Aan tafel! Kinderen gezond leren eten

De manier van eten en voeden zoals wij het onze kinderen aanleren zal effect hebben op hun gezondheid en welzijn voor de rest van hun leven. Een belangrijke taak voor elke familie! De manier van eten is enorm veranderd, zelfs ten opzichte van toe wij (de ouders) opgroeiden. De keuzes die wij maken voor onze kinderen, de sfeer die wij creëren rondom de eettafel en de dingen die we zeggen, alles heeft invloed op de ontwikkeling van onze kinderen, hun gezondheid en hun relatie met eten. Als ouders kunnen wij een enorm verschil maken! Wij kunnen ervoor zorgen dat ze een goede start hebben, die ze hun hele leven meenemen.

Maar, hoe doe je dat dan? Hoe creëer je een gezellige familiemaaltijd, tafelmanieren, goede hulpjes met boodschappen, koken, tafel dekken en afruimen, zonder dat het voor ons vooral stressvol is? Hoe ga je om met kritische eters, die eigenlijk gewoon weigeren te eten? Hoe kun je als ouder je hoofd koel houden, wat er ook aan tafel gebeurt? Hoeveel je kind ook eet? Wat kun je doen als ouder om je kinderen te leren eten? Hoe kun je ze stimuleren zonder te dwingen? Kan dat?

Hoe kunnen maaltijden gezellige, belangrijke momenten worden waarin je niet alleen leert om gezond te eten, maar ook leert hoe het met je kinderen gaat, hoe je relatie kunt opbouwen rondom die familietafel als een belangrijk moment op de dag? Een moment waarin je naar elkaar toegroeit als een bijzondere basis voor wanneer ze ouder worden. Kan dat?

Ja, dat kan! In deze online cursus van 4 weken, speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd 0-6 jaar, gaan we uitgebreid in op deze onderwerpen, met veel achtergrond, praktische tips en trucs, rekening houdende dat elk gezin anders is en elk kind weer anders. We geven je informatie zodat je zelf je eigen ‘eetsfeer’ of eetcultuur kunt creëren bij jou aan tafel, waar je je prettig bij voelt en zoals het bij je past.

Een gezonde relatie met eten en het lichaam is één van de belangrijke dingen die we mee kunnen geven aan onze kinderen, en we maken het meteen ook een heel stuk gezelliger voor onszelf. Relaxed en zonder stress aan tafel, wie wil het niet 😀

Welke onderwerpen komen aan bod?

Je eigen ontspannen balans in jouw situatie

Familiemaaltijden

Kritische eters

Leren eten

Leren helpen

Genieten

Goede eetcultuur aan tafel

De juiste mindset voor de ouders

Dagritme

Een gebalanceerd menu samenstellen

Wat doe je met snoep?

Gezond over gewicht en overgewicht

Maaltijdsuggesties

Na 4 weken:

Je weet hoe jouw balans eruit ziet voor jouw gezin

Je weet hoe je de sfeer aan tafel zet

Je kent de juiste mindset

Je kijkt niet machteloos toe, maar met trucjes kun je je kinderen helpen leren eten en nieuwe dingen proberen, spelenderwijs

Je zit relaxed aan tafel

Je voelt je gestructureerd, voorbereid en zonder stress

Je geniet van familiemaaltijden

Je bouwt aan een goede relatie met eten voor je kinderen (en misschien wel voor jezelf)

Waar is de e-cursus?

De cursus is online, via deze website.

Wat zit er in de e-cursus?

  • 4 weken lang informatie over gezond aan tafel en een gezonde eetcultuur voor kinderen en ouders
  • Mogelijkheid tot vragen stellen aan Sharon
  • Ongelimiteerde toegang tot de cursus (je kunt altijd pauzeren en later weer oppakken)
  • E-mail reminders

€37

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!