Ode aan de moeder

Ode aan de moeder
10 mei 2019 Henrike

Moederdag: vandaag is een dag waarin de moeders geëerd worden. Vandaag willen Sharon en ik jullie eren.

Wij zijn onder de indruk van het moederschap en hoe het een vrouw verandert als zij een moederrol inneemt; haar lef, haar kwetsbaarheid, haar vechtlust en haar onuitputtelijke liefde!

Daarom vandaag een stukje om jullie aan te moedigen in jullie vertrouwen in jezelf. Jij bent het best dat je kind is overkomen. Jouw hart zit vol met liefde voor je kind, dit maakt dat jij het beste wilt voor je kind en dat je bereid bent om offers te brengen. En wanneer ik kijk naar de moeders met volwassen kinderen; dit proces stopt niet.

Tegenwoordig zijn er helaas zoveel signalen dat wij als moeders zekerheden moeten kunnen garanderen. We kunnen alles verzekeren, we moeten zo gezond mogelijk eten (en elke dag nieuwe info dat iets wat we dachten dat goed en gezond is dit toch niet blijkt te zijn). We moeten de ontwikkeling volgen van ons kind en zodra het afwijkt is er heel veel mogelijk om uit te zoeken; waar dit door komt en als er dan iets is voel je je bijna schuldig dat je het nu pas ontdekt. We moeten een goede financiële toekomst voorbereiden voor onze kinderen en zorgen dat ze goede arbeidsperspectieven hebben.

We worden krampachtig door al deze boodschappen, waarvan de kern is dat we ons kind moeten opvoeden tot een stabiel, gezond, zelfverzekerd kind en dat het succes van het kind in onze handen ligt. Het gevolg is dat we ons onzeker en angstig voelen. We voelen en weten: hieraan kunnen we nooit voldoen. Toch proberen we het en willen we controle over zaken waar we geen controle hebben. We hebben moeite om buiten onze comfort zone te gaan of los te laten, we krijgen daarvan stress. En stress en onzekerheid als moeder is dan weer niet oké, het is een zwakte die je als moeder niet mag voelen.

Ik, Henrike, wilde misschien geen kinderen, omdat ik voelde dat ik mijn kind nooit kon geven wat het nodig had. Dus ja, waarom zou ik mezelf in een situatie plaatsen waarbij ik vooraf al weet dat ik gruwelijk tekort ga schieten. Die gedachte was voor mij een nachtmerrie.

En weet je, die nachtmerrie is realiteit, alleen is het geen nachtmerrie. Ik schiet elke dag tekort, en dat mag, want ik ben een mens. En als mens mag ik tekort schieten. Zo heb ik een grote ontdekking gedaan, met 3 kids en een vierde op komst. Er zijn zoveel fantastische mensen die mij helpen om mijn tekorten aan te vullen, het is aan mij om deze mensen de ruimte te geven om hun ding te doen. Maar dat is genieten! Van een juf op school die ze leert tellen, lezen of rekenen, van een Opa die de kinderen over dodenherdenking vertelt en ze mee neemt te vissen. Een Oma die met ze knutselt of ze leert fietsen zonder zijwielen, wanneer ik er geen tijd voor heb. En een vader die met ze stoeit en avonturen met ze beleeft. Een oppas die ze verwent met eten voor de TV.

En wat blijft er over voor mij: mijn kind liefde geven, mijn kind zich elke dag geliefd laten voelen, en dat kan ik als de beste 😉 Zodat zij blij naar school gaan, rustig gaan slapen en zich tevreden voelen. Mijn doel is veranderd van een succesvol kind als ze 25 jaar zijn, naar ik wil dat mijn kind elke dag weet dat hij geliefd is.

Waarom is dit voor mij van belang? Mensen zijn wired for love, dit wil zeggen dat mensen goed gaan functioneren als een mens zich geliefd voelt, blijkt vanuit de nieuwste onderzoeken blijkt. Psychische problemen verdwijnen, mensen durven meer, mensen zijn intelligenter en krachtiger wanneer ze weten dat ze geliefd zijn.

Mijn moederintuïtie sluit hier naadloos op aan. Alles in mij wil mijn kind die liefde geven. Intuïtie heeft niets te maken met zoveel mogelijk zekerheden creëren in het leven van mijn kind. En moeder zijn vanuit intuïtie is een feest. Want intuïtie is een proces dat automatisch verloopt, je krijgt een indruk of gevoel op basis van zintuigelijke waarneming, je kennis, ervaring en je verlangens. En je intuïtie verandert mee met de ontwikkeling van je kinderen. Dit komt omdat je steeds meer kennis en ervaring opdoet.  Kortom: het is er, het kost je geen moeite, je kunt ontspannen en leren luisteren naar je innerlijke stem of gevoel. Je intuïtie is dus ook gebaseerd op de liefde over je kind en dat jij je kind het beste kent.

Liefde geven aan je kind is niet alles geven wat ze willen. Maar Liefde geven is: dankbaarheid uiten, plezier beleven, dingen positief benaderen, geluk benoemen en beleven, compassie uiten, grenzen communiceren, geduld hebben en vriendelijkheid.

Ik probeer dagelijks een love based mindset aan te zetten, dit wil zeggen dat ik kijk naar situaties vanuit verbondenheid, vergeving, goedheid, mogelijkheden, geluk, dankbaarheid enz.

De wens voor jou als moeder is:

Zet je liefdesmindset aan, en laat de toekomst los. Jouw liefde wil het beste, jouw liefde wil gezondheid, jouw liefde wil succes voor je kind. Als jij je focust op je kind liefhebben en jij je intuïtie durft te laten spreken, dan krijg je de rest cadeau. Jij bent het beste dat je kind zich is overkomen. Jij ben zijn/haar heldin. 

En voor nu voor iedereen een Happy Mothersday.

Comments (2)

  1. Mireille 3 jaren geleden

    Wow, wat mooi verwoord. Sluit me er helemaal bij aan. Een aantal jaar geleden heb ik een zelfde soort besluit genomen en voel me hierdoor zo veel zekerder als moeder. En dat dat zijn vruchten afwerpt zie ik aan mijn kinderen!

    • sharon 3 jaren geleden

      Mooi Mireille <3 Tof om te lezen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*