Boekentips

Gezonde boekentips over natuurlijk & gezond leven

Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda is een leuk, informatief en goed boek over gezonde voeding. Niet alleen leer je hoe je gezond kunt eten, welke gezonde keuzes je kunt maken, je zult je er ook veel beter door voelen.

Het Vastendieet: Ik ben zelf erg fan geworden van intermittent fasting, heerlijk is het. Het is een prettige manier om gezond op gewicht te komen en blijven, maar niet alleen dat. Je geeft je lichaam kans om te herstellen, in plaats van altijd maar met eten bezig te moeten zijn. Overig erg slechte titelkeuze van het boek. Het klinkt vreselijk, maar dat valt allemaal reuzemee.

De Sugarchallenge van Carola van Bemmelen. Een prachtig, volledig boek dat je alles vertelt over suikervrij eten en je bloedsuikerspiegel. Absoluut een aanrader voor iedereen die meer over deze onderwerpen wilt weten!

De Hormoonfactor van Ralph Moorman vertelt je alles over het in balans brengen van je hormonen. Veel gezondheidskwalen zijn ermee gepaard en met dit boek krijg je inzicht hoe je dit kunt verbeteren.

Oerslank van Yvonne van Stigt. Een zeer compleet boek over slank worden en zijn, met veel nieuwe informatie over hoe het lichaam werkt. Uniek boek in zijn soort!

Dit boekje bestaat al een hele tijd, maar blijft geniaal handig. Ik kan echt niet onthouden welke e-nummers veilig zijn en welke niet, en Wat zit er in uw eten? helpt me erbij. Dit boekje is het meest gebruikte boekje in dit huis. Zeker niet dagelijks, of wekelijks, maar het zorgt ervoor dat ik niet al die e-nummers uit mijn hoofd hoef te leren. En als dat niet nodig is, dan doe ik het ook niet natuurlijk!

De boodschappencoach is een heel handige gids voor iedereen met de vraag ‘heb je niet even een lijst wat ik wel en niet mag eten?’ Wat een werk moet het geweest zijn om deze gids samen te stellen, maar dan heb je wel wat. Netjes staat per product waar je op moet letten, wat wel kan, wat niet. Dat soort dingen! Ideaal en erg praktisch.

Nieuw licht op vitamine D is een verrassend interessant boek waarin je echt alles kunt lezen over vitamine D. Ik dacht in eerste instantie dat dat niet echt boeiend kan zijn, maar dat is het gewoon wel. Vitamine D is gelinkt aan vele chronische ziekten die een grote ‘pain in the ass’ zijn voor veel mensen. Het heeft mij overtuigd om vitamine D serieus te nemen.

Voeding en fysieke degeneratie is een gigaboek -die ik nog laaaaang niet uit heb- met daarin de onderzoeksresultaten van tandarts en kaakchirurg Weston Price. Erg interessant, veel nieuwe informatie. Zoals ik zei, een dergelijk boek is voor mij een eenjarig project, maar neemt niet weg dat het soms mijn kijk op bepaalde voedingsmiddelen heb bijgesteld. Mooi boek voor de onderzoekende, nieuwsgierige mens.

Zoals jullie weten vindt onze regering het handig wanneer je op supplementen niet meer kunt lezen waarvoor deze bedoeld zijn, mits is het ‘wetenschappelijk is aangetoond’. Wat erop neerkomt dat je niet meer weet wat waar voor is. Ik snap heus wel dat het fijn is dat we niet misleidt worden door onnozele domme uitspraken, maar deze situatie is weer het andere uiterste. Het brengt veel verwarring, consumenten die supplementen willen nemen moeten eigenlijk alles maar Googlen. Nu niet meer, want er is nu de Supplementenwijzer. Een handig, overzichtelijk boek waar per vitamine, mineraal, aminozuur, vet & olie, superfood, antioxidant, kruid en specerij staat aangegeven hoe en wat. Niet langdradig, maar lekker kort en bondig.

Nourishing Traditions is een erg interessant boek waar ik veel nieuwe, interessante dingen lees. Een compleet, volledig boek op basis van de bevindingen van Weston Price.

100% gifvrij van Julia Kang liet me zien dat gifvrij niet alleen over voeding gaat, maar je gehele levensstijl, inclusief verzorgingsproducten, etc. Een heel leuk en compleet boek over alles omtrent gifvrij leven.

Receptenboeken

Het meest creatieve vegetarische kookboek dat ik ken. Ik heb al heel wat dingen uit Veg! gemaakt en vind het eerlijk gezegd één van de weinige kookboeken met lekkere vegetarische gerechten. Maar oh, wat is dit boek leuk! Echt een aanrader, zeker ook voor mensen die wel graag vlees eten en vinden dat vegetarisch voedsel iets ‘mist’.

Handig en praktisch boekje met veel heerlijke recepten voor je lunchtrommel. Veelzijdig, creatief en ook nog eens boordevol tips. De oergezonde lunchtrommel is daarmee handig in je kast, om af en toe eens te pakken voor weer nieuwe inspiratie. Het werkt!

Moet ik nog meer zeggen? Ik houd van chocolade! Het boek Paleo Chocolate Lovers Cookbook is dan ook echt geweldig, vol met fantastisch verantwoorde Paleo chocoladerecepten!

De receptenboeken van Amber Albarda zijn absolute aanraders!

Kinderen

Zie degezondemama.nl

E-books

Voedzo-handbook-voedzoshopKoekjes-shop Ijslolly's ontbijt&lunch-shop nachtschade-shop groene_smoothies sappen_ebook herfstrecepten-winkel 25-winterrecepten

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!