Alles over tarwegras als sapje!

Alles over tarwegras als sapje!
23 juli 2012 sharon

Reacties (14)

 1. Lean 5 jaar geleden

  Ik heb er ook al veel over gelezen en zou het wel eens willen proberen, maar denk dat ik daar eerst een slowjuicer voor aan moet schaffen, of kun je het ook blenden, bv onder de smoothie? Weet je dat toevallig?

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Hai Lean! Zoals je ook kunt lezen in het artikel, kun je tarwegras alleen juicen. Helaas niet met een blender dus πŸ™ Je hebt zelfs een juicer nodig die ook tarwegras kan juicen, niet alle centrifuges/juicers kunnen dat. Succes! πŸ™‚

 2. Lean 5 jaar geleden

  Hoi, dank voor je snelle reactie!
  Ik heb vorig jaar een Vitamix blender aangeschaft, prima apparaat, maar niet goedkoop, dus ik dacht, stel dat het om te proberen daar mee zou kunnen.
  Daar ik elke dag ook groentesappen maak, (met een sapcentrifuge die jaren onder heeft staan te stoffen op zolder), ben ik er al een tijdje over aan het nadenken om een slowjuicer aan te schaffen, omdat ik dan ook nog veel meer gezondheid uit de groentes kan halen.
  Vanmorgen las ik je berichtje hierover, nog eens wat gegoogled, en geloof dat ik “om” ben en er eentje ga bestellen! Dank !

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Leuk! πŸ™‚

 3. Diana 5 jaar geleden

  Vandaag voor het eerst tarwegrassap geprobeerd bij mijn plaatselijke natuurvoedingswinkel, vers geknipt en door de slowjuicer gegaan… ik vond het eh…heel apart! Zoetig idd, op een hele aparte manier. Ik wist niet of ik het nou lekker of vies moest vinden… hahaha Maar goed, ik deed het voor het idee dat het heel gezond is πŸ™‚

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   haha ja herkenbaar πŸ™‚ gras drinken is een beetje gek. Gelukkig is het heel gezond, die gedachte helpt mij ook erg πŸ˜‰ Wat goed trouwens dat ze het bij jouw biowinkel gewoon vers verkopen!

   • Diana 5 jaar geleden

    Ja het is een hele grote natuurvoedingswinkel met een horeca gelegenheid erbij. Bij de ingang staan allerlei bakken tarwegras (al die tijd nooit geweten wat het nou precies was en waarvoor dat daar stond haha). Ik zal zo nu en dan wel eens een glaasje nemen als ik er ben (heb zelf geen sowjuicer). πŸ™‚

    • Auteur
     sharon 5 jaar geleden

     wow ideaal! Ga ik hier ook eens suggereren πŸ™‚

 4. Miranda 4 jaar geleden

  Ik lees het boek van Amber Albarda en ik MOET nu dus aan de groentesappen. Maar natuurlijk niet met de sapcentrifuge die ik heb staan… er MOET een slowjuicer komen! Maar ik als slowjuice-leek weet echt niet waar ik voor moet gaan en ik vind het nogal een investering dus ik wil wel een goede aankoop doen!
  Ik zie in je keukenapparaattips dat jij een Versapers hebt, Sharon, en lees ik hier dat je zelf tarwegras perst. Pers die je die met de Versapers? Nu heb ik ergens gelezen dat verticale juicers zoals de Versapers niet zo geschikt zouden zijn voor tarwegras en andere ‘vezelige’ groenten. Wat is jouw ervaring?

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Hai! Ik vind m best ok. Je moet er geen hele stengels indoen, maar denk dat de meeste dat hebben. Vind wel dat er na een maandje meer drap in de drankjes komt, jammer genoeg. Qua prijs kwaliteit heb ik m toen gekocht, ik ben niet op de hoogte van nieuwere merken met dezelfde prijs nu. Hij doet t en makkelijk schoon te maken, maar ik word er ook weer niet wild van πŸ™‚ Als je de tarwegras goed snijdt, kan ie het aan. Maar dan wel eerst schoonmaken en daarna nog en eventueel sapje maken, kan niet achter elkaar πŸ™‚ liefs!

   • Miranda 4 jaar geleden

    Dank voor het delen van je ervaring, erg nuttig! Ik ga rustig verder met orienteren en mijn wensen/bedenkingen maar eens voorleggen aan een webwinkel die die dingen verkoopt πŸ˜‰ Uiteindelijk komtie er!

 5. Char 4 jaar geleden

  Hee Sharon,

  ik heb helaas geen mogelijkheden voor een slowjuicer, maar las ergens dat tarwegras ook in poedervorm verkrijgbaar is. Dit leng je aan met water; et voila!
  Weet jij toevallig of dit evenveel voedingsstoffen bevat en ook heel gezond is, of is het meeste verloren gegaan en word het in poedervorm nauwelijks opgenomen in het lichaam? πŸ˜‰

  Groetjes

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Hai! Dat kan idd ook πŸ™‚ Ik weet niet het verschil in voedingswaarde en het opnemen in je lichaam, misschien weet een fabrikant dat? Succes!

 6. Betty 4 jaar geleden

  Voor degene die de smaak net als mij niet heel geweldig vinden, Ik was ook in de weer met gember. Voor in de thee doe ik wat stukjes gember in een glas en giet er kokend water op, dit laat ik afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast. Naast de thee doe ik nu ook ongeveer 2 eetlepels in mn shotje tarwegras en het is net alsof die β€œkoeienstal” eruit wordt gehaald. Nu vind ik het goed te drinken. –

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*