Stop diëten, maar volg vooral al deze restricties! Voor een goede gezondheid enzo

Stop diëten, maar volg vooral al deze restricties! Voor een goede gezondheid enzo
17 december 2016 sharon
Categorie: Gezond eten, Wellness

Tegenwoordig is het normaal om niet meer te diëten, maar een nieuwe levensstijl te omarmen (op het gebied van eten). Ik ben helemaal voor, diëten vind ik vreselijk en een levensstijl is geweldig. Ik verbaas me alleen soms hoe zo’n levensstijl er dan eigenlijk uitziet. Zie, een dieet is een leefregel op het gebied van eten en drinken. Diëten en afvallen zit vol met regels, dit niet, dat wel, dat niet teveel, max zoveel, etc. Regels.

Leefregels

Deze regels op het gebied van eten en drinken limiteren zich niet tot hoeveelheden en afvallen. Je kunt ook voor je gezondheid heel veel regels volgen. Dit zie je terug bij mensen met allergieën en intoleranties. Die volgen een dieet, regels dus, op gebied van de voeding waar ze allergisch of intolerant voor zijn.

Echter, er is ook een grote groep mensen die allerlei regels volgen voor hun gezondheid, zonder allergisch of intolerant te zijn voor de dingen die ze niet eten volgens regels. Denk aan geen gluten, geen zuivel, geen brood, geen pasta, weinig koolhydraten, paleo (als regel), alleen biologisch vlees, alleen melk van koeien die goud gras eten, etc. Of ik MOET een smoothie ‘s ochtends, want dat is gezond. Ik MAG geen brood eten van mezelf, want…. Allemaal regels. Allemaal leefregels op het gebied van eten en drinken.

Doe wat je zelf wilt doen

Nu is het geen probleem als je zo wilt eten, dat mag. Misschien voel je je er fijn bij. Je mag precies in je mond stoppen wat je wilt, hoe je het wilt en of je dat via regels doet of hoe dan ook. Je mag op z’n kop eten, zo van tafel je mond inschuiven, met je handen, je mag het allemaal zelf bepalen. Hoe dan ook, regels maken je eetpatroon een dieet. Geen levensstijl.

Een levensstijl

Zie, met een gezonde levensstijl kun je als richtlijn hebben om gezond te eten, en dat pas je toe aan de hand van goede gewoonten. Dat betekent niet dat er vaste regels zijn, dingen die je niet mag en dingen die je moet. Je eet gewoon, zonder regels, en toch gezond. Dat is een levensstijl.

Vrijheid in eten

Zoals je weet ben ik momenteel 100% ambassadeur voor Food Freedom. Eten in vrijheid, zonder schuldgevoel, schaamte, gedoe en negativiteit. Eten wat lekker is, waar ik zin in heb, elke keer weer. Geen regels, oh man, NOOIT meer regels, maar alles in gezonde levensstijl, precies zoals ik het in wil richten. Lees hier meer over wat het betekent om in vrijheid te eten. Ik wil nooit meer anders. Het is het beste wat ik ooit geleerd heb over gezonde voeding: het geeft het meeste succes, maar ook het meeste genot en zoveel energie! ‘Mooi eten’ heeft een compleet nieuwe dimensie gekregen 🙂


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.


Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!