Ik start mijn FIT! challenge. Doe je mee?

Flexible Woman Circus Gymnast, Gymnastics Hand Stand, Young Acrobat Standing on Hands, Yoga Headstand Backbend Exercise over black background

Zo. Laatst deed ik een hindernisbaan bij Aviodrome in Lelystad (a.k.a. vliegtuigmuseum) en mijn kinderen vonden het fantastisch ‘dat mama meedeed’. ‘Nog een keer, nog een keer!!!!”. Simpeler geschreeuwd dan gedaan. Afgelopen weekend in de speeltuin zag ik een rekstok en wilde ik even stoer doen voor mijn kinderen. “Mama was heel goed in de rekstok’. Nou ja. Mama ging op het rekstok leunen en ik dacht, goh, wat hangt dit zwaar? Oh, dat zijn mijn benen. Jep.

Niet dat mijn benen zwaar zijn. Nee, mijn spieren joh. Slappe hap eerste klas πŸ˜‰ Voor mij was dit confronterend, want ik weet in mijn herinnering nog heel goed hoe dit voelde toen ik continu aan die rekstok hing. Juist zo licht als een veertje. Lenig, sterk, fit. Oefenen, oefenen, oefenen. Sterker worden, technieken leren. Wat een kick als ik weer iets nieuws had geleerd.

Voordat we naar Amerika gingen heb ik heerlijk getraind met een personal trainer. Dat was fantastisch. Om verschillende redenen is het nu geen optie, en ik denk dat ik het ook niet wil. Maar, ik wil wel fit worden.

Eerlijk, ik ben op een punt dat het me echt niks uitmaakt hoe mijn lichaam er precies uitziet met een vergrootglas in de spiegel. Een velletje hier, een vetje daar. Drie zwangerschappen later. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor wat mijn lichaam heeft gedaan, zo bijzonder, zo fantastisch, en niet vanzelfsprekend. Dankbaar met wat ik heb, is echt mijn enige optie. Het leven is te kort om je druk te maken over een kleine imperfectie vanwege een zwangerschap in het verleden. Ik ben gezond, ik heb een uitstekend gezond gewicht, de details zijn totaal onbelangrijk.

Het gaat me zeker niet om een strak lichaam. En ik kan je vast verklappen. Dat is je beste insteek voor een succesvolle fitte lifestyle. Ik wil FIT! worden.

Mijn eerste stap in meer bewegen was wandelen. Dat heb ik de afgelopen 2 jaar veel gedaan. Gewoon veel lopen, veel stappen zetten. Het past bij mij, ik kan het met kinderen doen, het is haalbaar in mijn leven.

Ik ben nu wel klaar voor een volgende stap. Tenslotte, wandelen is gezond, maar met wandelen wordt die hindernisbaan niet makkelijker, en mijn benen niet lichter op het rekstok. En dat is wel wat ik wil. En waar een wil is, is een weg.

Ik wil weer die energie uit mijn lichaam voelen stromen (dat bedoel ik niet vreemd). Gewoon zo’n ultiem fit gevoel, waar het leven letterlijk een stukje lichter is, omdat ik sterker ben. Dat ik die kracht van het lichaam overal voel, overal mee naartoe neem. Wanneer ik een hindernisbaan doe, wanneer ik boodschappen haal, tegenwind heb, mijn dreumes de hele dag meedraag, wanneer kinderen willen rennen en wanneer ik een wedstrijdje radslagen maken doe met mijn dochter.

Daarnaast wil ik mijn elastiekjes flexibiliteit weer terug. Ik wil weer de spagaat kunnen, en wellicht de split (die heb ik nooit gekund). En ik zou heel graag handstanden willen maken zoals op de foto van dit bericht.

Wil je met me meedoen? Leuk! Morgen meer over hoe ik dit ga doen πŸ™‚

Nu al enthousiast? Je kunt je alvast inschrijven. Het is gratis, en je krijgt gewoon mijn updates over wat ik doe (met het idee dat jij het ook kunt doen). Ik begin op niveau -1, dus beginnerslevel. Hopelijk zitten we binnenkort op een wat hoger level, maar hey. Enjoy the proces πŸ˜‰ Het is niet voor een bepaald aantal weken, maar een challenge zonder einde. Ga je op vakantie? Schrijf je dan in na je vakantie. Dan kun je gewoon bij het begin beginnen zonder iets te missen. Ik begin tΓ³ch in de vakantie, omdat ik zelf niet ga en het juist een handig moment is om te beginnen voor mij.

Je kunt je hier al inschrijven.

6 Comments

 • Wat tof Sharon en zo herkenbaar!
  Ik ben toevallig half mei begonnen met mijn eigen fit-challenge met inderdaad als doel om weer fit te worden en weer trampoline kunnen springen (of dat echt gaat lukken na 3 zwangerschappen en behoorlijke bekkeninstabiliteit is de vraag, maar elk beetje sterker is heel fijn). Ik ben de komende 3 weken nog op vakantie, maar ga me zeker aanmelden! Samen doen is toch leuker dan alleen πŸ™‚
  Groetjes!

  • Wat goed!! Trampoline springen, wat heerlijk. Ik begrijp je twijfel of t ooit lukt helemaal, ik sta er ook zo in – lekker trainen en we zien wel hoe ver we komen πŸ˜€ Tof dat je mee doet πŸ˜€ Samen is veel leuker ha!

 • Hoi Sharon,
  Ik doe graag mee!! 9 weken geleden is mijn tweede dochter geboren en ik zou me graag weer lekker fit voelen na mijn bevalling. Misschien dat nog niet alles lukt door het slaapgebrek maar ik denk dat ik me al een stuk beter voel door er lekker mee bezig te zijn.
  Overigens ben ik helemaal niet lenig maar wie weet dat dat er nu eens van gaat komen ?.
  Groetjes Sietske

 • Hoi Sharon,

  Ik heb me ook hiervoor ingeschreven!! Is het nu al van start of komt dat nog? Ben namelijk benieuwd wat we allemaal te wachten staat πŸ˜‰
  Groetjes Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *