Aardbei-banaan ijsje met kokos

Het is hier (Californië) alweer een paar dagen 30+ graden geweest dus ik ben fanatiek met ijskoffie en ijsjes. Gelukkig hoeft het daar geen 30 graden voor te zijn en gelukkig wordt het in Nederland ook langzaam lente! 😀 Ik maak graag soft serve ijsjes met de blender. Tegenwoordig maak ik ze in de Vitamix, waardoor mijn blenderijsjes-leven een stuk simpeler is geworden. Met een gewone blender kan het ook.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Bevroren bananen of juist niet?

Toegegeven, ik maak mijn leven het liefst zo simpel mogelijk. Ik vind het altijd gedoe om mijn bananen in stukjes te snijden en dan in te vriezen. Het is niet echt veel werk, maar ik ben niet altijd zo goed voorbereid. Dit is omdat ik nu een ander trucje doe. Ik vries de andere fruitsoort in, en die koop ik al bevroren. In dit geval dus bevroren aardbeien. Perfect!

Dit heb je nodig

Voor 3 porties
3 rijpe bananen
350 gram bevroren aardbeien
1 tl vanillepoeder
2 el kokosrasp

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een blender en maal het tot ijs. Het kan zijn dat je af en toe het ijs naar beneden moet duwen tot het één geheel wordt. Eventueel kan een scheutje melk helpen. Hoe meer bevroren je ingrediënten zijn, hoe harder je ijs is.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Tags from the story
, , , , ,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Marleen

    Tip voor de banaan, neem een eiersnijder. Snijdt je banaan in grote stukken en doe die in de eiersnijder. Mooie plakjes en vlug klaar!

  2. says: sanne

    Heerlijk, deze ijsjes! Banaan en frambozen doen het ook goed samen. Ik had een keer overrijpe bananen en veel bevroren frambozen. Heb ze in de blender gedaan en daarna in een vrij grote bak in de vriezer gedaan. Het wordt wel heel hard, dus moet het even uit de vriezer voor gebruik. Zo kon ik fijn kleine porties scheppen, als de rest een bakje yoghurt at 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *