De gezondste chocoladepudding op aarde

De gezondste chocoladepudding op aarde
18 juni 2012 sharon

Ik was al tijden op zoek naar een lekker verantwoord chocoladetoetje zonder suiker, zuivel en zonder sojamelk en eieren (eigeel). Dat is zo’n gedoe met verwarmen, roeren en het heeft net niet het resultaat wat ik graag wil. Nu heb ik een chocoladetoetje dat precies doet wat ik wil, en het is supergemakkelijk om te maken! Zo in de blender en klaar! Daarbij is het alleen gezoet met dadels en stevia (of eventueel honing) en bevat het geen zuivelproducten of ei.

Het recept

Ingrediënten: 6 el kokosolie, 250 ml water, 4 el cacao, 100 gram dadels, 100 gram cashewnoten (een nacht geweekt), ½ tl vloeibare stevia (60% stevia)

Spoel de cashewnoten af. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een romig mengsel. Dit kan wel 5 minuten duren! Verdeel de chocoladepudding over bakjes en zet ze in de koelkast om op te stijven.

Hoe om drugs te bestellen online op goedkoopste prijzen? Perharps bekende over antibiotica die bacteriën bestrijdt. Deze remedies niet behandelen enkele infectie zoals de gewone verkoudheid. Een van de zeer populaire drug Viagra. Heeft u een eisen over Viagra of kamagra bijwerkingen? Als je medicijnen zoals Viagra moet u uw gezondheid over vragen kamagra oral jelly. Diverse websites beschrijven het als kamagra 100mg. Als feite, een wetenschappelijke beoordelingen vonden dat de helft van de mensen op deze medicijnen verbeteren erectiestoornissen. Droomt u tot medicijnen, zoals Viagra bestellen, online? Uw arts kan een keer uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u betere uitslagen te halen.

Reacties (31)

  1. Rianne 5 jaar geleden

    Klinkt super! Dit recept ga ik zeker proberen! Zit hier met een behoorlijke uitdaging wat betreft voeding. Vriendlief mag geen ei, suiker en gluten. Zelf eet ik geen suiker en ben ik gevoelig voor soja. En na de glutentest zeer waarschijnlijk ook geen gluten. En ik eet het liefst vegan… Dus heel erg bedankt!

    • tess 5 jaar geleden

      Hoi ja dit klinkt lekker
      En ik mag zelf geen melk en soja vindt ik niet zo lekker dus dit komt goed van pas
      Bedankt

  2. Agnes 5 jaar geleden

    Hmmm, mjammie. Klinkt erg goed. Ga ik deze week maar eens uitproberen!

  3. Grietje 5 jaar geleden

    Nog een hele simpele (wel met zuivel):
    pakje slagroom uit de koelkast, 4 el cacao, paar druppeltjes stevia. Mix de ingrediënten door elkaar en je zult zien dat je al heel snel een vrij stevige ‘pudding’ of ‘mousse’ hebt. In schaaltjes, klaar!

    • Bibi 4 jaar geleden

      Net gemaakt. Lekkere smaak maar wel een beetje vettig. Heb trouwens in plaats van stevia honing gedaan en een beetje palmsuiker. Bedankt voor je tip 🙂

  4. Sabine 5 jaar geleden

    Klinkt lekker! Ik maak ook wel eens chocolademousse met een rijpe avocado, geeft ook dat lekkere vette mondgevoel. Je kunt er dan rauwe cacao doorheen doen, dadels en/of stevia om te zoeten.

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      klopt dat is ook erg lekker!

  5. Linse 5 jaar geleden

    Mmm lekker receptje. Ik vroeg me af welke cacao je gebruikt. Haal je die in een biologische winkel of gewoon uit de supermarkt? xx

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Hai! Ik gebruik rauwe cacao uit de biowinkel, maar kan ook gewone en kan ook uit de supermarkt. Ik vind die uit de biowinkel wel iets lekkerder. Succes!

  6. Kim 5 jaar geleden

    Het was heerlijk! Heb ook een gedeelte in van die ijsvormpjes in de vriezer gedaan: mmm! Een heerlijk chocoladeijsje krijg je dan. Ik denk dat het ook mogelijk is om het in een bak in te vriezen en er dan bolletjes ijs van te maken.

  7. linda 5 jaar geleden

    Voor hoeveel bakjes pudding is het recept ongeveer? Heb zo het idee voor 4 personen? Wilde hem morgen maken, maar is wel handig om even te weten, dan kan ik eventueel de hoeveelheden aanpassen 🙂

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Ummm ik zou zeggen 2-3 personen. Het is redelijk machtig, maar je wilt natuurlijk niet een kleine eetlepel in een bakje doen 😉 Misschien verdubbelen, mocht het teveel zijn kun je altijd de dag erna nog genieten 😉

      • linda 5 jaar geleden

        Komt vast wel op hihi 🙂 Kan het met gedroogde dadels eigenlijk? Verse heb ik namelijk niet…

        • Auteur
          sharon 5 jaar geleden

          Recepten met dadels zijn eigenlijk altijd gedroogde dadels 🙂 🙂

          • linda 5 jaar geleden

            Uurtje geleden gemaakt, staat nu nog op te stijven. Alleen heb ik volgens mij al een halve portie opgesmikkeld, alles blijft zo in de blender aan het mes plakken. Goede tip om dit eruit te halen zonder weg te moeten spoelen met water? Ik vond het zo zonde om dure ingrediënten weg te spoelen dat ik het maar opgesmikkeld/afgelikt heb hihi. Voel me nu wel best schuldig bij het idee dat het een behoorlijke caloriebom is en ik eigenlijk al bijna een portie gehad heb voor ik straks aan mijn eigen portie begin!

  8. Jouke 5 jaar geleden

    Echt een geweldig lekker recept! Had een dubbele portie gemaakt voor 4 personen vanavond, viel zeer goed in smaak! Door ontbreken van ongezoute cashewnoten in de winkel vanochtend, heb ik het gemaakt met paranoten, was echt super! (denk dat het weinig verschil maakt qua smaak met cashewnoten). De pudding was wel erg machtig, nadat we al een goede maaltijd hadden gehad :-), maar mijn man heeft al 3x gezegd dat deze pudding veel beter was dan de chocomousse die we in zijn familie altijd krijgen (en is 10x gezonder)….en deze blijft dus ook in het vaste receptenbestand bij ons thuis. Behalve het tijdig moeten weken van de noten, is het verder supersnel klaar en met ingrediënten die ik altijd wel in huis heb….ideaal!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      haha leuk 🙂

  9. Faatje 5 jaar geleden

    ik heb deze 4 keer gemaakt, dit is echt overheerlijk.. dit is mijn echt favoriete desserts.. ik wil je heel erg bedankt voor een heerlijk recepten en rest alle recepten ook heerlijk.. ik ga binnenkort alle recepten van je uitproberen.. ik laatje wel weten.. die vegan kruidennoten mmmm heerlijk misschien vanavond maak ik het…

  10. Sabine 5 jaar geleden

    Niet lullig bedoeld, maar 100gram dadels bevat toch zo’n 60 gram suiker…

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Ik heb geen enkel probleem met natuurlijke suikers…..

  11. ILona 5 jaar geleden

    Moeten de dadels eerst geweekt worden of gewoon zo?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      heb ik niet gedaan, maar ik denk dat ik het nu wel zou doen voor een beter effect 🙂

  12. Linda 5 jaar geleden

    Sharon, heb je niet wat recepten voor pudding met andere smaakjes? Bijvoorbeeld vanille? 🙂 De cacao zomaar door vanille vervangen lijkt me niet echt een slim plan.

    Ben benieuwd, probeer van mijn chocolade verslaving af te stappen hahaha 😉

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      hahaha ik ga het eens proberen 😉

      • Linda 5 jaar geleden

        Can’t wait! 🙂 🙂

  13. Leonie 4 jaar geleden

    Hoi Sharon heb net je chocolade toetje gemakt en het was heeel erg lekker!
    Ik heb alleen walnoten gebruikt, had geen stevia dus maar een eetl honing gebruikt.
    Was erg lekker ga het de volgende keer proberen om ipv honing een halve banaan te gebruiken of een eetl.palmboom suiker.
    Groetjes leonie

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      leuk, dankjewel!!

  14. Jose 4 jaar geleden

    Hoi Sharon!
    Dit recept lijkt me heerlijk!
    Moet ik gewone ongezouten cashewnoten 1 nacht in een bakje met kraanwater leggen voor ik dit recept kan maken? En je gaf aan dat je de dadels de volgende keer ook zou weken, dus hiervoor dezelfde vraag.
    Groetjes José

  15. Linda 4 jaar geleden

    Wat als je allergisch bent voor cashewnoten en andere noten? Weet je daar een vervanger voor?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      je zou kunnen denken aan een combinatie tussen zonnebloempitten, pompoenpitten en hennepzaad 🙂 of een ander recept, op basis van avocado bijvoorbeeld 🙂

  16. Linda 4 jaar geleden

    Zonnebloempitten en hennepzaad is een goed idee. Pompoenpitten kan ik helaas ook niet eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*