Eten in het seizoen: alle groente beschikbaar in de lente!

Eten in het seizoen: alle groente beschikbaar in de lente!
21 maart 2019 sharon

Yes, lente!!! Op naar de heerlijke lentegroenten, een nieuw seizoen. En op naar de zomer, natuurlijk 🙂 Ik kook graag in seizoenen. Niet 100% hoor, maar ik houd van de seizoenen en ik probeer ze wel te volgen. Ook in mijn maaltijdplanner komen seizoensgroenten regelmatig terug 🙂

Deze groenten horen typisch bij de lente. Het betekent dat ze ruim beschikbaar zijn, veel in de reclame, en niet te duur.

  • Asperge
  • Chinese kool
  • Komkommer
  • Lamsoren
  • Paksoi
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Romatomaat
  • Schorseneren
  • Tomaat
  • Trostomaat
  • Tuinboon
  • Ui
  • Veldsla
  • Vleestomaat
  • Winterpeen
  • Winterpostelein
  • Witlof
  • Witte kool
  • Wortelen
  • Zeekraal

Bron: Voedingscentrum

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*