7 gezonde en vetrijke producten!

7 Comments

 • Eieren van een kippenboer kunnen de gevaarlijkste zijn. Leuk dat je met de boer gaat praten maar dat sluit dioxine niet uit. Minder dan 200 kippen=geen controle.
  Om nou te zeggen dat gezien het milieu dagelijks vis uit de zee niet okรฉ is…wat zeg je daar nou mee? Het milieu? De zee?
  Tot slot de leverworst uit de supermarkt met e-nummers? Dan pak je toch de biologische zonder e-nummers met 3 sterren beter leven. Sluit leverworst niet zomaar uit!

  • Hai, Alle eieren komen idd van de kippenboer. Ik koop niet eieren bij de kippenboer zodat ik kan praten met de boer, dat is een leuke bijkomstigheid, zodat je kunt vragen wat voor voer e.d. ze krijgen, het gaat om hoe de kippen erbij staan en je krijgt er een algemeen gevoel bij. Biologisch met veel ruimte en goed voer. Het is gewoon een tip voor goedkopere goede eieren… En idd, de zee wordt leeggevist en is vervuild, maar eet vooral zoveel je zelf wilt eten. Om die reden is het niet wenselijk, maar doe lekker wat je zelf wilt doen! En ik sluit leverworst totaal niet uit, ik zeg dat je moet opletten wat je koopt. Al zal de biologische leverworst uit de winkel gewoon nitriet bevatten, wat ik zelf liever vermijd. Maar je hoeft de teksten niet zo extreem te lezen hoor. Ik kies de beste kwaliteit voor mezelf haalbaar en betaalbaar. Als dat voor jou bio leverworst uit de supermarkt is, prima toch? ๐Ÿ™‚

 • Martijn,
  Elk ei komt toch bij een kippenboer vandaan? Kun je onderbouwen waarom die eieren dan het gevaarlijkst kunnen zijn??? (Ik zie de voedsel en waren authoriteiten nou niet elk doosje ei inspecteren dat in de winkel komt…)
  Ook biologische worst heeft E nummers. Of ken jij een “gezond” merk? Dan houd ik mij aanbevolen.
  Wat betreft je opmerking over het milieu van de vis… Kom op, we weten allemaal wel dat er nog maar weinig wateren en vissoorten niet (sterk) vervuild zijn, toch?
  Jammer dat je de toon zet met jouw reactie. Onderbouw het…dan kunnen meerdere mensen er wellicht iets van opsteken?!?! Of zelf verder op onderzoek uitgaan. Misschien kan je dat alsnog doen?

 • Ik hoorde dat je wilde zalm kunt herkennen aan de staart! Die van gekweekte zalm is wat netter en rechter dan die van de wilde, die hebben moeten worstelen en vechten tegen de stroom in ๐Ÿ™‚
  Wilde zalm is nauwelijks te krijgen, overigens….

  En Martijn: worst, biologisch of niet, mag dan in sommige gevallen geen e-nummers hebben (ik ben ze nog niet tegengekomen), maar suiker zit overal in! Ook in vleeswaren en worst. Behalve dan in de Utrechtse vocking worst ๐Ÿ™‚ Overigens ook zonder e-nummers.
  Bij de bioslager (die van mij in ieder geval), is wel leverworst te koop zonder meuk er in.

  Ik werk overigens veel met rauwe eieren die ik bij een zuivelboerderij haal. Minder dan 200 kippen, een milieubewuste boer die goed met zijn dieren omgaat en die mij de eitjes persoonlijk uit het hok laat halen indien ik echt dagverse eitjes nodig heb. Er gaan zeker 30 eieren per week doorheen in ons huishouden en ik heb werkelijk nog nooit iets akeligs meegemaakt! Dit in tegenstelling tot de zogenaamde verse scharreleieren uit de supermarkt die eerst drie weken onderweg zijn en Joost-mag-weten-waar opgeslagen worden voor ze in de winkel te koop zijn. Daar zit nog wel eens iets rottigs of ziekmakends tussen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *