De Voedselzandloper

Ik ben gisteren naar een lezing geweest van dr. Verburgh, de schrijver van de ‘Voedselzandloper‘. Wat een inspiratie in 1,5 uur! Geweldig gewoon. Ik was met een vriendin gegaan (nadat we lekker quinoa salade hadden gegeten en zelfgemaakte hummus) en we kwamen super gemotiveerd de zaal uit. Het idee achter zijn boek is dat hij de relatie tussen veroudering en gezondheid legt.

Beïnvloed je leven de gezonde kant op

Nou, dan wil je geen suiker meer eten!!!Ik had dit ook wel na het lezen van boeken, dat je dan beseft dat je je eigen leven zo veel kan beïnvloeden, simpelweg door wat je eet. Ik kan zo’n kans dan echt niet laten liggen. Ik hoef geen 110 jaar te worden, maar lekker vitaal oud worden… graag!!

Voorkom veroudering

In de lezing ging hij op celniveau uitleggen wat voeding met je doet en hoe dit dus je veroudering toe of juist af laat nemen. De Zandloper illustreert hierbij wat je meer en minder zou moeten eten. Daar komt dan toch ook uit dat vooral groente, fruit, zaden, noten, cacao, havermout goed voor je zijn. Suikers, fastfood, frisdrank, teveel vlees is daarentegen niet goed (maar dat wisten wij al!!).

Doe de gezondheidstest!

Ik heb snel het boek besteld en op de website www.voedselzandloper.com de gezondheidstest gedaan. Ik scoor gelukkig 54 punten, wat staat voor ‘gezond’. Onder de 50 is ‘zeer gezond’, dus daar kan ik tevreden over zijn!

Mijn voeding weer onder de loep!

Ik ga meteen weer even mijn voeding onder de loep nemen, om te zien of ik hier en daar nog verbeteringen aan kan brengen. Bijvoorbeeld geen aardappelen meer ‘s avonds en in plaats daarvan bonen of paddenstoelen. Aardappelen hebben namelijk een hoge glycemische index en dat verklaart voor mij wel waarom ik na het avondeten toch vaak een lichte drang naar zoet heb.

 

2 Comments

  • Heb het boek ook sinds het in de J/M magazin heeft gestaan. Samen met OERSTERK aangeschaft. Boek van hem is een beetje saai om te zien, vergeleken met Oersterk, maar zeker niet te min. Heerlijk om te lezen waarom iets wel of niet kan. Leuke site heb je trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *