Stevia: de bomen en het bos

De allereerste keer dat ik stevia in mijn bezit had, was het nog zeer illegaal en eigenlijk was ik dus crimineel bezig toen ik mijn koekjes en taarten zoete met stevia. Of nou ja, het was wel te koop in Nederland, maar dan voor uitwendig gebruik. Ik keek naar mijn steviapoeder voor uitwendig gebruik en op dat moment had ik geen idee wat ik met steviapoeder uitwendig zou kunnen doen. Maar toen was ik allang blij dat het te koop was. Stiekem gebruikte ik het voor inwendig gebruik.

Het is legaal!

Nu zijn die problemen voorbij. We mogen stevia nu eten, het is legaal! Sinds die tijd springen de steviamerken mij om de oren. Ik had nog steeds mijn potje die ik in de illegale tijden had gekocht, dus een hele tijd had ik geen stevia nodig. Stevia is ook zo zoet, als je eenmaal een potje hebt, doe je er echt een eeuwigheid mee.

Veel nieuwe merken met extra ingrediënten

En nu ik nieuwe wilde hebben, kwam ik heel veel merken tegen. Ik wil gewoon pure stevia, zo onbewerkt mogelijk, zodat ik echt profiteer van de voordelen van stevia. Maar opeens zie ik allerlei merken de winkel binnengeslopen die andere ingrediënten bevatten, zoals maltodextrine. Maltodextrine? Maltodextrine + water = glucosestroop. Maltodextrine heeft een ontzettend hoge glycemische index (105!), wat inhoudt dat je bloedsuikerspiegel er snel van stijgt.


Wil je de baas zijn over je suikerinname? Doe onze cursus!


Dure potten zonder inhoud!

De nieuwe potten stevia lijken wel herlabelde aspartaampotten. Ze hebben dezelfde vorm en ze ogen ook hetzelfde. Alleen nu staat er Pure Stevia! op… En de zoetkracht is één op één met suiker. Dit betekent dat er heel veel maltodextrine in je potje zit en 3% stevia. Dit is heel weinig stevia met heel veel goedkope troep erbij! Op deze manier is stevia echt niet gezonder dan suiker. Het is misschien zelfs erger, omdat je denkt dat het gezond is en je wellicht wel iets meer gebruikt omdat je van zoet houdt.

Als je stevia koopt moet je heel goed opletten. Altijd ingrediënten lezen en kijken of je wel de échte te pakken hebt. Een pot met maltodextrine en 3% stevia is veel duurder, dan een potje echte stevia! Dat is echt dure maltodextrine hoor!

Pure stevia

Ik ben heel blij dat ik een goede leverancier (steviaproduct.be) van pure stevia heb gevonden. Zowel de pure stevia (de stevia gold) en de zoetjes zijn puur stevia. Natuurlijk hebben ze iets moeten toevoegen om er tabletjes van te maken, maar dat is het dan ook wel. Met deze stevia had ik mijn stroopwafeltaart gemaakt en tegenwoordig gebruik ik het voor mijn warme chocolademelk. Laat je niet misleiden door die nepstevia, maar kies voor de echte!

Stevia, doseren en structuur

Echte stevia is superzoet, namelijk 480 keer zoeter dan suiker. Dat is zoveel, dat is lastig omrekenen. Daarom begin ik met zoeten altijd met een mespuntje en proef tussendoor. Teveel stevia is namelijk niet lekker. Als je de nasmaak niet lekker vindt, betekent dit niet per se dat de stevia vies is, maar dat je teveel hebt gebruikt. Heel voorzichtig doseren dus!

Suiker draagt in baksels soms ook bij aan de structuur (luchtig, knapperig). Daarom is suiker soms lastig te vervangen met stevia. Ik ga de komende tijd experimenteren en ik hoop snel nieuwe suikervrije recepten te posten met stevia als basis!

 

75 Comments

  • Hai Sharon,
    Dank voor je blog over stevia. Mijn druppels bevatten het volgende: gezuiverd water, 25% steviolglycoside, appelzuur, kaliumsorbaat en plantaardige glycerine… Eh, dus?? Zit er teveel zooi in of volstaat deze? Verder staat er ook ‘uitwendig/extern’ op. Is het dan slecht als ik voor intern gebruik? Ben erg benieuwd naar je antwoord.
    Groetjes Agnes

    • Hai Agnes, jouw stevia heeft wel wat toevoegingen maar geen vulstoffen zoals maltodextrine. Wat dat betreft doet je stevia het goed hoor!

  • Hier ook een voormalig crimineel. Ben blij dat het nu legaal is en steeds polulairder wordt, ondanks dat er ook fabrikanten zijn die er misbruik van maken. Ik gebruikte altijd witte pure Stevia, maar heb nu ontdekt dat er ook groene stevia is. Dat lijkt me nog puurder, aangezien het plantje groen is. Volgende keer ga ik die proberen.

  • Wij gebruiken al heel lang stevia poeder en druppels, aangezien het erg zoet is heb je ook maar heeeeeel weinig nodig
    wij bestellen via http://www.stevia.nu tot volle tevredenheid
    Inmiddels inderdaad opgemerkt dat de stevia producten in de supermarkt, als basis stevia hebben maar dan heb je het ook gehad. dus lekker laten staan. Het is ook veel duurder .

      • Ik koop ook bij stevia.nu en dat is de echte stevia, zonder bij smaak, na smaak, en er zit helemaal niets in toegevoegd. Helaas is hier geen suiker van alleen poeder en druppels.

  • Wij bestellen altijd bij http://www.steviaonline.nl, deze vloeibare stevia bevat 60% steviolglycosiden, heel wat puurder en zuiverder dan dat ik hierboven lees. Hoe hoger het percentage, hoe zuiverder het product, (en hoe minder bitter). Ik heb gehoord dat ze binnenkort ook met 90% zouden produceren, of dat waar is weet ik niet.

  • Hai Sharon,

    Ik heb zojuist Stevija Zoetpoeder gekocht, nadat ik eerst Pure Stevia van Lucovitaal had gekocht, maar daar zat bijna geen stevia in… maar 3% en de rest was maltodextrine; daarkwam ik overigens pas achter nadat ik op deze blog en bij 40 dagen zonder suiker info van jou had gelezen hierover.

    Is de Stevija Zoetpoeder die ik nu heb gekocht wel de juiste stevia? Er staat bij ingredienten: Inuline (cichorei), Steviol glycosiden > 95%. Ik heb gezocht op “40 dagen zonder suiker” en op “Voedzo”, op de woorden stevia en inuline, om erachter te komen of dit nu wel de juiste stevia is, maar ik kan niets vinden. Zou je ajb een beetje duidelijkheid kunnen geven? Bij deze link zie je nog wat meer info over dit zoetpoeder: https://www.stevija.nl/Stevia-Producten/SteviJa-Natuurlijk/Stevia-Zoetpoeder/

    Dank je wel voor je reactie!

    • Hai Joke, jouw stevia bestaat ui 95% Steviol glycosiden dus dat is goed hoor! Redelijk pure stevia 🙂 Inuline ben ik niet heel erg fan van, je kunt er pijn in je buik van krijgen. Maar deze stevia is een stuk beter dan die van Lucovitaal! 🙂

      • Ik gebruik sinds kort ook dit stevia poeder van stevija en merk inderdaad dat ik na het eten van een stukje cake buikpijn krijg. Fijn te weten dat dit door de Inuline komt en niet door de stevia zelf. In de natuurwinkel kan ik echter alleen deze kopen of een versie waarbij niet op het pakje vermeld staat wat de ingrediënten zijn. Heb je tips welk merk ik kan gebruiken?
        Daarnaast vraag ik me af waarom dit middel maar 4 tot 12 keer zoeter is als suiker (volgens het etiket en mijn eigen bevinding) terwijl er toch minstens 95 procent stevia in zit.

          • In je blog staat idd een link naar de stevia die jij gebruikt

            Een verklaring waarom 95 procent zuivere stevia toch maar 4 tot 12 keer zoeter is dan echt pure stevia heb je echter niet

          • Er zijn heel veel merken stevia op de markt en ken ik niet elk detail van de merken. Wellicht kan de fabrikant je helpen. Succes!

  • Ik ben op zoek naar een goed stevia poeder die tevens echt zoet smaakt. Ja, je leest het goed.

    Laat mij even toelichten. Ik heb een tijdje geleden dit product gekocht: http://www.stevio.nl/shop/stevia-poeder/stevia-extract-sachet-50-gram.html
    Maar het probleem is dat ik de zoetheid niet aan het puntje van mijn tong proef, maar aan de zijkanten van mij tong en dit is echt niet fijn. Het maakt niet uit hoeveel poeder ik erin (kop koffie met melk) gooi, het blijft hetzelfde effect geven.

