Leer jezelf vertrouwen

Wanneer we willen afvallen, lijkt de logische stap te zijn om je zelf aan de kant te zetten en een dieet te omarmen. Ons vertrouwen gaat richting het dieet of de manier van eten.

We denken dat we niet zelf kunnen leren om gewoon gezond te eten, zonder een dieet of eetwijze te volgen. We vertrouwen onszelf niet. We denken dat we er een potje van maken. En als het dieet dan mislukt, dan lijken die gevoelens ook nog bevestigd te worden. Je kunt het écht niet, je bent écht onbetrouwbaar. Je hebt een gebrek aan wilskracht, doorzettingsvermogen, etc.

Wat nou als je alles al hebt om te kunnen slagen? Wat als je alles al in huis hebt om een gezond eetpatroon aan te leren? Wat nou als ook jij kunt leren om normale porties en hoeveelheden te nemen? Zonder moeite?

Je mag jezelf leren vertrouwen. Je hebt niet aan diëten, die zijn helemaal niet afgesteld op jouw situatie, jouw smaak, jouw voorkeuren, jouw lichaam. Daarom houd je ze ook niet vol. Leer gezond eten zoals jij het lekker vindt, zoals het bij jou past, zoals jij ervan geniet. Alleen dan zul je zien dat het steeds makkelijker wordt.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo Challenge!

Overdenking:

In hoeverre vertrouw jij jezelf op gebied van eten? Kun jij jezelf beheersen? Kun je gezonde keuzes maken? Hoe voel je je bij de gedachte alle regels los te laten?

Je bent gemaakt door God en Hij vertrouwt je, Hij vertrouwt je ook toe. Dat is de waarheid. Jij mag jezelf ook leren vertrouwen. Wat doet dat met je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *