De gezondste chocoladepudding op aarde

Ik was al tijden op zoek naar een lekker verantwoord chocoladetoetje zonder suiker, zuivel en zonder sojamelk en eieren (eigeel). Dat is zo’n gedoe met verwarmen, roeren en het heeft net niet het resultaat wat ik graag wil. Nu heb ik een chocoladetoetje dat precies doet wat ik wil, en het is supergemakkelijk om te maken! Zo in de blender en klaar! Daarbij is het alleen gezoet met dadels en stevia (of eventueel honing) en bevat het geen zuivelproducten of ei.

Het recept

Ingrediënten: 6 el kokosolie, 250 ml water, 4 el cacao, 100 gram dadels, 100 gram cashewnoten (een nacht geweekt), ½ tl vloeibare stevia (60% stevia)

Spoel de cashewnoten af. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een romig mengsel. Dit kan wel 5 minuten duren! Verdeel de chocoladepudding over bakjes en zet ze in de koelkast om op te stijven.

 

31 Comments

  • Klinkt super! Dit recept ga ik zeker proberen! Zit hier met een behoorlijke uitdaging wat betreft voeding. Vriendlief mag geen ei, suiker en gluten. Zelf eet ik geen suiker en ben ik gevoelig voor soja. En na de glutentest zeer waarschijnlijk ook geen gluten. En ik eet het liefst vegan… Dus heel erg bedankt!

  • Nog een hele simpele (wel met zuivel):
    pakje slagroom uit de koelkast, 4 el cacao, paar druppeltjes stevia. Mix de ingrediënten door elkaar en je zult zien dat je al heel snel een vrij stevige ‘pudding’ of ‘mousse’ hebt. In schaaltjes, klaar!

  • Klinkt lekker! Ik maak ook wel eens chocolademousse met een rijpe avocado, geeft ook dat lekkere vette mondgevoel. Je kunt er dan rauwe cacao doorheen doen, dadels en/of stevia om te zoeten.

    • Hai! Ik gebruik rauwe cacao uit de biowinkel, maar kan ook gewone en kan ook uit de supermarkt. Ik vind die uit de biowinkel wel iets lekkerder. Succes!

  • Het was heerlijk! Heb ook een gedeelte in van die ijsvormpjes in de vriezer gedaan: mmm! Een heerlijk chocoladeijsje krijg je dan. Ik denk dat het ook mogelijk is om het in een bak in te vriezen en er dan bolletjes ijs van te maken.

  • Voor hoeveel bakjes pudding is het recept ongeveer? Heb zo het idee voor 4 personen? Wilde hem morgen maken, maar is wel handig om even te weten, dan kan ik eventueel de hoeveelheden aanpassen 🙂

    • Ummm ik zou zeggen 2-3 personen. Het is redelijk machtig, maar je wilt natuurlijk niet een kleine eetlepel in een bakje doen 😉 Misschien verdubbelen, mocht het teveel zijn kun je altijd de dag erna nog genieten 😉

          • Uurtje geleden gemaakt, staat nu nog op te stijven. Alleen heb ik volgens mij al een halve portie opgesmikkeld, alles blijft zo in de blender aan het mes plakken. Goede tip om dit eruit te halen zonder weg te moeten spoelen met water? Ik vond het zo zonde om dure ingrediënten weg te spoelen dat ik het maar opgesmikkeld/afgelikt heb hihi. Voel me nu wel best schuldig bij het idee dat het een behoorlijke caloriebom is en ik eigenlijk al bijna een portie gehad heb voor ik straks aan mijn eigen portie begin!

  • Echt een geweldig lekker recept! Had een dubbele portie gemaakt voor 4 personen vanavond, viel zeer goed in smaak! Door ontbreken van ongezoute cashewnoten in de winkel vanochtend, heb ik het gemaakt met paranoten, was echt super! (denk dat het weinig verschil maakt qua smaak met cashewnoten). De pudding was wel erg machtig, nadat we al een goede maaltijd hadden gehad :-), maar mijn man heeft al 3x gezegd dat deze pudding veel beter was dan de chocomousse die we in zijn familie altijd krijgen (en is 10x gezonder)….en deze blijft dus ook in het vaste receptenbestand bij ons thuis. Behalve het tijdig moeten weken van de noten, is het verder supersnel klaar en met ingrediënten die ik altijd wel in huis heb….ideaal!

  • ik heb deze 4 keer gemaakt, dit is echt overheerlijk.. dit is mijn echt favoriete desserts.. ik wil je heel erg bedankt voor een heerlijk recepten en rest alle recepten ook heerlijk.. ik ga binnenkort alle recepten van je uitproberen.. ik laatje wel weten.. die vegan kruidennoten mmmm heerlijk misschien vanavond maak ik het…

  • Sharon, heb je niet wat recepten voor pudding met andere smaakjes? Bijvoorbeeld vanille? 🙂 De cacao zomaar door vanille vervangen lijkt me niet echt een slim plan.

    Ben benieuwd, probeer van mijn chocolade verslaving af te stappen hahaha 😉

  • Hoi Sharon heb net je chocolade toetje gemakt en het was heeel erg lekker!
    Ik heb alleen walnoten gebruikt, had geen stevia dus maar een eetl honing gebruikt.
    Was erg lekker ga het de volgende keer proberen om ipv honing een halve banaan te gebruiken of een eetl.palmboom suiker.
    Groetjes leonie

  • Hoi Sharon!
    Dit recept lijkt me heerlijk!
    Moet ik gewone ongezouten cashewnoten 1 nacht in een bakje met kraanwater leggen voor ik dit recept kan maken? En je gaf aan dat je de dadels de volgende keer ook zou weken, dus hiervoor dezelfde vraag.
    Groetjes José

    • je zou kunnen denken aan een combinatie tussen zonnebloempitten, pompoenpitten en hennepzaad 🙂 of een ander recept, op basis van avocado bijvoorbeeld 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *