Goedemorgen!!! Mijn weg naar meer tijd, meer discipline en een opgeruimd huis

Goedemorgen!!! Mijn weg naar meer tijd, meer discipline en een opgeruimd huis
27 december 2016 sharon
Categorie: degezondemama, Wellness

Kerst is achter de rug en we gaan nu op weg naar 1 januari! Eindelijk kan ik jullie verklappen waar we heel hard aan gewerkt hebben hier achter de schermen. We hebben maar liefst drie lifestyle challenges voor je ontwikkeld, die stuk voor stuk mijn leven veranderd hebben en een enorme impact hebben op mijn dag, mijn humeur, mijn energie, mijn mate van geluk en voldoening. En nee, dit keer heeft het niks met voeding te maken.

Het fulltime thuis zijn met kleine kinderen, én Voedzo runnen, én een gelukkig leven willen leiden waarin ik de moeder kan zijn die ik wil zijn, de vrouw die ik wil zijn, het huishouden kan doen zoals ik het wil doen, én zelfontwikkeling, én studie, én hobby’s, én reizen, hebben ervoor gezorgd dat op zoek ben gegaan naar de beste tools om dit allemaal te kunnen ondersteunen. Ik neem geen genoegen met ‘dat kan niet’ en gelukkig hoeft dat ook niet.

Hoe krijg je het voor elkaar?

Mensen vragen me vaak hoe ik het allemaal voor elkaar krijg, en nu heb ik het hele lange antwoord volledig uitgewerkt. Iedereen kan het leven leiden dat ze graag willen, er is altijd een weg en altijd een oplossing, daar geloof ik volledig in 🙂 De juiste tools helpen om door de bomen het bos te zijn en zo een succesvoller leven op te bouwen, waarin je tijd hebt voor je dromen!

Goedemorgen!

Ik begin mijn dag met een uitgedachte ochtendroutine. Ik sta vroeg op en doe een aantal dingen volgens schema zodat ik mijn dag fit en energiek kan beginnen. Ik kon nooit mijn bed uitkomen vroeger, ik ben geen ochtendmens, en het voelde of ik de hele dag achter de feiten aanrende.  Eindelijk heb ik nu een manier gevonden om meteen wakker te kunnen worden en de dingen te doen waarvan ik eerst dacht ‘wanneer ga ik dat ooit doen!!!‘ Ik heb nooit gedacht dat een goede ochtendroutine kan leiden tot meer energie, meer voldoening, meer eigenwaarde en het geeft me een hele effectieve dag waar ik me in controle voel, in plaats van dat ik geleefd word door omstandigheden.

Als je nu klaar bent om in 2017 te starten met een nieuwe ochtendroutine waarin je effectief, energiek en succesvol de dag kan starten, klik dan hier voor de Goedemorgen! challenge 🙂

Het social media dieet

Ik houd niet van diëten, behalve van deze. Mijn social media dieet, inclusief alle vormen van internet en smartphone gerelateerde dingen, gaat ontzettend goed. Ik werd moe van het gevoel geen controle te hebben over mijn internetgebruik en te pas en onpas mijn telefoon te gebruiken. Ten koste van mezelf en mijn eigen prioriteiten, waaronder soms mijn kinderen. Ik vond het genoeg en dat was het ook. Sindsdien ben ik op social media dieet. Ik wilde leren een balans te vinden tussen de voordelen van social media en internet, maar niet meer op een manier dat het negatieve invloed had in mijn leven.

Nu voelt het goed om zelf te kiezen wanneer ik met social media bezig ben en wanneer niet. Het is geen verslaving, ik heb een eigen balans gevonden waarin ik optimaal kan genieten van het échte leven én van social media. Die twee vullen elkaar prima aan, wanneer je een gezonde balans kunt vinden. Het heeft me ontzettend veel extra tijd gegeven, meer ontspanning, meer genieten van het leven nu, van mijn kinderen en lieve mensen om me heen. Geen constante afleiding en geen constante dwang om mijn telefoon te checken, heerlijk!

Als je nu klaar bent om in 2017 te starten met een social media dieet en op zoek te gaan naar een goede, gezonde balans voor jou, klik dan hier voor het Social Media dieet!!!

Een rommelvrij huis

Mijn laatste gouden tip is een rommelvrij huis. Ik werd gek van troep, het was overal, de hele tijd. En dan ruim je het op en binnen no-time was het weer een enorme zooi, om gek van te worden. Ik heb behoefte aan een opgeruimd huis, zonder troep, wat makkelijk schoon te maken is en heel makkelijk is op te ruimen, zodat zelfs mijn 2-jarige het kan. Ik was zo iemand die altijd een hele grote troep creëerde, en een soort paadjes moest banen door de troep heen. Ik wist gewoon niet hoe ik het tegen kon houden. Ik weet nu dat ik gewoon niet de juiste tools had en ik weet ook dat als ik een huis opgeruimd kan houden, kan jij het ook 🙂 Het geeft zoveel rust en vrijheid, het is zo fijn om in een opgeruimd rommelvrij huis te leven, wat een geweldige gewoonte is dit om aan te leren!

Als je klaar bent om in 2017 je opgeruimde huis te creëren, klik dan hier voor de challenge ‘een rommelvrij huis’!!

Ik ben echt ontzettend enthousiast over deze drie challenges. Het heeft zo’n grote impact in mijn leven gehad dat ik alleen maar zin heb in de nieuwe dingen die 2017 te bieden heeft met deze extra tijd en het écht leven van mijn leven op de manier zoals ik ervan geniet 🙂 En ik wens jullie hetzelfde toe!

Reacties (2)

 1. liset 6 maanden geleden

  Hallo Sharon,
  Ik heb hier zeker oren naar, aangezien mijn routines (vooral sinds ik helemaal thuis ben voor de kids) nogal te wensen over laten. En dus veel schuldig voelen over waarom ik het nou net nooit netjes heb thuis. Nou ja, heel soms. Maar dat gevoel wat je krijgt als er impulsief iemand langs komt, hellup! Wat zullen ze wel niet denken. Niet heel belangrijk, maar het voelt gewoon beter ale het (was, rommel, tafel afgeruimd etc.) allemaal net wat meer in orde is. Misschien is het idd vanaf ‘s ochtends al een probleem, maar wat is nu de juiste challenge om te volgen? Ik kan idd mn warme bed nooit uitkomen, tot frustratie van de oudstes, die gewoon zonder rennen naar school willen. Toch maar met de 1e challenge beginnen? De goede morgen? 🙂

  • Auteur
   sharon 6 maanden geleden

   Hey Liset! Dankjewel voor je reactie, en herkenbaar 😀 Ik zou degene nemen waar je nu het meeste zin in hebt om te doen, of in andere woorden misschien, welk onderdeel je het liefste zou willen aanpakken nu 🙂 Vind je het opstaan een groter ding of het huis opruimen? Succes met kiezen! 🙂 xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!