De beste natuurlijke billenbalsem voor je baby

De beste natuurlijke billenbalsem voor je baby
28 juli 2012 sharon
Categorie: Baby, Verzorging

Dit is het leukste merk wat je kunt vinden qua verzorgingsproducten voor baby’s (en mama’s): Earth Mama Angel Baby. Biologisch, zonder rare ingrediënten, maar ook nog eens fantastisch in gebruik! Ik had de body wash al eens geprobeerd, deze ruikt heerlijk en gaat eeuwen mee. Ook heb ik de body lotion en die is lekker vettig. Je hoeft het nauwelijks te gebruiken, nu met het zonnetje iets vaker met een droge huid, maar met één keer insmeren is dat verholpen. En het ruikt, net zoals de body wash, geweldig lekker naar sinaasappel.

De billenbalsem

Ik zie vaak moeders de billen van hun baby helemaal wit plamuren met die zalfjes. Ik was vaak iets voorzichtiger, je wilt niet dat je baby rode billen krijgt, maar wat mij betreft hoeft het ook niet dichtgeplamuurd te worden. Dat is niet erg zuinig en ik vind het een beetje ‘too much’. Tot ik de billenbalsem van Earth Mama Angel Baby mocht proberen. Heel anders dan de zalfjes. Deze is op basis van olie en doet me het meest denken aan een soort van uiercrème (maar dan anders uiteraard 😉 )

Nu ik deze balsem zo’n 2 maanden in gebruik heb, ben ik helemaal om. Na een week eigenlijk al. Heel anders dan de zalfjes, kun je bij deze balsem gewoon een subtiel laagje opsmeren en dat is alles. Ik gebruik het nu ook op andere plekjes wanneer deze gevoelig zijn geworden, zoals oksel of de nekplooi, en na één keer smeren ziet het er weer helemaal gezond en babyachtig uit. Bij volwassenen werkt dit overigens ook erg goed, haha!

Zuiniggggg

Ook is het lekker zuinig. Zoals ik zei heb ik de balsem al 2 maanden gebruikt na elke luier, en het potje zit nog steeds 1/3 vol. Oja, had ik al gezegd dat het ook lekker ruikt? Heerlijk!

Niet geheel onbelangrijk! De billenbalsem is 100% natuurlijk en 95% biologisch. Top!!

Cadeautjes

Ik zag op de website van Earth Mama Angel Baby dat ze een cadeaupakketje hebben. Aanrader, daar maak je aanstaande moeders/baby’s blij mee!!

Dit is de laatste keer dat ik een echte ‘baby’ post maak op Voedzo. Deze stond in de planning en wilde ik jullie niet onthouden. Vanaf nu zal ik alle interessante ervaringen, tips en trucs voor mama’s posten op www.degezondemama.nl. Dus vergeet niet degezondemama te volgen, superleuk!!

Reacties (4)

 1. Patricia 5 jaar geleden

  Supertip, dank daarvoor! Ik was nog benieuwd welke billendoekjes je gebruikt. Wij gebruiken nu nog de zwitsal sensitive doekjes, maar dat is vooral omdat ik nog geen goed én betaalbaar alternatief heb gevonden. Mijn man wil er niet teveel voor betalen omdat we er zoveel van gebruiken. Ik wil biodoekjes juist omdát we er zoveel van gebruiken…

 2. Patricia 5 jaar geleden

  Dankje! Ik heb het gelezen en we gaan het proberen. Maandag meteen maar op pad voor amandelolie en een verstuiver. Ben benieuwd! Mijn man reageerde wat wantrouwig: ‘Wil je dan helemaal niet meer van die doekjes gebruiken?!’ Ik denk dat ik het voor hem gewoon zo gemakkelijk mogelijk moet maken, niet teveel gedoe. Kan ik me ook wel iets bij voorstellen. De eco-doekjes van Etos ken ik, maar ik zag dat daar ook wel allerlei discutabele ingrediënten in zitten…

  • Auteur
   sharon 5 jaar geleden

   Ja ik weet het, daarom ben ik blij met het toiletpapier 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!