Houd je een lijstje bij in je hoofd met alles wat je verkeerd doet?

Ken je dat gevoel, dat je kinderen op bed liggen en je voor jezelf nog even de dag nagaat en bedenkt wat je eigenlijk allemaal beter had kunnen doen? Ik wel. Oh, ik ben alleen maar thuis geweest, ik had mijn zoon wel naar een speeltuin kunnen nemen. Ik had wel wat eerder kunnen beginnen met koken. Ik had de kinderen wel iets eerder op bed kunnen doen. Wat heb ik die ruzie tussen de twee kinderen slecht aangepakt, ik maakte het nog erger! Ik heb ze te lang voor de tv gezet. Ik had wel iets gezonder kunnen koken. Etc.

Misschien ben je iemand die dat door de dag heen continue doet of iemand die ‘s avonds naar bed gaat en bedenkt wat je allemaal beter had kunnen doen.

Ik ben ermee gestopt.

Het gaat niet vanzelf. Zodra je ziet dat je het doet, ben je bij stap 1. Anders leren denken, kost moeite. Maar het is zo de moeite waard.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.


Ik realiseerde me dat ik vrij streng ben voor mezelf. Ik bedoel. Ik ben mens en het is het dagelijks leven. Ik heb kleine kinderen. Het is normaal dat niet elk event elke dag 100% goed gaat. Het is normaal dat het soms even niet lukt. Het is normaal dat je je niet altijd van je allerbeste kant laat zien. Het is normaal dat de planning niet altijd gaat zoals gehoopt. Het is normaal dat niet elke stap die je maakt perfect is.

En waarom dan elke dag nadenken over alle punten waar ik tekort gekomen ben, volgens mijzelf. Waarom nadenken over alle gebreken die ik weer geleverd heb. Balen dat het niet gelukt is. Net zoals gister. En vorige week. Waarom telkens weer dat lijstje in mijn hoofd van de dingen die beter zouden kunnen.

Ik ben niet die ene stomme actie. Ik ben niet dat luie moment. Ik ben niet de verkeerde inschatting. Ik ben niet mijn slechtste dag. Ik ben niet die keer dat ik het niet meer trok en boos werd. Het gebeurt weleens, ja. Maar dat is niet wie ik ben.

Nu ga ik naar bed, en zie ik de dingen die ik wél goed deed. Mijn kinderen zijn weer gevoed. Quality time met mijn man. De oplossing van die ruzie tussen kindje 1 en 2 was misschien niet perfect, maar al een stuk beter dan vorige maand. Misschien at kind 2 niet zoveel groenten, maar wel meer dan een half jaar geleden.

Ik leer mezelf niet meer te kijken naar wat niet perfect gaat. Ik wil leren kijken naar de positieve kanten. Ik wil kijken naar de groei, naar de stapjes vooruit en genieten van het proces.

Ik ben nu eenmaal niet perfect en dat zal ik ook nooit worden. Maar ik kan wel mijn best doen de beste vrouw, echtgenote en moeder te zijn zoals ik het in me heb 🙂


Wil je de baas zijn over je suikerinname? Doe onze cursus!


4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *