Teatree olie tegen kalknagels

Teatree olie tegen kalknagels
6 december 2016 rachel

Soms heb je van die kwaaltjes waar je toch een huisarts voor benadert en dat je dan naar huis wordt gestuurd met een raadselachtig flesje of potje. Dit had ik met kalknagels. Kalknagels komen door een schimmel die zich onder je nagel nestelt en je nagel broos en geel maakt. Op een gegeven moment werden mijn nagels dus inderdaad wat gelig, vlekkerig en de randen werden broos, dus toen ik voor iets anders bij de huisarts was, vroeg ik er naar en het bleken kalknagels te zijn. Ik een flesje meegenomen bij de apotheek. Moest ik dan dagelijks smeren en het zou wel eens 3 á 6 maanden (!) kunnen duren eer dat het weg was. Dat vind ik dan al ietwat vreemd, zo lang? We kunnen robots in iemand aders sturen, maar een schimmel vernietigen kan een half jaar duren, maar goed, het zij zo.

Smeren

Ik dus braaf smeren en smeren. Zonder echt resultaat eerlijk gezegd, maar dat komt ook omdat de beschadiging pas weg is als je nagel uitgegroeid is. Op een gegeven moment ging het beter, maar toen kwam het toch weer terug. En toevallig las ik rond die tijd de tip van tea tree olie gebruiken voor kalknagels.

Trouwens: om van kalknagels af te komen of om ze te voorkomen moet je goed onder de nagels je tenen drogen na het douchen. Schimmels houden namelijk van vochtige plekjes.

Succes

Dus dat doe ik nu en dat werkt verrassend goed. Ik doe een beetje olie op een wattenstaafje en smeer over en onder de nagel. Het fijne hiervan vind ik dat ik weet wat ik op mijn nagels smeer. Het is iets natuurlijks, niet een of ander brouwsel uit een lab. Al kan het flesje van de apotheek ook heel natuurlijk zijn, maar dat is het: ik weet het niet.

Natuurlijk

Het mooie is dat je voor veel kwaaltjes een puur natuur product kunt vinden dat kan helpen. Ik ben groot fan van aloë vera gel. Ik was pas gestoken door een hommel in mijn hiel (pijn!) en met aloë vera verdween gelukkig de jeuk, want jeuken dat het deed. Als imker ben ik wel wat gewend, maar een hommelsteek blijkt toch een geval apart heb ik maar weer gemerkt …hihi…. Verder maak ik vaak gebruik van lavendelolie of amandelolie. Heerlijk!

Heb je een puur natuur tip voor bij kwaaltjes? Deel het met ons in de reacties hieronder.  

Reacties (6)

 1. Tiny 7 maanden geleden

  Super…!ik ga het proberen….ik heb er al jaren last van en niets helpt… waar kan ik de olie kopen..?
  groetjes Tiny..

 2. Jacqueline 7 maanden geleden

  Je kunt ook een paar druppels teatree mengen met wat kokosolie. Kokosolie werkt goed tegen bacteriën en schimmels en voedt je huid en nagels nog wat meer. Heb je meteen lekker verzorgde tenen.

 3. Auteur
  Rachel 7 maanden geleden

  @Tiny, je kunt de olie kopen bij de Dio Drogist, De Tuinen, G&W winkels, misschien ook bij de Ekoplaza of een andere natuurdrogist.

 4. Natalie 7 maanden geleden

  Zou het ook helpen tegen voetschimmel?

 5. Auteur
  Rachel 7 maanden geleden

  Misschien wel… misschien wat ervaringen opzoeken op internet?

 6. Ilse 5 maanden geleden

  Tea tree is sterk bacterie- en schimmeldodend. Als je het elders op je lichaam in wil zetten, bedenk je dan wel dat het dus ook de goede bacteriën doodt. Houd er dus rekening mee dat je gezonde huidflora, of welke gezonde lichaamsflora dan ook, te lijden kan hebben onder het gebruik van tea tree. Met mate dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!