Verrassingsbox met de app Too Good To Go (en nog duurzaam ook)

Sinds kort maak ik gebruik van de app Too Good To Go. Hierop kunnen winkels/bakkerijen/horeca verrassingsboxen aanbieden met eten wat ze anders weg zouden gooien. Op basis van je locatie kun je zien wat er in de buurt is, en wanneer er iets beschikbaar is kun je zien hoe laat je het moet ophalen. Je hebt geen invloed op wat erin zit.

Ik vind dit helemaal geweldig. Ik houd wel van verrassingen. Ik weet nog dat ik, voordat we kinderen hadden, gewoon elke zaterdag een hele hups groenten kochten op de boerenmarkt, zonder planning. Van die groenten creëerde ik dan elke dag een maaltijd met wat ik in de keuken had liggen. Nu vind ik dat niet zo handig meer en maak ik liever een planning. Ik kook dan ook niet meer voor 2 mensen maar voor 5, en niet elk lid is even flexibel 😉

Maar, er is iets wat ik heerlijk vind aan deze manier van koken. Daarom vind ik het opeens fantastisch om met restjes bezig te zijn, om ze een nieuwe bestemming te geven. En nu ook de maaltijden en eten wat ik via de app ophaal. Gelukkig zitten er een paar plekken bij het werk van mijn man in de buurt, want helaas is er in Houten (waar ik woon) nog niks.

Hoe werkt het?

App downloaden (Too good to go) en kijken wat er in de buurt is!

En eventueel restaurants vragen of ze niet mee willen doen.

Tot nu toe hebben we fantastisch brood + geroosterde kip opgehaald in een mooi pakket en een verrassingsbox met verschillende maaltijden in portie. Zo hadden mijn man en ik een fijne salade bij de erwtensoep die ik had gemaakt. En vandaag rooster ik wat groenten en kunnen we de rest eten.

Ik houd enorm van deze creativiteit in de keuken. Ik geniet er echt van 🙂

Ik hoop het dus ook nog vaak te doen 🙂

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *