? Ga voor Food Freedom, eten in vrijheid


Zo maak je het!

Dit heb je nodig voor één kop: 1 tl cacao, 1 tl honing/ahornsiroop/wat dan ook/etc, 2 el kokend heet water, aangevuld met opgewarmde gewone melk of de rijst-kokosmelk van Provamel (te koop in de biowinkel, ik hoef niet per se reclame te maken voor dit merk, maar volgens mij bestaat er geen ander merk die dit heeft), optioneel: opgeklopte slagroom of opgeklopte kokosroom

  • Doe de cacao en zoetmiddel in je kop
  • Giet het hete water erbij en meng goed
  • Giet de verwarmde melk of kokos rijstmelk erbij en klaar ben je!
  • Voeg je optionele slagroom of kokosroom toe
  • Genieten dus

 

Comments (21)

  1. Amanda 11 jaar geleden

    Ik vroeg me al af hoe ik gezonde chocolademelk kon maken. Want ik vind het eigenlijk te lekker om het niet te drinken. Eens kijken of ik die rijst-kokosmelk kan vinden.

  2. Clara 11 jaar geleden

    Ik heb vorig jaar warme chocomelk gemaakt met een pak amandel melk uit de winkel, was ook erg lekker (verder met rauwe cacao poeder en honing erdoor)

  3. Meinou 11 jaar geleden

    Een poosje terug hadden we een gure dag en ik had zin in iets warms, maar even geen thee. Tja, waar kom je dan op uit? Juist, warme chocolademelk 🙂 Ik had nog wat rijstmelk in de koelkast, die even opgewarmd. Wat cacaopoeder op de gok erdoor geroerd en wat honing. Oh, wat heb ik lopen smullen!! hihi
    Jouw recept lijkt ook erg lekker, met de slagroom, jammie!!

  4. julia 11 jaar geleden

    Als je een iets dikkere melk lekkerder vind kun je met met wat maïzena kort laten koken. Niet teveel maïzena… dan heb je vla.

  5. natalie 11 jaar geleden

    Bij de jumbo en de ah heb je van coconutdream rijstemelk met kokossmaak. Dit is dacht ik niet van provamel.

    Groetjes Natalie..

  6. Marianne 11 jaar geleden

    Ik heb nog een ontzettend simpele versie: 1 kopje plantaardige melk (havermelk vind ik hiervoor lekker) en 1 blokje vivani 92% chocolade… De rest kan je zelf verzinnen denk ik! 🙂 Geen zoetmiddel nodig, vivani 92% bevat immers al kokosbloesemsuiker! Ideaal en super lekker.

  7. Rachel 11 jaar geleden

    Oh, krijg er helemaal zin in! Helemaal nu het al heel de ochtend regent… Ik heb zelf wel eens de kokos slagroom gemaakt, maar niet echt mijn ding, het is niet zo luchtig als slagroom, meer een soort dikke, korrelige crème, maar wie weet heeft iemand anders meer succes. En daarnaast: smaken verschillen ;). De chocomelk is i.i.g. heerlijk!

  8. divinevitalityy 11 jaar geleden

    Heerlijk, ik maak ook vaak chocolademelk alleen meestal net iets anders 🙂

  9. Afieke 11 jaar geleden

    Brr, er is bijna niets lekkerder op zo’n druilerig dagje als vandaag, we hebben vanmiddag lekker een beker warme chocomelk gemaakt. Thanks voor de tip, Sharon!

  10. Monique 11 jaar geleden

    Heb net een beker gedronken….zelfs zoonlief vond het lekker, terwijl hij normaal niet van kokos houdt 😉
    Volgende keer maak ik de chocodrank zonder honing, want ik vind de rijstkokosmelk al zoet genoeg!!!
    Conclusie: zeker een zeeeeeeeer goed alternatief voor de “gewone” warme chocomelk voor de koude en gure herfstdagen 😀

  11. Moi 11 jaar geleden

    Rijstmelk..? Misschien ees domme vraag maar wat is het? Melk van de rijst getrokken..?

    • Auteur
      sharon 11 jaar geleden

      Melk van gekookte rijst ja 🙂 Kun je in de winkel kopen 🙂

  12. Marjolijn 10 jaar geleden

    Wat fijn en wat lekker! Ik ga het vanavond uitproberen. Dankjewel!

  13. Ramona 10 jaar geleden

    Ik heb ook iets nieuws gevonden in Duitsland..
    Amandel creme.. Samen met amandel melk..
    Super lekkere romige chocomelk.. 🙂

  14. patricia 9 jaar geleden

    En zit in die plantaardige melk dan geen zonnebloemolie?

  15. Martine 8 jaar geleden

    Maar hoe maak je nou vegan suikervrije slagroom? Volgens mij onmogelijk…

    • Auteur
      sharon 8 jaar geleden

      Alleen kokos is inderdaad een oplossing, als je dat niet lekker vindt, wordt het lastig 🙂

  16. Tiny Dokter 7 jaar geleden

    lekker recept lijkt mij waar maak je cocosroom van

    • Auteur
      sharon 7 jaar geleden

      Kokosroom is de room op kokosmelk (zie ook de link 🙂 )

  17. Esther 7 jaar geleden

    Mijn zoon wil zo graag witte chocolademelk. Dan kan ik er gewoon wat cacaoboter doorheen mengen toch?!

    • Auteur
      sharon 7 jaar geleden

      Volgens mij wel, en zonder de cacao uiteraard 😀 xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*