    Is er een alternatief en die wel zoet is aan het puntje van mijn tong.

    Bij voorbaat dank

  • Dag allemaal, ik vind het superinformatief want had het ook al direct door dat de potten in de supermarkt groot zijn maar weinig van inhoud met stevia…. . Ikzelf ben er alvast heel goed mee en heb het mee in mijn zaak genomen om aan te bieden want ik sta er 100 % achter. Wie deze producten wil proberen kan terecht op http://www.healthcares.be. It’s a way of life vind ik. Hopelijk leer ik nog veel bij van jullie omdat ikzelf zoveel mogelijk suiker vermijd aangezien dit ontstekingsbevorderend werkt !! groetjes

    • Wat zijn de ingredienten van Avanz? Ik kan het namelijk nergens vinden. Tot op de dag van vandaag gebruik ik stevia van het merk Cruydhof, maar daar zit een E-nummer in. ):

    • Ik heb ook al een hele tijd de zoetjes van Plant & Warmth maar nu zie ik pas dat 1 tabletje maar voor een kwart uit steviolglycoside bestaat en de rest uit isomalt (is dat net zoiets als maltodextrine?) en sodium bicarbonaat, wijnsteenzuur, magnesium en zout.
      Dus ik heb mijn bedenkingen over de zuiverheid van deze produkten… Wat denken jullie?

  • Hoi Sharon,

    Super blog!Mijn moeder heeft onlangs stevia van pure via gekocht.
    Het eerste ingrediënt dat er staat is maltodextrine en de zoektocht is 1 op 1 met suiker.
    Ik neem aan dat dit helemaal niet goed is? Wat denk jij erover

  • Hallo!
    Ja wat een gedoe zeg, de handel heeft weer een gat gevonden om ons zogenaamd goed voor ons te laten zorgen. Bij Eko heb ik Stevija Naturel vloeibaar gevonden 100 ml voor 17 euro. Puur puur is het niet lees ik nu en dus mijn vraag of het goed is: water, Steviol glycosiden, plantaardige glucerine.

    Alvast bedankt!

      • Nee er zit geen suiker in en ook geen maltdextrine alleen de ingredienten die heb opgesomd water glicerine en steviol glycosiden.

        Maar als ik het dus goed begrijp uit je blog zijn de gedroogde blaadjes het beste en daarna een tweede plaats het witte poeder zolang het 95% reba heeft? Maar op de vloeibare staat niets.

        Ik twijfel heel erg of wat ik heb goed is.

  • Hoi allemaal, ik krijg telkens vragen of de betreffende stevia die in jullie kast staat goed is. Er zijn zoveel verschillende merken. Met dit blogbericht bedoel ik dat je de ingredienten van je stevia moet controleren. Staat er maltodextrine, suiker of welke andere naam van suiker op, dan koop je het niet. Als dit er niet opstaat, dan lijkt het me prima. Je kunt altijd nog de ingredientnamen googlen en lezen wat het is. Succes allemaal!

    ps. vragen of jouw stevia goed is, beantwoord ik ook niet meer, sorry!

  • Hallo allemaal,
    allereerst, wat een fijne site met veel info als je suikervrij moet gaan eten.
    Ik heb nu een aantal keer met mijn stevia druppels taart/cake gebakken, maar het blijft vies, haha niet zoet genoeg. Nu kwam ik erachter dat er 25% stevioside-oplossing in zit, met appelzuur, kaliumsorbaat en glycerine. Moet ik dan 4x zoveel steviadruppels gaan gebruiken omdat het dus niet 100% pure stevia is? Of kan ik beter een ander potje druppels of poeder bestellen en dat gaan uitproberen?
    Overal staan andere verhoudingen op internet, maar ik hield ongeveer dit aan 100 gr suiker = 1 theelepel stevia druppels, maar later dus al meer omdat het niet zoet genoeg was. Wat zijn goede verhoudingen? En is poeder inderdaad makkelijker om te bakken of maakt het niet uit?

    Ik hoor het graag
    Groetjes saskia

    • Hai Saskia, het is bij elke verhouding weer anders, ik heb geen idee wat een juiste hoeveelheid is voor jouw druppels! Stevia laat zich erg lastig in verhouding brengen, vandaar dat er zoveel ´nep´ producten op de markt zijn. De juiste verhouding zou je bij het merk zelf kunnen vragen. groetjes!

  • Bij de Eko gekocht . Stevia van Plant&Warmth samenstelling:stevioglycosiden 95%(E960) bronwater,glycerine. Bij de beschrijving staat twee druppels staan gelijk aan 1 theelepeltje suiker, bij overmatig gebruik kan de smaak bitter zijn. Ben tevreden over deze.

  • Hoi,
    De kristal sweet suiker van stevia is te gebruiken als gewone suiker, welke stoffen zijn daar dan aan toegevoegd? Dit omdat stevia weet ik hoeveel zoeter is, wanneer je het onverdund gebruikt.

  • Ik ben heerlijk aan het lezen, op zoek naar de goede stevia.
    Nu lees ik ook op de site waar jij bestelt dat er kaliumsorbaat in de druppels zit en in de zoetjes. Ook dit is toch geen gezonde toevoeging?

    • Klopt, daarom moet je goed opletten wat je koopt. Druppels hebben eigenlijk altijd toevoegingen. Ik gebruik zelf – als ik het gebruik – de poedervorm.

  • Hallo Sharon,

    Mag ik vragen wat je van het merk Stevija vind? De ingredienten van de zoetpoeder is als eerste Steviolglycosiden en daarna Inuline. Ik zag een potje in de Biologische winkel staan, maar twijfel of het daadwerkelijk nou goed voor de gezondheid is..

    • Mijn ervaringen met Stevija zijn niet goed. Doordat er heel veel Inuline (vezels) in zit heb je heel veel poeder nodig om de gewenste zoetkracht te krijgen. Ikzelf krijg van de Inuline flinke buikpijn en mijn neefje ook. Bij navraag in de natuurwinkel waar ik het gekocht had bleek dit idd aan de Inuline te liggen. Van andere producten met dit ingredient was daar bekend dat niet iedereen er tegen kon.

      Een voordeel van de grote hoeveelheid vezels is dat bakken wel relatief makkelijk wordt. Ik kon met de Stevija wel zonder aanpassingen (alleen suiker vervangen door Stevija en de eieren flink opkloppen) een luchtige cake bakken.

      Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt.

  • Dag Sharon,

    dat je maltodextrine afraadt vind ik een prima initiatief,.Maar dat je dit doet op basis van een ‘hoge’ glycemische index (GI) is toch wel nonsens.
    Dat de GI een indicator zou zijn voor de gezondheid is een vekeerde voorstelling.
    Het geeft inderdaad aan in welke mate de bloedsuikerspiegel een piek krijgt, maar op zich is een piek niet zo erg, dat kan een gezond lichaam best wel aan. Het komt er op aan dat je achteraf geen dip krijgt. En dat hangt van andere factoren af.

    Bijvoorbeeld een aardappel heeft een GI van 200,
    tafelsuiker darentegen heeft een GI van 65.

    Zie je, tafelsuiker heeft een lagere GI, en toch ben ik geneigd een aardappel gezonder te achten dan tafelsuiker. Persoonlijk heb ik nog nooit een dip ervaren na het eten van aardappelen. Bepaalde ziektebeelden buiten beschouwing gelaten, is dat voor de meeste mensen wel zo. Niet dat aardappelen ideaal zijn, maar dat is een ander verhaal.

    Hoe komt dit nu?
    Het komt er eigenlijk op aan om alle suikers of koolhydraten NIET op één hoop te smijten, want ze zijn echt niet allemaal het zelfde. Zo is tafelsuiker (saccharose) een molecule die in het lichaam in twee molecules wordt gesplitst, nl glucose en fructose. Twee enkelvoudige koolhydraten. Nu is glucose een essentiele brandstof voor het lichaam, het kan niet zonder. En inderdaad, het geeft een piek in de bloedsuikerspiegel. Zoals gezegd: zonder kwaad. Toch krijg je na het consumeren van saccharose een dipje…de boosdoener is de andere helft, de fructose molecule.

    Tegenwoordig kan je fructose puur in poedervorm in de supermarkt kopen. Als een gezonder alternatief voor gewone suiker. Het is onbegrijpelijk dat dit niet verboden is!
    Want fructose is waarlijk een gifstof. Zodra fructose de bloedstroom ingaat legt de lever al zijn functies stil om de fructose zo snel mogelijk te metaboliseren en af te voeren. Dat is een fenomeen typisch voor gifstoffen. Het lichaam kan fructose ook helemaal nergens anders verweken dan in de lever. En om het te verwerken heeft het heel wat energie nodig. En waar haalt het die energie? Uit de glucose (=brandstof = energie) voorradig in de bloedstroom. Zodoende daalt de bloedsuikerspiegel.

    Zo komt het dat tafelsuiker een lagere GI heeft, maar het is alles behalve gezond te noemen. Zie je, de GI is helemaal niet zo relevant.
    Merkwaardig kun je het wel noemen dat dit feit (omtrent fructose) in wetenschappelijke kringen weinig bekend is. Het metabolisme van glucose wordt altijd onderwezen, maar het metabolisme van fructose? Weinigen zijn ervan op de hoogte.
    En natuurlijk krijg je altijd het volgend argument: “maar fructose komt toch veel voor in de natuur? In fruit bijvoorbeeld.” Dat is waar, maar in fruit is het altijd gebonden aan vezels, en vezels kunnen de darmwand helemaal niet passeren, dus nooit in de bloedstroom terchtkomen…

    Om nu terug te komen op maltodextrine,
    wat voor koolhydraat is dat precies? En is het gezond?
    Maltodextrine is geen welbepaalde molecule, maar eerder een mengsel van koolhydraten die bestaan uit glucose eenheden die aan elkaar zijn ‘geketend’. Een mengsel van ketens van verschillende lengte. Als dit in het lichaam terecht komt, zou je denken dat dit goed is omdat het allemaal in glucose eenheden wordt gesplitst. En inderdaad is maltodextrine te verkiezen boven gewone tafelsuiker. Maar dit wil nog niet betekenen dat het gezond is.
    Een nadeel om glucose ketens te splitsen is dat het vitamines en mineralen rooft uit het lichaam.
    En dat geldt voor alle koolhydraatketens, zoals aardappelzetmeel, maïs, tarwe,…

    Dus, maltodextrine, weren die handel? Het is beter van wel. Pure stevia is te verkiezen, maar is vanwege de wetgeving niet in de winkel te verkrijgen (online wel)
    Alhoewel ik er bij wil vermelden dat pure stevia ook niet het beste van het beste is, want het is toch maar mooi weer eens geraffineerd. Anderzijds heb je er maar heel erg weinig van nodig…
    Het beste is vloeibare stevia blad extract (infusie = thee van de bladeren), is online ook te verkrijgen maar daar worden alcohol of bewaarmiddelen aan toegevoegd, en dat roept toch ook weer vragen op.

    Zo, ik hoop dat deze uiteenzetting begrijpelijk genoeg is, het is complexer dan hoe het hier is weergegeven, maar in grote lijnen zou dhet toch een duidelijker en juister beeld moeten geven.

    En vragen staat vrij.

  • Hallo ik heb een vraagje,ik koop heel vaak Chineesse suiker in de toko dat gebruik ik in komkommer etc: is dat soms ook Stevia,je heb er maar heel weinig van nodig en het is heel zoet,ik vraag het me af.B.V.D.groetjes Maria.

      • Dankje wel voor de reactie,maar ze doen het in zeer dunne flesjes zonder etiket of zo,je koop eigenlijk maar een heel klein beetje.Het zijn witte korreltjes.Groetjes!!!

  • Ik heb stevia-chocolade pasta gevonden, maar ik weet niet of ik dit moet bestellen of niet. Dit zijn de ingredienten ervan:

    Ingrediënten Cavalier Hazelnoot Chocoladepasta

    Plantaardige olie (raap, palm)
    Voedingsvezels (inuline, oligofructose)
    Hazelnoten (13%)
    Zoetstoffen (erythritol, stevioglycosiden)
    Magere cacoa
    Magere melkpoeder
    Zonnebloemlecithine
    Aroma

    Is dit nu gezond(er) of niet?

  • Ik heb van natrena klontjes en poeder met stevia. Klontjes zijn puur, maar de poeder bevat maltodextrine. Het valt me op dat de klontjes 0 kcal zijn en de poeder 388 kcal.
    Klopt dat wel bij de klontjes? Ik dacht dat alleen water 0 cal bevat.

  • Oei, wat een ellende! Jammer dat producten zich gezonden voordoen dan ze eigenlijk zijn om er een slaatje uit te slaan. Terecht dat Natrena vorig jaar het gouden windei heeft gewonnen. Zelf bestel ik mijn stevia altijd online op http://www.steviahouse.nl/natuurwinkel/zoetstoffen/. Zij hebben stevia ZONDER vulmiddelen en in verschillende varianten (vloeibaar, zoetjes etc.). Echt een aanrader voor mensen die door de bomen het bos kwijt zijn 🙂

  • Ik ben zelf van van Stevija Kristal, het ziet er uit als kristal suiker en gedraagt zich ook zodanig. Dus als je een cake of taart wilt bakken heb je toch vulling/bulk in je recept. De vulstof die er bij zit is Erythritol, zover ik weet een gunstige product.
    Echt een aanrader om te gebruiken, ook de kinderen pakken het graag op bv de pannenkoeken omdat het er uit ziet als suiker. Het voordeel er zit ook geen bittere smaak meer aan.

  • Hallo Mensen!

    ik heb zelf ook bij http://www.steviaproducts.be besteld!
    en de poeder is ZEER goed en je hebt amper een kwart a half theelepelTJE nodig per halve liter en het is al mierzoet! hier zit ook geen rommel bij en de stevia is puur! alleen de prijs hier is echt absurd hoog! byna 35 euro! voor 50 gram (weinig) het potje waar ze een foto van gemaakt hebben (staat ook hierboven afgebeeld) lijkt op de foto een grote pot, maar is in werkelijkheid echt een klein potje…
    ik kwam laatst bij MARQT (nederlandse VERS BIO en ECOLOGISCH verantwoorde winkel..)
    die winkel is natuurlijk wel prijzig als je daar kijkt naar de producten, maar het zijn wel allemaal eerlijke en supergezonde producten!
    nou kwam ik hier ook een potje stevia tegen van 170 gram ipv 50 gram (nature’s garden stevia)
    deze is ook hardstikke puur, er zit alleen inuline bij mocht je hem willen gebruiken voor het maken van taarten enzo..
    deze kostte rond de 12 euro! dus meer dan 3x zoveel en bijna 3x zo goedkoop!
    als iemand nog een betere variant weet, post zou ik zeggen!

  • Ik heb laatst een potje stevia gekocht bij de Ekoplaza waar 95% steviain zit. Echter, ik gebruik het nauwelijks omdat er een hele bittere nasmaak aan zit. OP dit moment gebruik ik liever honing als zoetmaker in koffie, thee en baksels. Ik vind het wel jammer….maar misschien ligt het aan het merk?

  • Ik heb Stevia van de merk sussli gekocht bij de Aldi. De ingredient dat word genoemd is maltodextrine, geen percentage gegeven. Plus 2.2% Steviolglycosiden. Ik neem aan dat deze de verkeerde is. Ik heb gelezen bij de website van een Catalaan in Lleida/Lerida Josep Pamies dat stevia verboden was tot de multinationals erin slaagden om iets van stevia te gebruiken in hun suikers maar de gezonde eigenschappen eruit te halen. Ik zal mijn stevia in België bestellen dan, bedankt voor de tip. Kijk naar deze website als je Spaans kan begrijpen, het gaat over alles en nog wat dat gezond is joseppamies.wordpres.com

  • dag,
    Afgelopen week heeft de Aldi (tijdelijk?) een nieuwe variant Stevia te koop (tabletjes). Dit zijn de ingredienten, op volgorde: (ik heb ergens gelezen dat dit op de volgorde moet zijn van wat er ook werkelijk in zit.
    zuurteregelaar: natrium-bicarbonaat, mononatriumcitraat, zoetstof: steviol-glycosiden (26%), L-Leucine.
    Prijs: € 1,99 voor 300 tabletten

    Ik gebruik normaal meestal de steviatabletten van Ekoplaza, mark Stevija
    Dit zijn de bestanddelen ervan:
    erythritol, steviolglycosiden, natrium-bicarbonaat, leucine, wijnsteenzuur, magnesiumstearaat
    prijs heb ik even niet paraat, maar zal rond de 6 a 7 euro liggen.
    De tabletten van de Aldi komen mij kwalitatief redelijk oke voor, iemand enig idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *