Ontbijt kwarktaart met aardbeien

Ontbijt kwarktaart met aardbeien
13 juni 2018 sharon
In recept

Ik maak graag iets speciaals voor ons zondagochtend ontbijt en afgelopen zondag stond er een ontbijt kwarktaart op de planning. Ik maakte die zaterdag natuurlijk al, anders kom je qua tijd niet uit.

Dit heb je nodig

  • 12 blaadjes gelatine
  • 250 gram volkoren biscuitjes, verkruimeld
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 500 gram aardbeien, zonder kroontjes
  • 4 el lemon curd
  • 1 kilo magere kwark
  • 4 el suiker (of vervanger)
  • 1 tl vanillepoeder/essence/etc

Voor het ontbijt kun je erbij doen:

  • vers fruit
  • Griekse yoghurt
  • granola
  • aardbeienjam

Zo maak je het

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier.
  3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Doe het in de springvorm en duw het gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Verwarm de aardbeien, suiker en lemon curd in een steelpannetje met eventueel 2 el water erbij. Breng aan de kook en laat zachtes pruttelen voor 5 minuten. Pureer met een staafmixer.
  5. Knijp de gelatine uit en meng met de aardbeienpuree.
  6. Meng met de kwark en vanille tot één geheel. Verdeel over de springvorm en zet een nachtje in de koelkast. Dek af met folie.
  7. Word wakker, zet thee of koffie, snijd een punt en serveer met de rest 🙂

Comments (2)

  1. Giana 6 jaar geleden

    Zou je dit ook kunnen invriezen? Ik ben alleen en het is natuurlijk niet verstandig om in 1 dag alles zelf op te eten.

    • Auteur
      sharon 6 jaar geleden

      Hai! Hmm dat weet ik niet, ik weet niet hoe kwark invriest eigenlijk. Ik vermoed dat het niet heel lekker is, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Misschien recept halveren en een kleinere vorm gebruiken? Liefs!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*