Jouke komt bloggen en stelt zich voor!

joukeHoi! Hierbij mijn eerste blog en dit keer alleen mezelf voorstellen en een volgende keer meer inhoud. Ik ben Jouke, 29 jaar (bijna 30) en al enige tijd een trouwe Voedzo-lezer en nu dus ook blogger. Geboren en getogen Nederlandse, maar ik woon sinds 2,5 jaar in een klein dorpje Halle-Zoersel samen met mijn Belgische man en een superlieve kat. Wij wonen tussen Antwerpen en Turnhout in België.  Inderdaad… Voedzo goes international, haha!

Verpleegkunde én voeding!

Ik studeer verpleegkunde, maar ik besteed eigenlijk net zoveel tijd aan bakken, koken, informatie vergaren over voeding en nu ook een paar kooklessen! Dus na mijn opleiding tot verpleegkundige gaat er nog een opleiding volgen, want ben een jaar geleden verkocht aan de wereld van voeding en wil dat absoluut gaan integreren in mijn toekomstige beroepsleven.  Ook ben ik ervan overtuigd dat je met de juiste voeding veel klachten kan voorkomen en genezen.

Ik leerde suikervrij leven

Ik heb al jaren veel aandacht gehad voor voeding, helaas eerst niet op gezonde wijze en ook niet uit interesse, maar uit verslaving en een eetstoornis.  Gelukkig is dat inmiddels veranderd en kan ik nu genieten van eten. Vorig jaar ben ik terecht gekomen bij de cursus 40 dagen zonder suiker. Mijn moeder had me al erg lang gewezen op gevaren van suiker, maar soms is het beter om het van derden te horen (en later je moeder gewoon gelijk te geven).

Eyeopener én stimulans!

De cursus 40 dagen zonder suiker was een eyeopener en vooral een enorme stimulans om gezonder te gaan leven, ook al ging die cursus niet direct van een leien dakje. Mijn interesse was wel gewekt en stapje voor stapje ben ik veranderingen gaan doorvoeren in mijn eetpatroon, suiker en zuivel gaan schrappen en superfoods in mijn menu geïntroduceerd.  Sinds ongeveer november vorig jaar ben ik ook het aantal gluten gaan minderen.

Stapje voor stapje

Ook op het gebied van verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, pannen e.d. veranderingen doorgevoerd.  Zo zal dat nog wel even doorgaan, stap voor stap uitzoeken wat voor mijn lichaam het beste is en zo biologisch en natuurlijk mogelijk leven. Zo staat volledig glutenvrij eten, kiemen, moestuin aanleggen, eco kleding, BPA-vrije spulletjes in huis etc nog op mijn lijstje (en dat lijstje wordt ongetwijfeld geregeld ook nog aangevuld).

Gezonde voeding overal!

Mijn grote droom is dat je op veel meer plekken gezonde voeding kan krijgen. Ik word blij van de inspiratie en informatie op sites als deze en het toenemend aantal restaurants met biologische en gezonde voeding.  Hopelijk wordt gezonde voeding veel meer gewoon verkrijgbaar, ook op scholen. Dus dat in plaats van de Mars-automaten, er standjes zijn waar heerlijke, gezonde snacks en maaltijden worden aangeboden. En…ik wil ook graag gezonde voeding in de zorgsector integreren. Specifiek hoop ik ooit in een woonzorgcentrum te werken (of evt op te richten), waar bewoners, personeel en bezoekers ook biologische (groene) smoothies, verse  groenten en fruit uit eigen biologische moestuin, gezonde maaltijden en de meest verrukkelijke en gezonde (suiker-, zuivel-, glutenvrije) lekkernijen, boordevol vitaminen en mineralen etc, kunnen krijgen. Gezond en lekker gaat perfect samen :-)!

Voor nu blijf ik me lekker verder verdiepen in gezonde voeding (waar ook veel tegenstrijdigheden over bestaan), lekkere en gezonde recepten uitproberen en uittesten en ga graag dit met jullie delen 🙂

Tags in het bericht
, ,

12 Comments

 • Leuk een belgische blogger, ik kijk uit naar je bijdragen. Sinds kort heb ik een huis op Tholen en kan daardoor ook makkelijk naar Belgie overwippen.
  Ik hoop daarom ook op bijdragen van dingen die in Belgie te koop zijn, maar niet makkelijk in Nederland. Bv van de Colruyt en Delhaize.

  • Hoi Lot,
   Ik vrees wel dat ik je dan soms moet teleurstellen. Ik kom nog maar zelden in een gewone supermarkt en vind de Belgische niet zo prettig eerlijk gezegd. Ik ga hier wel een paar keer per week naar de natuurvoedingswinkel en bestel veel via internet. Dus kan soms zijn dat ik iets post met iets dat in de Belgische natuurwinkel makkelijker te koop is dan de Nederlandse, maar tot nu toe, merk ik weinig verschil hierin.
   Misschien dat ik me wel qua recepten wat meer laat inspireren op de Belgische keuken en zaken die hier veel worden gegeten en in NL minder mijn inziens.
   Groetjes!

   • Ook leuk hoor jouw recepten en als je al lang met voeding bezig bent kan je er al tijd wat van maken. Het gaat toch om de ideeen en ieder geeft er zijn eigen draai aan.

   • Hoi hoi, ik ga regelmatig naar de bioplanet, vind je daar niet wat je zoekt? Als Belgische heb ik zelf lang in NL gewoond, de ingrediëntenlijsten van recepten zijn soms inderdaad héél verschillend.

    Hartelijke groeten,
    Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *