Een bikini body in één dag

Toen de vakantie is volle gang was, leek een bikini lichaam me wel een goed onderwerp. Een beetje laat nu, maar toch nog nét actueel. De afgelopen week ben ik bezig geweest met het schrijven van wat gratis online workshops, die binnenkort online komen. Bijna bijna klaar! Eén van de onderwerpen is een bikini body in één dag. Hier alvast een voorproefje!

Badkleding is nooit mijn favoriet geweest, in elk geval niet sinds ik tiener was. Als kind was dit anders, uren onbezorgd opgaan in zand, strand en waterspel. Ik zie dit nu ook terug in mijn kinderen. Badkleding is hun favoriete kleding, want het betekent dat we gaan zwemmen! Het maakt ze niet eens uit hoe het eruit ziet. Wat zou het geweldig zijn als alle volwassenen er ook zo over dachten. Wat zou ik het geweldig vinden om te kunnen ‘spelen’ als mijn kinderen, in volle vrijheid en optimaal genieten!


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo Challenge!

Helaas (ik denk dat het meer bij vrouwen voorkomt) kan dit vanaf de pubertijd enorm veranderen. Onzekerheid, bewust van je eigen lichaam, kan badkleding opeens het minst leuke worden om te dragen. Opeens maakt het alles uit hoe het eruit ziet en zelfs als je het mooiste aanhebt, hoef je je niet prettig te voelen. Het maakt niet eens uit of je slank bent of overgewicht hebt, badkleding-onzekerheid bestaat op elk gewicht.

Voor mij was het tijd om badkleding weer mijn favoriete kleding te maken. Want, badkleding gaat gepaard met plezier, zon, zee, strand, genieten en nog meer genieten. Ik kon badkleding niet langer de ervaring van strand en zwembad overschaduwen. Misschien ben je niet 100% gelukkig met je lichaam. Misschien zou er wat vanaf kunnen. Misschien ben je na zwangerschappen niet meer zoals je vroeger was. Dit zijn echter geen redenen om je plezier en je vermogen om te genieten weg te nemen, toch?

Zie, het jammere is dat onzekere gevoelens alle plezier weg kunnen nemen van deze ‘genietmomentjes’, familiemomenten of vriendenmomenten. Als je je druk maakt om hoe je eruit ziet, en wellicht hoe anderen daarnaar kijken, zul je merken dat je mate van genieten en plezier hebben sterk achteruit gaat. Misschien vermijd je het zelfs. Dat is helemaal niet gek, dat komt veel meer voor dan je zou denken.

Het goede nieuws is, je kunt op elk moment besluiten om weer te genieten tijdens deze momenten. Zon, zee en strand is iets moois en magisch (voor de meesten). Ze staan symbool voor genieten en plezier hebben, hoe dat er ook voor je uitziet. Stop de negatieve cirkel en de negatieve gedachten, zodat je vol van het moment kunt genieten met vrienden, familie of gezin.

Kinderen zullen later niet terugdenken en zeggen: één van mijn fijnste herinneringen is dat mijn moeder altijd zo slank was. Je vrienden zullen niet zeggen: je bent zo’n goede vriendin, omdat je zo slank bent! Leer de dingen te omhelzen die echte waarde hebben en besluit alles wat dat in de weg staat op te ruimen. Soms zijn we zelf het grootste obstakel 🙂

Goed. Voor die bikini body in één dag heb je twee dingen nodig:

1. Heb een lichaam

2. Heb een bikini. (of andere badkleding)


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo Challenge!

Join the Conversation

5 Comments

 1. says: Barbra

  LOVE it!!!
  Ik denk ook serieus dat het meest giftige wat een mens kan doen voor zijn/haar lichaam is die negatieve kritiek dag in dag uit plaatsen op zichzelf. Wees je maar eens een dagje bewust van alles wat je jezelf aandoet en liefdeloos is naar jezelf toe. Serieus, nobody cares!!!!! Dat soort dingen doe je echt jezelf aan en maak je echt jezelf ziek mee. Je kunt nog zo gezond leven, als je gedachtengang ziek ik, gaat ook gezond eten (leven) je niet redden.
  Wees liefdevol naar jezelf. Er zijn er velen die heel liefdevol naar anderen zijn maar nog steeds niet naar zichzelf toe. Wat heeft de ander wel wat jij zelf niet verdient?
  En echt hoor, jezelf er bewust van worden, en het dan minder gaan doen of zelf helemaal niet meer, en dat dát het nieuwe normaal wordt zal ECHT niet over één nacht ijs gaan, geef ook daar jezelf de tijd voor, en laat het een liefdevol proces zijn waarbij je jezelf credit geeft met iedere keer dat je lief bent voor jezelf (in plaats van weer kritisch te zijn op elke keer dat je weer niet lief bent voor jezelf, hihihi deed ik ook heel lang, vicieuze cirkel)

  Aan jou Sharon, je doet geweldig inspirerend werk, ik haal vaak recepten van je blog, super leuk! Ik hoop dat je er nog lang mee doorgaat.

  Liefs

 2. says: GIANA

  Bikinibody: je hebt een lichaam en trekt een bikini aan. Ja, het klinkt simpel. Ik ben zelf 43 jaar en op mijn zwaarst woog ik 115kg en ik droeg altijd een bikini, nooit een badpak (vind ik ook niet lekker zitten). Ik ben opgegroeid met vakanties in Kroatie. Daar draagt nauwelijks iemand een badpak (zo ja, herken je gelijk de Nederlandse toerist). Daar heb ik geleerd om mij niet te verstoppen, maar te accepteren hoe ik eruit zie. Ik ben met mijn overgewicht altijd meer tevreden geweest met mijn lichaam, dan met een gezond bmi. Nu moet ik ivm gezondheid afvallen (inmiddels -20kg) en moet ik mijn lichaamsliefde nog terugvinden

 3. says: Elziena

  Mooi!!
  Moet wel even gniffelen om alle reclames voor afvallen, sporten etc die hier (waarschijnlijk automatisch) tussen de regels door staan, haha!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *