Goed zoet! Bakken zonder suiker – het nieuwe bakboek

Goed zoet! Bakken zonder suiker – het nieuwe bakboek
29 april 2014 sharon
Categorie: Suikervrij

goed zoetGoed zoet! Bakken zonder suiker is een nieuw leuk bakboek dat net uit is. Het is van Nanne Hogeland, wat ik stiekem heel leuk vind, want Nanne schrijft ook voor degezondemama.nl. Het boek heeft een retro achtige stijl, wat ik sowieso mooi vind natuurlijk 🙂 De vormgeving is origineel en anders dan anders. Dat kun je al zien aan de voorkant, lekker eigen! Geweldig toch! Een heel fleurig boek op mijn boekenplank 🙂

Lekker eigen!

Nanne heeft er sowieso iets persoonlijks van gemaakt, je vindt er mooie oude foto’s terug van ‘vroeger’ van haar eigen familie. Ook haar mooie dochter komt af en toe langs 🙂 Er is over nagedacht, het is persoonlijk en eigen, juist daarom vind ik het al geweldig om doorheen te bladeren.

De recepten in het boek

Dan natuurlijk, de recepten! Nanne heeft de recepten opgedeeld in drie delen. Het eerste deel bestaat uit recepten met suikervervangers en bloem. In het tweede gedeelte vind je recepten met volkorenmeel. In het derde deel zijn de recepten ook meestal gluten- en/of zuivelvrij. Daarnaast wordt er uitgebreid informatie gegeven over suikervervangers, hoe het werkt, wat ze allemaal zijn en ook niet zijn. Ideaal dus voor mensen die wat minder aanpassingen willen maken (dan gangbaar), of juist meer.

Of zoals Nanne zelf zegt:
100% suikervrij (voor de duidelijkheid: vrij van geraffineerde suikers)
75% lactosevrij
65% glutenvrij
0% nep

Handig voor verjaardagen

De recepten bestaan vooral uit taarten, cakes, koekjes en snoepjes. Maar ook traktaties en tussendoortjes. En gelukkig een gezonde portie chocolade (haha). Het is een flink boek met ruim 200 pagina’s.

De citroen-kokostaart met bloemkool?

Ik ben zelf reuzenieuwsgierig naar de citroen-kokostaart. Deze taart oogt als een gewone cheesecake, maar is zowaar op basis van bloemkool. Wij zijn hier thuis geen bloemkool lovers, maar Nanne verzekerde me dat het één van haar meest favoriete recepten is. Dat moeten we natuurlijk proberen, zoiets unieks 🙂 Wanneer ik eraan toekom deze te maken, zal ik het resultaat nog even laten weten! De dadelwalnoottaart heb ik trouwens geproefd op de boekpresentatie en die was echt om je vingers bij af te likken!

Leuheuk!

Ik vind het een heel leuk en gezellig boek en ik heb echt zin om dingen te gaan proberen 🙂 Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik het gewoon heel leuk vind dat Nanne haar eigen prachtige boek heeft, zo geweldig!!

Kijk hier voor meer informatie

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!