Appelsap: is dat goed of slecht?

Appelsap: is dat goed of slecht?
29 mei 2013 sharon
Categorie: Gezond eten, Suikervrij

Reacties (20)

 1. Mieke 4 jaar geleden

  Hoi, ik drink ook nog wel eens om eens wat anders te drinken (bron)water met een beetje citroensap erg lekker en verfrissend. Net spa citroen maar dan gezonder!

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   lekker! 🙂

 2. Miriam 4 jaar geleden

  Ik weet niet of dat wel klopt wat je zegt. Als je appelsap zonder suiker uit de winkel koopt, zit daar volgens mij toch iets van suiker in. Het sap wordt verhit, de smaak is er dan uit en wordt dan weer op smaak gemaakt met .?. . Dit hoeven ze dan niet te vermelden, dus staat er ‘zonder toegevoegde suiker’. Anders zou sap uit de winkel niet altijd hetzelfde smaken… Ooit een keer gehoord, maar weet helaas niet precies hoe het zit!

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Je hebt heel veel verschillende soorten sappen, de verse sappen en bijv de sappen uit concentraat. Volgens mij wordt deze laatste maar verhit tot 25 graden, waarbij voor zover ik weet geen smaak verloren gaat, alleen het water wordt eruit gehaald. Vervolgens doen ze er in de fabriek weer water bij, maar dat kan natuurlijk in elke verhouding die ze maar willen (mierzoet of waterig, eerder de eerste).
   Maar waarom zou de smaak eruit gehaald worden? En de natuurlijke suiker? Wat hou je dan over in het concentraat? Niets toch?:) Het water wordt er namelijk zeker weten uit gehaald, om het te concentreren. Wat blijft er dan nog over zonder smaak en suiker 😉

   • Renate 4 jaar geleden

    De smaak wordt er wel uitgehaald. Bij het verhitten, voor betere houdbaarheid, gaan de aroma’s verloren. Deze worden er dus voor verhitten uitgehaald en later weer toegevoegd.
    Extra suiker voegen ze niet toe, dit is puur de suiker uit de appels zelf (wat ook ruim voldoende is). Zouden ze dat wel doen, moet dat vermeld worden op de verpakking en is het geen sap meer, maar nectar o.i.d.

 3. Wilma 4 jaar geleden

  Mooi stukje, ik vroeg het mijzelf ook af.
  Ik heb zelf een keukenmachine, merk dat deze moeite heeft met het maken van smoothies en wil ook een slowjuicer of sapcentrifuge gaan aanschaffen.

 4. Heleen 4 jaar geleden

  Ik las laatst ergens dat een glas appelsap uit pak net zoveel suiker(s) bevat als een glas cola…

 5. Marieke 4 jaar geleden

  Ik heb inderdaad gelezen, dat ze bij het toevoegen van water aan het concetraat, ze minder water toevoegen dan eruit is gehaald om het zoeter te laten smaken.

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Ja dat is ook mijn vermoeden, want dat staat natuurlijk nergens op het etiket 😉 Maar dat klinkt wel logisch 🙂

 6. Agne 4 jaar geleden

  makkelijke rekensommetje: 1 middelgrote appel heeft 17,4 koolhydraten, dat iz min vezels dus alleen suikers, 4 koolhydraten worden in onze lichaam naar 1 teelepel suiker omgezet dus als je 10 appels opdrinkt je hebt 43,5 teelepels suiker binnen. En vitamintjes gaan met vezel ervan uit

 7. Diede 4 jaar geleden

  Wij drinken altijd Flevosap. Dat is pure appelsap, toch????

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Volgens mij is dat geen geconcentreerde sap, maar voor details zou ik de website checken of de leverancier vragen 🙂

 8. ewk 4 jaar geleden

  Zit in balsamicoazijn suiker? Een paar druppeltjes daarvan in een glas water is ook erg lekker!

 9. L 4 jaar geleden

  wat ik zelf ook wel fris vind smaken is citroenrasp met munt en water. als ik een citroen gebruik, bewaar ik eerst de rasp (altijd handig) en blaadjes munt heb ik wel eens over van iets anders. muntblaadjes beetje kneuzen of in vijzel en gewoon koud of gekookt water erop. inschenken natuurlijk met een zeef en dan heb je eens iets anders dan water, koffie, thee, maar wel een smaakje!

 10. jan de jonge 4 jaar geleden

  beste sharon

  ik ben het totaal niet eens met het gene wat jij schrijft appelsap kun jij misschien niet zo goed verdragen misschien door een allergie of wat het bij jou ook wezen mag als je dit schrijft dan weet je waarschijnlijk niet wat appel sap wel biolochische inhoud ik verwijs je dan om eens een keer het boek van andreas moritz te lezen en zeker het stukje over reininging van darmen en lever en zeker niet onbelangrijk het dieet met appelsap , velen gingen mij voor
  en vielen door dit appelsap dieet gemiddeld 3,5 kg per week af dus ik en veel andere mensen
  delen jou ervaring absoluut niet.. vr gr jan de jonge

  • Auteur
   sharon 4 jaar geleden

   Hai Jan, prima toch? Geloof vooral wat je wil geloven!
   Ik heb het hier trouwens niet over of je afvalt van een appelsapdieet (lijkt me logisch dat dat wel gebeurt) en ik heb het ook niet over een tijdelijke reiniging. Ik heb het over die liters die de gemiddelde NL wekelijks zomaar wegdrinkt naast die kilo’s ongezond eten, zonder ooit over na te denken wat het eigenlijk is. Ik heb geen allergie of intolerantie. Veel mensen die bewust en gezond eten, zonder geraffineerde suikers, ervaren een bloedsuikerdip na het drinken van appelsap. Thats all.

 11. anna 4 jaar geleden

  hoeveel suiker sit er eingelijk in appelsap?

 12. Tarataraaa 3 jaar geleden

  Ik maak regelmatig ‘appelschillenthee’, vooral als een appeltje een wat stugge en/of wrange schil heeft kan ik er op die manier toch van genieten:
  Wanneer ik een appeltje schil, doe ik de schil en het klokhuis in de theepot, giet er kokend water op, en laat een poosje trekken. Ook lekker met kaneel. Ook lekker koud. Het is heerlijk fris. Ook van peterselie, en basilicum kun je lekkere thee zetten.
  Geleerd van http://www.de-gulle-aarde.blogspot.nl waar nog meer fijne ideeën op staan.
  Zoals schoenlapperstaart: als je beschuitkruim vervangt door bv (zelfgemaakte) paneermeel heb je een heerlijke suikervrije taart!

 13. Timo Pof 3 jaar geleden

  Zelf eet ik altijd papier, daar zitten veel vezels in, maar lekker is het niet.
  Er zit ook geen suiker in en je moet he toch leren eten net zoals je zelf zegt, water moet je ook leren drinken…

  ik ben echt een papierfan 🙂

 14. laura 2 jaar geleden

  Kijk, hier heb ik nog eens iets aan.
  Ik geef mijn zoontje (4) ongeveer 2x per week appelsap mee naar school en de rest van de week limonade van coolbear (gezoet met stevia)
  Aangezien hij opgegroeid is met limonade en af en toe appelsap krijg ik water er niet bij hem in. Nu wij zelf heel erg bewust bezig zijn suiker arm te eten en drinken lukt het haast niet hem aan het water te krijgen, bij de oppas krijgen ze gewone limonade en bij de overblijf ook…
  Hoe krijg ik hem in iedergeval thuis zover dat hij water gaat drinken? We merken wel met eten dat als het niet in huis is hij er ook niet naar vraagt. Zoals koekjes maak ik nu via deze site zelf en dat vind hij ook prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*