Hoe ging die januari zonder chocolade?

Hoe ging die januari zonder chocolade?
11 februari 2013 sharon
Door Gezond eten

chocoladeZal ik jullie daar eens even een update over geven? Ik ben ook benieuwd naar de ervaringen van mensen die met mij mee hebben gedaan! In januari heb ik de hele maand geen chocolade gegeten. Dit omdat chocolade een verslavend effect op mij heeft, en ook al vertellen sommigen dat dit komt omdat chocolade (cacao) zo gezond is, ben ik het daar niet mee eens. Ik heb dit effect namelijk nooit met andere hele gezonde producten, alleen bij cacao. Daarbij weten we dat cacao een stimulerend effect heeft op je lichaam, en mijn verwachting is dat het eerder daarmee te maken heeft.

Best makkelijk

Maar genoeg daarover. Mijn januari zonder chocolade ging prima. Ik vond het niet echt lastig, het is meer een kwestie van doen. En ik denk ook dat ik vaker een tijdje zonder chocolade ga doen. Lekker rustig. Ik kan wel genieten van een kop warme zelfgemaakte chocolademelk, en een lekker stukje brownie is ook niet verkeerd.

Het ‘mocht’ niet

De laatste week vond ik het iets minder leuk. Ik had een paar avonden gewoon zin in chocolademelk en dan ‘mocht’ het niet. 1 februari heb ik dus weer de chocolademelk genomen, maar ik moet zeggen dat het me iets zwaarder viel dan normaal. Iets minder lekker. Inmiddels ben ik weer volop gewend, maar ik heb er wel minder behoefte aan. En dat is exact wat ik wilde bereiken, dus de missie is geslaagd!!

Verslaafde berichten!

Overigens heb ik erg gelachen om sommige reacties van jullie. En dan bedoel ik voornamelijk de reacties a la ´chocolade is het enige wat ik nog heb, dat ga ik niet laten staan!´ of ´ik vind dit te negatief over chocolade´ of ´ik doe niet mee, want ik kan niet zonder chocolade´. Het zijn juist dit soort verslavende berichten, waardoor ik besloten heb om dit te doen. Dus de redenen om het niet te doen, waren mijn motivatie om het wél te doen. Ik had gewoon geen behoefte meer aan het constant terugkerende gevoel dat ik chocolade moet hebben. Daarom vond ik het grappig. (overigens maakt het me niet uit om welke reden anderen het wel of niet doen hoor, ik snap best dat je de chocolade niet wilt missen, :))

Spirulina rotsjes?

Oja en dat negatief over chocolade, tsja. We kunnen het allemaal als een superfood behandelen, maar ik weet dat zelfs de rauwe cacao versie niet echt een superfood voor mij is, en dat merk ik aan hoe ik erop reageer. En ik denk niet dat ik de enige ben. Maar goed, dat is natuurlijk lastig om te accepteren, dat iets heel lekkers niet voor iedereen een perfecte oplossing is waar je ongelimiteerd van kunt nemen, omdat het zooooo gezond is! Probeer het eens met die andere superfoods, spirulina ofzo. Lekkere spirulina rotsjes. (dit is een grapje, maar spirulina is ook een superfood en volgens mij kan iedereen dit wel rustig een maand laten staan, want persoonlijk vind ik het echt vies)

Voor iedereen die met me heeft meegedaan, hoe was het voor jullie????? 🙂

 

0 reactie

 1. Manon Nickel 5 jaar geleden

  Heel knap van je! :D. helemaal toen wij het allemaal aten. en jij het liet staan. respect!

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   en dat was nog lekker ook he? Bedenk me net dat ik het recept nog voor je ga uittypen. Dat ga ik echt doen 🙂

   • Manon Nickel 5 jaar geleden

    Heel lekker! en ik miste de suiker niet eens;) Haha ohja 🙁

 2. Willemien 5 jaar geleden

  Yes, soms heel moeilijk, maar het is me gelukt. Ik heb zelfs in restaurant mijn toetje, peertje gehuld in chocolade, zijn jasje uitgedaan. De kast lag nog steeds vol met chocolade die de Kerst had doorstaan maar, 1 februari heb ik me laten gaan. Het was heerlijk maar, eigenlijk ook weer niet zó als ik had gedacht. Dus ik ga vaker een periode zonder chocolade inplannen.

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   haha leuk! Jij hebt dat dus ook! Ik had ook die teleurstelling. Grappig 🙂

 3. Marianne 5 jaar geleden

  Knap gedaan! Over de spirulina, hetzelfde heb ik met maca. Zo’n enorme bak hier staan met geel poeder, staat er op: lekker voor over de yoghurt of salade of in een drankje… Vies dat het is! Maar eerlijk is eerlijk, het geeft wel een energie-boost. Wellicht iemand een tip hoe je spirulina en maca toch eetbaar kan maken 🙂 ?!

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Haha maca in een smoothie vind ik goed te doen, ik doe wel maar een half schepje. Maar tis goed spul 😉 Spirulina proef ik overal doorheen, daar heb ik nog geen antwoord op gevonden 🙂 (2 liter smoothie en een half schepje spirulina en ik vind het echt gewoon ummm. Om te kotsen. Haha 🙂 )

   • Rhodé 5 jaar geleden

    Pilletjes vorm! Hap, slok, slik en je proeft er niks van 😉

    • Marianne 5 jaar geleden

     oooehh pilletjes zonder hulpstoffen?? Maca? Dan hoor ik het graag!!! (zelf niet gevonden, vandaar een vies poedertje..) Sharon, ik proef die maca echt overal door heen, ik ruik het zelfs op afstand (is niet bevordelijk 😉 ) Maar een half schepje, dat ga ik eens proberen.

   • Maria 5 jaar geleden

    Het schijnt dat de smaak van spirulina wordt verstrekt door groente terwijl fruit de smaak schijnt te verhullen… Heb je het weleens in een smoothie zonder groente geprobeerd?

 4. Eliane 5 jaar geleden

  Hoi Sharon,
  Ik heb met je meegedaan. Het ging eerlijk gezegd heel makkelijk. Had ik niet verwacht. Ik ben een chocoholic. Ik heb op één verjaardag ‘gezondigd’ (sorry voor het irritante woord), de gastvrouw had allerlei lekkers van Koekela (Rotterdammers weten nu waarover ik het heb). Ik heb niet eens gedacht aan mijn voornemen haha. Dus chocolade én suiker gegeten…ik heb er van genoten! Rest van de maand: 0 chocolade. No problemo! Ook chocolade eten is blijkbaar een gewoonte die je kunt afleren…

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Geweldig!!! Zo is het maar net!!! 🙂

 5. Eliane 5 jaar geleden

  Ik merk hierbij op: ik eet wel veel (biologische) chips. Heerlijk!

 6. Rachel 5 jaar geleden

  Onbedoeld heb ik ook een aantal weken zonder choco gedaan. Ik heb alles opgemaakt en geen nieuwe chocolaatjes / chocopasta gemaakt. En ik heb het niet gemist! Ook ik heb ervaren dat als je dan weer chocolade eet, het niet persé een ‘oh, wat heb ik dit gemist’ gevoel geeft. Ik vind het wel lekker, maar kan dus ook wel even zonder. Maar ik vind het wel een fijne aanvulling, ik heb al zo weinig keus qua broodbeleg en hapjes, dan is een keertje choco wel fijn!

 7. Marian 5 jaar geleden

  Ik wil ook van die chocolade af, iedere avond zit ik aan de thee en daar hoort choco bij in mijn beleving. Ben al van melkchoco overgegaan op bittere choco omdat je er dan eerder genoeg van hebt.. maar kan het maar niet laten staan. Maar ik ga het toch proberen. De vraag hier is echter: wat hebben jullie er voor in de plaats genomen – bij de thee/koffie? Helemáál niets is bijna geen optie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*