Pastaslierten gemaakt van pompoen (squash)

Tegenwoordig zien we steeds meer alternatieven voor pasta in de vorm van groenten. Denk aan courgette, maar die is nu uit seizoen. En in de herfst hebben we de pompoen! Van pompoen kun je namelijk ook spaghetti-achtige dingen maken. Qua structuur en zicht lijkt het op spaghetti. Natuurlijk, zoals je begrijpt, is de smaak niet exact zoals echte spaghetti. Het is namelijk pompoen. Maar toch!

Welke pompoen?

Voor de spaghetti neem je geen groene, oranje of butternut, maar de gele ovaalvormige pompoen. Deze vind je in sommige bio winkels of wellicht op de (boeren) markt. Helaas zijn ze niet vaak te koop in Nederland, vooral de groene en oranje pompoenen zijn hier verkrijgbaar, en de butternut natuurlijk. Dus als je ze ziet, grijp ze. Eigenlijk zou ik ze zelf moeten gaan telen 🙂

Hoe ga je te werk?

Je halveert de pompoen en verwijdert de pitten. Dit is moeilijker dan het lijkt, want deze pompoen is echt hard. Als het je echt niet lukt (dat is echt iets voor mij) dan kun je de pompoen ook eerst in de oven stoppen en daarna pas halveren (als deze weer wat is afgekoeld).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de twee pompoen helften met de platte kant naar beneden in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal. Zet de pompoen ongeveer 35 minuten in de oven. Haal de pompoen uit de oven, draai de helften om en ga met een vork door de gare pompoen zodat er draden ontstaan (de spaghetti). Schraap de draden uit de pompoen. Als de pompoen nog niet gaar is of je vindt de spaghetti draden nog te taai, zet ze dan nog eventjes in de oven. De spaghetti kun je met normale saus serveren.

Iemand die het weleens met een andere pompoen geprobeerd heeft?

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *