Zo gaat mijn FIT! challenge eruit zien

Zie je deze foto? Dit wil ik kunnen. Zolang ik het niet kan, doen we het met foto’s van andere mensen die het heel goed kunnen. Maar wie weet πŸ˜‰ Gister kon je lezen dat ik klaar ben met niet-fit zijn, en fit ga worden. En ik nodig je uit mee te doen, als je daar zin in hebt.

Vind je sporten niet echt leuk, kun je niks meer, wordt je al moe van de gedachte? Yeah, welkom πŸ˜‰

Mijn Fitchallenge wordt geen crossfit, geen extreme high impact stuff, ook geen dramatische krachttraining.

Wat ik wil in mijn Fitchallenge

  • sterker worden
  • leniger worden
  • conditie opbouwen

Waar doe ik dit?

  • thuis
  • buiten

Hoe?

  • met heel rustig opbouwen

Waar wil ik naartoe?

Ik wil het sterker worden, leniger worden en conditie opbouwen gebruiken om nieuwe ‘kunstjes’ te leren. Zoals mijn dochter dat zegt. Ik ben enorm fan van turnen, en ben door de jaren heen ballet ook meer gaan waarderen. Voor deze sporten heb je voor de simpelste dingen al veel kracht, lenigheid en conditie nodig.

Waarom wil ik kunstjes leren?

Omdat geweldige dingen doen met je lichaam zo’n onwijze kick geeft. Een rondje in de handstand, op je handen lopen, springen, salto’s. Voor mij draagt het echt bij aan een waar gevoel van vrijheid. En het is ook heerlijk veelzijdig. Dansen, bewegingen waar je al je spieren voor nodig hebt. Trampolines, matten, rekstokken, balken, barre.

Je hoeft daar niet bijzonder atletisch voor te zijn, want met kracht, lenigheid en conditie kun je eigenlijk heel veel dingen doen, precies zoals jij het leuk vindt. Waar het mij om gaat is dat ik niet wil trainen om sterk te worden, lenig wil worden om lenig te zijn, en conditie op te bouwen om fit te zijn. Ik wil meer dan dat, ik wil toffe dingen kunnen doen met mijn lichaam. Waar ik toevallig kracht, lenigheid en conditie voor nodig heb.

Ik denk ook aan mijn man. Hij deed krachttraining in de winter, om in de zomer te kunnen windsurfen. Hij deed dus geen krachttraining om het trainen, maar hij had er een hoger doel mee, iets wat hij echt fantastisch vindt om te doen.

Dat idee, dus.

En nu?

Ik ben nog heel ver verwijderd van kunstjes. Eerst even de basics oprakelen. Even elke spier laten weten dat ze nodig is. Dat ze er zijn. Dat we wat gaan doen samen.

Doe je mee?

Ik wil het graag samen doen. Dat helpt andere mensen weer, maar het helpt mezelf ook. Waar ik eerst een personal trainer had, heb ik dan jullie. Slim toch? Beetje groepsdruk erbij πŸ˜‰ Zo kunnen we elkaar helpen.

Ik ga de challenge via Voedzo doen. Ik maak elke xx een post op Voedzo. Met nieuwe lessen die ik die week ga doen. Maar ook wellicht wat ervaring, tips die ik onderweg leer, etc.

Ik zal op social media (Facebook, Instagram) ook posten, maar de kans is natuurlijk klein dat je dat ziet. Daar bedoel ik mee dat heel weinig mensen berichten zien via deze platforms en het dus niet echt handig is om mensen zo te volgen, omdat je veel berichten mist.

Dus, ik heb een mailinglijst aangemaakt waar je je voor kunt inschrijven. Zo mail ik elke update die ik plaats naar je toe. Dit is dus uitsluitend voor de Fitchallenge (met onbepaalde einddatum πŸ˜‰ ). Zo zie je alle oefeningen en mis je niets. (ok, als je dan info@voedzo.nl ook nog aan je adresboek toevoegt, zijn we zelfs gewapend tegen spamfilters…).

Ontvang alle updates met tips, trainingen, motivatie en knuffels πŸ˜‰

(vergeet niet na aanmelding op de link in je mail te klikken voor bevestigen. Anders ben je niet ingeschreven. Dit mailtje kan ook in je spam belanden. Zo moet dat tegenwoordig! Dan weten we helemaal zeker dat we je mogen mailen. Helemaal geen gedoe verder πŸ˜€ Je kunt je op elk moment uitschrijven met de knop onderaan elke mail.)

Tags in het bericht
, , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *