Cold brew koffie

Zoals jullie weten houd ik van brouwen. Ik heb weer van alles staan, melkkefir, waterkefir, jun thee, kombucha en ik heb zojuist een portie cold brew koffie klaargezet. Ik ben echt koffie fan, en ik probeer het liefst allerlei verschillende soorten uit, in allerlei verschillende maten en op verschillende manieren bereid. Koffie is heel persoonlijk, ik drink koffie het liefst niet zoet en met een beetje melk/room/plantaardige melk.

Supersimpel

Het is hier weer rond de 30 graden de komende dagen, dus ik heb mijn cold brew klaar staan. Cold brew koffie is koffie die je koud maakt. Je doet gemalen koffiebonen in water en laat dit 12-24 uur staan. Dit filter je dan, en voila, je cold brew koffie is daar. Niet echt gecompliceerd dus.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Minder zuur en meer smaak

Het schijnt zo te zijn, omdat de koffie koud en langzaam gebrouwen wordt, de koffie minder zuur is, meer caffeine bevat en een meer sprekende smaak. Ik doe er altijd ijsblokjes bij (uiteraard), dus uiteindelijk valt mij het verschil in smaak niet zo op, want ijsblokjes verdoven dit een beetje. Hoe dan ook is het ontzettend lekker en het minder zure gehalte is wel een pluspuntje.

Hoe doe je dat?

Zet een weckpot klaar met 5 grote eetlepels grof gemalen koffie (of een cup). Voeg daar een liter water aan toe. Sluit af en zet de koffie 12-24 uur op kamertemperatuur of in de koelkast. Filter vervolgens de koffie in een koffiefilter of met een kaasdoek en bewaar tot 5 dagen in de koelkast. Bij serveren neemt je wat ijsblokjes en een goeie scheut (plantaardige) melk en genieten maar!

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Diana

    Nu al warm, ik moet duidelijk emigreren uit dit kikkerlandje haha. Deze koffie lijkt me zo lekker, wou het vorige zomer uitproberen, koud brouwen, maar het kwam er niet van.

  2. says: Jo krahe

    Ik zou graag mee doen met het suikervrije dieet .Maar zit tot october in frankrijk.Kan ik dan ook nog mee doe als ik weer in nederland ben. Groetjes Jo

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *