Zo maak ik mijn chai latte

Onlangs schreef ik over de chai latte die ik vaak neem als avondsnack. Daar waren mensen nieuwsgierig naar. Voorheen had ik ‘s avonds weleens zin om te eten, niet omdat ik honger heb, maar gewoon vanwege het eten ofzo. Een slechte gewoonte dus. Dat heb ik nu al heel lang niet meer, want ik heb mijn ‘zin-in-eten-avond-zonder-dat-ik-honger-heb’ behoefte omgewisseld naar een chai latte.

Perfecte avondsnack

Een chai latte vind ik heerlijk, het vult wat, vanwege de melk, je bent er even mee bezig omdat het heet is, en blijkbaar is dat genoeg om geen behoefte meer te hebben aan eten (en het speuren van kasten). Het is dus iets heel simpels, maar mij brengt het rust. Soms is de beste oplossing niet om iets niet te willen (zoals eten na het avondeten) en kosten wat het kost proberen dat niet te doen, maar door gewoon een beter alternatief te bedenken wat ook prima werkt.

Het neemt niet weg dat ik in het weekend weleens iets anders neem, maar dat doe ik gewoon omdat ik daar zin in heb. Dat is dan in de trant van chocolade of chips. Of iets wat ik toevallig gemaakt heb.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo Challenge!


Gewoon een zakje

Goed. Die chai latte, waar vragen over kwamen. Ik zal eerlijk bekennen dat mijn man deze meer voor mij maakt dan ik deze zelf maak, maar ik weet wel hoe het moet 😉 Mijn man weet hoe hij zijn hoogzwangere vrouw gelukkig houdt. Ik kies voor de allermakkelijkste optie. Je kunt het ook zelf maken (zo bijvoorbeeld), maar ik heb geen zin om zoveel tijd te besteden aan de thee, dus ik neem gewoon een zakje. Toen ik in Nederland was, nam ik die van Celestial altijd, en tot mijn verbazing hebben die nu een aantal varianten die ik eigenlijk allemaal ‘moet’ proberen. Welke chai je lekker vindt is persoonsgebonden, dus probeer gewoon elke keer een ander merk/soort. Ik houd van veel kruiden en mét zwarte thee, dus ik doe geen decaf of met alleen kruiden, want niet mijn ding.

Zo maak je het

Gebruik kokend water en vul de helft van je theeglas ermee, en doe het zakje erin. Klop ondertussen melk op (ik gebruik hele gewone melk, want dat vind ik het lekkerst en ik heb geen problemen met melk) en vul de overige helft met de opgeklopte melk. Voeg een beetje honing toe naar smaak.

Geen melk?

Als je geen melk drinkt, weet ik dat sojamelk goed opklopt. Als je geen sojamelk drinkt, kun je wellicht kokosmelk opkloppen, of een andere plantaardige melk, maar dat is wel echt minder succesvol (en geeft een gekke smaak, afhankelijk van welk je gebruikt).

Melk opkloppen

Voor het opkloppen van melk had ik vroeger een melkopschuimer zoals deze. We hebben veel van die grotere geprobeerd, maar die waren altijd onmogelijk schoonmaken, dus dan was je daar nog een uur mee bezig (aangebrande melk, hoera). En ze waren ook altijd zo kapot. Het lijkt erop of de wereld van melkopschuimers wel verbeterd is, want sommigen hebben wel goeie reviews nu (zoals deze). Ik heb er nu zelf eentje die je in Nederland niet kunt kopen, maar dat is hetzelfde principe: melk erin gieten, aanzetten, wachten en klaar. Nooit aangekoekte melk, dus blijkbaar kan het wel.

Dirty fire chai

In Amerika zie je steeds vaker Dirty Chai, met een shot espresso erin. Voor de liefhebber. Vorig jaar heb ik een paar keer Firecracker Chai Latte gehad, een chai latte die pittig is vanwege de hete peper. Ook beiden best lekker, maar ik ga toch voor de gewone 😉


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!


Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Clarinda

    Alternatief voor dierlijke melk: amandelmelk. Niet op te kloppen, maar combineert heerlijk hierbij. Wel opletten met verwarmen, zodra het kookt gaat het branderig smaken. Ik roer meestal met mn vinger (als ik t voor mezelf maak) in t pannetje tot ik m eruit moet halen omdat t te warm wordt. Dan issie klaar.

  2. says: marga

    Klinkt lekker! Ik gebruik geen melkopschuimer, ik had er een maar ging er elke keer overheen enzo. Dus ik giet de kokende melk in mn glas, even met een garde snel tussen je handen heen en weer rollen in het glas om op te kloppen. Zo klaar, goedkoop, neemt geen extra ruimte in, en snel schoon! Voor mij niks anders meer! 😉

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *