Rawfoodsuperfood chocolade (suikervrij en zuivelvrij)!

Op een mooie dag kwam ik deze fantastische webshop tegen. Een webshop vol met ‘raw’ eten, genaamd rawfood superfood. Allemaal rauwe spulletjes die elk weer hun eigen gezondheidsvoordelen kennen, zoals rauwe cacaobonen, hennepzaad, chiazaad, kokosolie, supplementen en nog veel meer.

Choooooocolade!

Natuurlijk werden mijn ogen direct getrokken door het kopje ‘chocolate‘. Ik kan er niks aan doen. Ik hou van chocolade en ik eet het dan ook erg graag. Een chocoladereep in dit huis is niet veilig, echt niet. Daarom was ik ook altijd zo teleurgesteld in het chocoladeaanbod in de winkels. Suikervrije chocolade was gezoet met zoetstoffen. Ongezond en dat merk je ook, je krijgt er namelijk echt wel pijn in je buik van. Hoe natuurlijk en gezond ze ook zeggen dat de zoetstoffen zijn (denk aan maltitol). Dat spul hoef ik niet. Daarbij zat er altijd wél zuivel in de repen, melk dus. Bij zuivelvrije chocoladerepen vond ik weer ladingen suiker, en die vervanging van melk naar rijstmelk vind ik ook niet echt succesvol. Dus ik maakte gewoon zelf browniemuffins enzo.

De chocolade van Rawfood Superfood

Maar soms is het wel eens lekker om een keertje iets te kopen. Gewoon gemakkelijk, geen moeite doen. Ik zag al dat deze webwinkel Lovechock verkoopt. Die ken ik, die is lekker! Maar er is nog meer. Namelijk Conscious en Ombar. En jawel, raw, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij en sojavrij! Dus proeven maar..

Conscious

Deze repen zijn leuk verpakt. Ze zien er ook leuk uit. Gemaakt van rauwe cacao, cacaoboter en agavestroop. En je hebt ze in zoveel smaken! Ik heb er een aantal geproefd en ik werd er erg blij van. De chocolade is een beetje zacht, waardoor het een beetje een fudge-achtig idee heeft. Ja, dit is lekker.
the nutty one: subtiele nootsmaak en de structuur is dus fudge-achtig met stukjes noot, lekker!
fruit fantasy:: lekker fruitig met een chewy rozijnstructuur en o, die heerlijke fudge weer
yummymummy: weer fudgy dus, wel minder chocoladesmaak en meer lucuma
cherry christmas: beetje als fruit fantasy, maar met iets zoetere vruchten: de kers. Lekker!

De smaken die ik niet geproefd heb (waar ik nu een beetje spijt van heb natuurlijk): essential orange, lucuma gold, chili hot, mint hint, plain, goji & coconut, intense 70%, berry christmas. Wat een keuze!

Mijn favoriete Conscious reep? Zeker weten de Cherry Christmas, omdat het heus wel elke dag kerst kan zijn.

Ombar

Ombar vind ik er leuk en subtiel uitzien. Gezoet met kokosbloesemsuiker en heeft opvallend weinig ingrediënten. Zo hoort alle chocolade te zijn, vind ik. Het bestaat uit rauwe cacao, kokosbloesemsuiker, cacaoboter en dan de ingrediënten die de smaakvariatie bepalen, zoals kokos, aardbei, puur, etc. Geweldig toch?

De geweldigheid moet blijken tijdens het proeven. Ik vind Ombar het meest smaken naar ‘normale chocolade’. Dit betekent: zeer lekker dus. Waar ik Conscious meer fudge vind, en Lovechock erg fruity (met stukjes), vind ik Ombar net normale chocolade, maar dan lekkerder natuurlijk. Ook deze chocolade is in meerdere smaken:
puur: lekker pure smaak, maar niet te bitter, en voelt als een echte chocoladereep
probiotic strawberry: proef niet echt aardbei, alleen als je het weet, en lekker melkig
probiotic coconut: superromige smaak, subtiele kokossmaak, heel lekker!!

Ik heb mijn favoriet al verklapt denk ik. De coconut is GEWELDIG! Echt heel lekker. Doe mij er maar nog 10 😉

Ook Ombar heeft nog meer smaken, die ik niet heb geproefd. En waar ik uiteraard nu erg nieuwsgierig naar ben: probiotic dark 72%, cranberry & manderin, acai & blueberry en goji berry.

Mijn favoriete merk?

Sorry, ik kan geen keuze maken. Ombar is een lekker solid chocolade. Conscious een heerlijk zachte fudge-achtige. En Lovechock zit er eigenlijk tussenin. Alledrie vervullen ze je ‘ik heb zin in chocolade’ behoefte en alledrie zijn ze gemaakt met zo weinig mogelijk ingrediënten, wat absoluut een applaus waard is. Meer informatie over de ingrediënten vind je natuurlijk op Rawfood Superfood.

Ik ben nu eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar de Fruitbonbons Ananas-Mango, snoepjes zonder geraffineerde suiker en met als ingrediënten alleen maar ananas, mango en kokos! Dit soort snoepjes bestaan dus wel… Of gojibessen met een laagje raw chocolate eromheen, dat lijkt me ook wel wat.

Goed, genoeg lekkere snackjes te vinden en nog veel meer gezonds. Leuke webshop, Rawfood Superfood!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *