Natuurlijke tips bij pluizig haar

Natuurlijke tips bij pluizig haar
31 mei 2016 rachel

Reacties (7)

 1. Heleen 1 jaar geleden

  Ik ben blij met de tips, ik vind alleen coconut oil mist hier niet tussen passen! Daar zitten siliconen in, dat is niet alleen heel erg onnatuurlijk, het maakt ook nog eens je haar ontzettend droog, en dus nog pluiziger. Als je begint met een product met siliconen erin, lijkt het eerst zachter en gladder, maar het beschadigd je haar enorm waardoor het uiteindelijk steeds droger wordt.

  Verder fijne tips! Zelf doe ik altijd een heel klein beetje kokosolie door m’n haar.

 2. Auteur
  rachel 1 jaar geleden

  Bedankt voor je aanvulling, goed om te weten.

  • Auteur
   Rachel 1 jaar geleden

   Ik heb het inderdaad op de verpakking gezien. Alle ingrediënten die eindigen op ‘cone’ verwijzen naar siliconen, dus hier kunnen we op letten bij het aanschaffen van haarproducten.

 3. Sanne 1 jaar geleden

  Oh, wat herken ik dit zeg. Vroeger werd ik zelfs schaap genoemd.
  Inmiddels weet ik hoe ik het redelijk in toom kan houden. Naast pluizig is mijn haar ook nog eens erg fijn en dun. Iedere haar zelf is dus erg dun en ik heb maar weinig haar, een dunne bos dus. Er zit een lichte slag in, waardoor het nogal gaat springen. Ik was het eens in de 4 dagen met de meest simpele shampoo van Urtekram, zonder parfum en alcohol. In een grote mok doe ik 3-4 cm natuurazijn en vul dit aan met lauw water. Dit verdeel ik over mijn haar en spoel het direct uit met lauw water. Het beste is om de laatste spoeling met koud water te doen, maar daarvoor ben ik niet bikkel genoeg, haha. Met de handdoek niet wrijven! maar zachtjes kneden. Dan voorzichtig kammen met een grove houten kam en een beetje jojoba- of kokosolie erdoor. Niet bij de aanzet, dan wordt het erg vettig. Omdat mijn haar snel droog is, laat ik het aan de lucht drogen. Anders is het handig om er even een handdoek om te doen als een tulband. Niet slapen met nat haar, dat wordt een drama. De volgende dag nog een paar drupjes olie in de lengtes en verder niets. Ik gebruik liever geen metalen klemmen, elastiekjes of speldjes in mijn haar, die kunnen het afbreken. Alleen stof of kunststof. Gebruik geen agressieve producten met parfum, alcohol, siliconen en sulfaten.
  Ik zou zo graag een mooie korte lok over mijn voorhoofd hebben, dat vind ik prachtig bij mijn halflange haar. Mijn kapper raadt dat af omdat ik dat iedere dag zou moeten stylen met een stijltang en/of styling producten. Daar wordt het nog veel erger van, geen goed plan.
  Als laatste kleur ik mijn (licht grijzende) haar met natuurlijke henna. Ik mix kleurloze met rode henna voor een licht koperen gloed en veel verzorging.

  • Auteur
   Rachel 1 jaar geleden

   Zou je die lok misschien ook kunnen stijlen zonder warmte? Bv door een grote krulroller erin te doen? Ik ben dol op de ‘No Heat Curles’ videos op YouTube. Misschien kun je daar tips vinden. Ik herken wel wat je bedoelt, als ik mijn haar kort heb, moet ik het ook altijd stijlen, het gaat niet van zichzelf zitten zoals ik het wil ;). Daarom heb ik het nu lang met laagjes, dan kan ik knotten of vlechten maken.
   Bedankt voor je aanvullingen, haaraccessoires met metaal kun je inderdaad beter vermijden, die zijn te scherp voor je haar, gelukkig zijn er ook elastieken zonder metalen klipje te vinden.

 4. AlieaAlie deAlie de A 1 jaar geleden

  Hallo Rachel,
  Dank voor de tips.
  Van welk merk heb jij de jojoba olie en de amandelolie? Of waar kun je dit kopen?
  De spray lijkt mij ook fijn, hoef je niet uit te spoelen.

  Alvast bedankt voor jouw reactie.

  Groet, Alie

 5. Auteur
  rachel 1 jaar geleden

  Ik heb niet echt een specifiek merk, koop het vaak online en kijk dan welke een leuke prijs hebben. Je kunt het kopen bij De Tuinen, de Dio drogist, maar ook wel eens bij een uitgebreide Etos. Kijk goed naar de ingrediënten, dat er echt alleen jojobaolie in zit. Of kijk anders online. Ik vind de site van gele-kruis.nl wel goed.
  De spray van Urtekram bevalt heel goed, hoe je inderdaad niet uit te spoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*