‘Reset’ week dag 7: Family time

Familietijd is één van de dingen die ik graag bewaak. Omdat er momenten in het leven zijn dat het niet helemaal mogelijk is zoals je het graag zou willen zien, zoals bij ons in december en deze twee weken nog, heb ik ‘m meegenomen in de reset week. In dit geval lukt het komende week nog niet helemaal zoals ik het wil, maar ik kan wel alvast plannen maken voor de momenten erna.

Familietijd!

Familietijd is belangrijk voor ons (daarom is het ook in onze reset week opgenomen), omdat we het belangrijk vinden om tijd met elkaar door te brengen zonder dat we iets ‘moeten’. Elke familie heeft andere manieren om familietijd door te brengen en elke manier is ok.

Wij houden ervan om op pad te gaan in de natuur. Mijn man en ik zouden een stad denk ik ook wel leuk vinden, maar onze kinderen doen dan opeens of ze niet meer kunnen lopen, wat een bezoek nooit echt ontspannen maakt. In de natuur, daarentegen, is het tegenovergestelde het geval, dus we kiezen meestal voor natuur. Wij houden van uitstapjes, ergens wat eten en ergens wat drinken. Soms doen we een spelletje en soms houden we movie night met pizza.

Tradities!!

Rituelen en familietijd is wat je familie familie maakt, en het zijn dingen die je nooit meer vergeet, en je kinderen ook niet. Ik weet nog precies de tradities die we vroeger hadden, en dat geef ik graag ook mijn kinderen mee. De komende tijd wil ik zelfs nog wat meer tradities toevoegen, omdat tradities ook helpen met het creëren van familietijd. Je hoeft niet steeds iets nieuws te bedenken, maar je volgt gewoon je eigen bedachte tradities, zo maak je tradities een simpele gewoonte.

Het kan zo simpel of spectaculair als je zelf wilt. Ik weet dat we vroeger altijd op donderdag markt hadden, en dan kreeg ik van mijn moeder stroopwafelkruimels. En bij de kaasboer een plakje kaas. Hoe simpel ook, ik gedroeg me vast niet altijd, maar ik denk er met plezier aan terug nu. Tradities maken herinneringen, zelfs al op jonge leeftijd. Op zondag gingen we vaak iets leuks doen, zwemmen, naar het bos, etc. Ook altijd heel leuk. Familietijd is zo waardevol <3

Doe wat je leuk vindt

En familietijd mag zijn precies zoals jouw familie het leuk vindt. Familietijd hoeft er niet op een bepaalde manier uit te zien. Je mag gewoon jezelf zijn en doen waar je als familie van geniet. Sommige families houden van tripjes en uitstapjes, en sommigen houden van binnen lekker spelletjes spelen, en anderen bakken samen een taart.

Ik zie soms dat mensen een beetje moe worden van de dingen die je als familie moet doen om een goede hippe familie te zijn. Ik stel graag voor dat je vooral de dingen doet die je leuk vindt om te doen. Als je denkt dat je iets moet doen omdat het moet, is dat alleen maar omdat jij zelf vindt dat het moet, niemand anders vindt dat. Maak het jezelf niet te moeilijk, en doe gewoon wat JIJ leuk vindt om te doen. Dan doe je het namelijk precies goed.


Op zoek naar originele tips om je kinderen groenten te leren eten? Download ons gratis e-book!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *