De drie essentiële benodigdheden voor het worden van een gezonde, intuïtieve eter

Stel je eens voor dat je morgen wakker wordt met jouw ideale gewicht. Je staat op en maakt jezelf klaar. Je ziet jezelf in de spiegel en je ziet dat je er vandaag weer fantastisch uit ziet. Je voelt je goed, fit en sterk en je hebt zin in de dag. Je trekt je favoriete, comfortabele kleding aan en je ziet dat het je geweldig staat.

Je maakt je ontbijt en je ontdekt dat je je volledig vrij voelt om te eten waar je echt zin in hebt. Niet alleen dat, je merkt dat je automatisch iets kiest waar je én heel veel zin in hebt én het voedt je lichaam. Een gezonde keuze. Je eet precies zoveel als je nodig hebt en stopt dan, verzadigd en voldaan.

De hele dag zet het wonder zich voort. Je merkt dat je even snel de trap neemt in plaats van de roltrap en ervan geniet. Je wandelt even een rondje, omdat je behoefte hebt aan een frisse neus. Wanneer je merkt dat je trek krijgt, neem je iets waar je ontzettend zin in hebt, en tegelijkertijd is dat wederom een gezonde keuze, precies wat je nodig hebt.

Dit gaat zo de hele dag door.

’s Avonds heb je zin in een stukje chocolade. Je kiest je favoriete soort en neemt één stukje. De rest leg je terug in de kast, voor een andere keer. Je geniet vol van dat stukje en laat je smaakpapillen optimaal verzadigd raken. Dan is het ook goed en ga je rustig verder met je avond. Je stapt voldaan in bed, hoopvol naar morgen.

Stel je eens voor?

Hoe zou je je voelen?

Hoe zou je leven eruit zien?

Hoe zou je over jezelf denken?

Hoe zou je over je lichaam denken?

Wat zou dat betekenen voor je?

Misschien hoort je dit en kun je het je niet voorstellen. Het is allemaal leuk en aardig, maar je weet dat je morgen niet zo wakker wordt. Je wordt wakker met nog steeds dezelfde jij. Dat klopt.

Maar wat als ik je vertel dat je niet eens hoeft te wachten tot morgenochtend, maar dat je vandaag, al kunt kiezen om dat als doel te maken? Wat als je nu kunt beslissen dat dát is hoe je je leven wilt leiden? Als een normale eter met een gezond gewicht en een lichaam dat verzorgt is. Dat het niet iets is wat moeite kost of volhouden is, maar dat het vanzelf gaat.

Dit is voor jou weggelegd. Misschien ben je er nu nog niet heel goed in, maar ik kan je helpen er goed in te worden. Ik zal je in staat stellen om met de juiste mindset, tools en waarden je te leiden naar een vrij, liefdevol leven vrij van diëten en vrij van het verlangen jezelf te veranderen.

Je bent goed genoeg zoals je bent. Je hebt alles al in je om deze aanpassingen te maken. Je start vanuit jouw situatie nu. Niets meer, en niets minder. Misschien kijk je om je heen en zie je alleen maar chaos, imperfecties, misschien zelfs haat. De waarheid is, er is hoop, ook voor jou.

De sleutel is voor ons allemaal is, in dit geheel is: groeien. Groeien in begrip, liefde en visie. Groeien in gezondheid en groeien in gezonde emoties, gedachten en een gezond lichaam. Van binnen naar buiten.

Je hebt kort gezegd drie dingen nodig:

  1. Een duidelijk beeld van waar je naartoe gaat
  2. Een goed, écht plan, dat je van buitenaf stuurt naar die bestemming. Hier help ik je bij.
  3. Een innerlijk kompas. Jij bent uniek en je situatie is uniek. Jij kunt jezelf navigeren naar je bestemming, met behulp van het plan. Je kunt het implementeren en eigen maken. Dat is aan jou, en alleen aan jou. Je hebt alle antwoorden namelijk al in je die je nodig hebt. Niemand kan ze voor jou bedenken, jij kunt ze vinden.

Met Intuïtief Eten gaan we op reis naar gezondheid en welzijn. Niet alleen je lichaam, maar ook een gezond hart. Gezonde emoties, een gezond verstand, gezonde gedachten. We bouwen aan belangrijke tools die je nooit meer zult laten gaan: liefde, acceptatie, vertrouwen, compassie, dankbaarheid en vergeving.

Meer weten over Intuïtief Eten?

Schrijf je hier in voor de gratis online training.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *