Appelkaneeltoetje

Appelkaneeltoetje
14 januari 2013 sharon
Categorie: Recepten

appelkaneeltoetjeIn mijn chocoladevrije maand wilde ik graag een toetje maken. Nu vind ik een appelcrumble altijd al erg lekker, maar dit toetje is ook niet verkeerd! Dit doet me meer denken aan een soort appelkaneelboerenvla achtig iets. Het is lekker, simpel te maken (je hebt wel een keukenmachine nodig, of een hele stoere staafmixer) en het is een mooi tussendoortje. Enneuh…Linda, hier is รญe dan! Het recept waar je op hebt gewacht! (Linda heeft me al ongeveer 400 keer gevraagd of het toetje/recept al op Voedzo staat ๐Ÿ˜‰ ). Het recept is zonder geraffineerde suikers, zonder zuivel, zonder ei, veganistisch, glutenvrij รฉn het is rauw.

Dit heb je nodig

250 gram gedroogde abrikozen, 350 gram cashewnoten, 2 tl citroensap, 2 tl vanille essence, snufje zout, ongeveer 400 ml rijstmelk (of een andere melk), 3 appels, 2 tl kaneel

De voorbereiding

Week de abrikozen en de cashewnoten in water, minstens 4 uur. Spoel ze daarna goed af.

Zo maak je het verder

Doe de abrikozen en de cashewnoten in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Voeg de vanille, citroensap en zout toe en de rijstmelk beetje bij beetje. Het moet een dikke vla worden, dus pas eventueel je hoeveelheid rijstmelk hierop aan. Zodra het dus een dikke vla is, kun je stoppen.

Zet het in de koelkast

Schil de appels (of niet, wat je wil, de voedingsstoffen zitten net onder de schil, dus je kunt die er ook op laten) en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de blokjes appel en de kaneel door de vla heen en laat het koelen in de koelkast (of zelfs even in de vriezer).

Neem dan een bekertje en vul het hiermee, en geniet!

De inhoud en de recepten op Voedzo mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van รฉรฉn alinea met een link naar het volledige recept en / of artikel op Voedzo.

Reacties (27)

  1. Lucienne 5 jaar geleden

    Hoi sharon,

    Dit lijkt me echt een heerlijk recept en ga het zeker maken
    Ben alleen benieuwd hoeveel porties jij hier uit haalt. Als je dit voor 1 persoon maakt is het behoorlijk veel. Wil dan minder van alles nemen aan de hand van de hoeveelheid porties.

    Groetjes lucienne

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      hoi! Voor de porties die ik gebruik zou ik denk ik 10 porties eruit kunnen halen. Maar je kunt het wel even bewaren in je koelkast, dus dat is dan weer voordeel ๐Ÿ™‚ Je kunt de helft of zelfs een vierde nemen van de ingredienten. groetjes!

  2. Nelleke 5 jaar geleden

    Mmm, klinkt goed! Waarmee zou je de cashewnoten kunnen vervangen? (notenallergie)

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Hoi! De cashhewnoten zijn de basis, dus zonder die noten wordt het een heel ander verhaal. Bijv een melksoort met agar agar ofzo. Maar dat is weer een volledig nieuw experiment! groetjes

    • Barbara Eet 5 jaar geleden

      Hi!

      Misschien kun je het volgende recept eens proberen: http://www.barbaraeet.nl/zuivelvrije-vanillevla-met-citroen/.

      Wij hebben geen notenallergie en dit recept klinkt zeker goed. Ik ga het misschien vandaag al eens maken! Hmmm.

  3. Linda 5 jaar geleden

    Jaaaa, daar issie! En hij klinkt lekker! Toetje voor straks is bekend ๐Ÿ™‚ Hartstikke bedankt lieve Sharon!

    • Linda 5 jaar geleden

      Vol spanning wacht ik op het volgende simpele toetje, ik hou van Voedzo toetjes! Maar eerst deze even proberen natuurlijk, jum jum.

      • Auteur
        sharon 5 jaar geleden

        Neeeeee Linda, je moet eerst deze 100x maken, voordat je mag vragen voor een nieuwe!!!! ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

        • Linda 5 jaar geleden

          Oh tuurlijk, was te verwachten hihi. Ik begin straks, dan zijn het er nog maar 99, maar het eerste chocolade vrije toetje klinkt meteen erruug lekker!

        • Linda 5 jaar geleden

          Oh tuurlijk, was te verwachten hihi. Ik begin straks, dan zijn het er nog maar 99, maar het eerste chocolade vrije toetje klinkt meteen erruug lekker! Misschien wordt het tijd om nog eens een kookboek in elkaar te flantsen, je hebt altijd zulke creatieve ideetjes ๐Ÿ˜€

  4. Linda 5 jaar geleden

    Eh.. Eerst zei Voedzo dat de reactie dubbel was terwijl hij er niet stond en nu staat hij er dus wel dubbel, sorry!

  5. celine 5 jaar geleden

    ooh, wilde het best uitproberen maar lees net dat het zonder de cashewnoten een ander verhaal word… jammer!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      nou heel jammer!

  6. Marijn 5 jaar geleden

    Gebruik je hier ongebrande cashews voor?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      jep

      • Lisette 5 jaar geleden

        Ik dacht dat cashews rauw giftig zijn?

        • Auteur
          sharon 5 jaar geleden

          Het is onmogelijk om volledig rauwe cashewnoten te vinden, want deze mogen niet verkocht/geimporteerd worden. Ik bedoel dus eigenlijk de ongebrande cashewnoten zonder zout. Die je in de winkel koopt kun je gewoon eten (en zijn niet helemaal rauw).

          • Lisette 5 jaar geleden

            Duidelijk! Dank je wel voor de toelichting ๐Ÿ™‚

  7. Eliane 5 jaar geleden

    Ik doe nog steeds mee met je chocoladevrije maand! Ik eet daardoor wel meer chips ha ha ๐Ÿ˜‰
    Lijkt me een heerlijk toetje maar zoveel noten trek ik helaas niet (ik word er snel misselijk van). Ik heb dit weekend weer koekjes gebakken uit je suikervrije feestreceptenboekje (eigen twist eraan gegeven door amandelen, walnoten en cruesli toe te voegen). Mijn moeder kwam er speciaal voor langs, de halve trommel ging leeg…oeps! Te lekker gewoon!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      haha nice ๐Ÿ™‚ Hoe gaat jouw chocoladevrije maand verder? ๐Ÿ™‚

  8. Jouke 5 jaar geleden

    Leuk, ga ik zeker eens maken, ben dol op toetjes….dus die andere 99 mogen er van mij ook zeker komen ๐Ÿ˜‰

  9. Linda 5 jaar geleden

    Omdat ik Sharon zo lastig gevallen heb hihi, mag ik hier nog wel even vermelden dat het echt een hรฉรฉrlijk toetje is. En nog gezond ook, geniaal gewoon. Sharon is een held ๐Ÿ˜€

    • Jouke 5 jaar geleden

      Inderdaad, ik heb het toetje gisteren gemaakt en hij is heel lekker! Heb er flink veel kaneel erdoor heen gedaan en mijn man en ik hebben heerlijk gesmuld ๐Ÿ™‚ en aangezien het zo veel is, kunnen we dat nog heel wat dagen blijven doen ๐Ÿ˜‰

  10. Marjan 5 jaar geleden

    Heerlijk!! Enorm bedankt voor het recept, wordt herhaald!

  11. Judith Kroon 5 jaar geleden

    Hoi, bedoel je rijstmelk uit een pak? Maar is dat dan wel ‘raw?’
    Overigens heb ik net (weer) de rauwe cheesecake gemaakt ๐Ÿ˜€

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Oh nee, sorry, gebruik in het geval van de hele raw ervaring een rauwe melk(vervanger!) Bedankt

  12. Miranda 4 jaar geleden

    Ik heb de helft van het recept gemaakt en kan met gemak het hele gezin voeden, haha. Echt een lekker en origineel recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*