Amandelkoekjes met jam

Geïnspireerd door andere bloggers die met lekkere recepten komen, wilde ik ook een keer een poging wagen. Ik heb een gewoon koekjesrecept omgebouwd naar een suiker- en zuivelvrij recept.

Dit heb je nodig voor +/- 25 koekjes

225 gr kokosolie, 70 gr rozijnen, 70 gr honing (ik heb de vanille honing van Whole Earth gebruikt), 1 eidooier (voor de vegan: vervang dit door volle eetlepel yoghurt), 280 gr volkoren speltmeel, 50 gr amandelen, halve (kleine) appel, fruitspread (bv van Zonnatura)

Zo maak je het

  • Stop de rozijnen in de keukenmachine en maal het klein. Roer dit samen met de olie en de honing. Voeg de eidooier toe, even roeren. Voeg het meel toe. Vermaal de amandelen en de halve appel en voeg deze toe aan de mix. Roer alles goed door tot het goed gemengd is.
  • Neem telkens een eetlepel van het deeg en maak er een balletje van. Maak de balletjes een beetje platter en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de steel van een houten lepel nat en duw kuiltjes in de koekjes. Vul de kuiltjes met de fruitspread.
  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes +/- 15 minuten.
  • Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat en schuif ze daarna op een rooster om verder af te koelen.


Mijn man vond het niet zo’n geweldig recept, hij heeft meer de voorkeur voor koekjes met suiker 😉 Ik vond de koekjes echter wel lekker. Ze zijn wel vullend!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *