Appelkaneeltoetje

appelkaneeltoetjeIn mijn chocoladevrije maand wilde ik graag een toetje maken. Nu vind ik een appelcrumble altijd al erg lekker, maar dit toetje is ook niet verkeerd! Dit doet me meer denken aan een soort appelkaneelboerenvla achtig iets. Het is lekker, simpel te maken (je hebt wel een keukenmachine nodig, of een hele stoere staafmixer) en het is een mooi tussendoortje. Enneuh…Linda, hier is íe dan! Het recept waar je op hebt gewacht! (Linda heeft me al ongeveer 400 keer gevraagd of het toetje/recept al op Voedzo staat 😉 ). Het recept is zonder geraffineerde suikers, zonder zuivel, zonder ei, veganistisch, glutenvrij én het is rauw.

Dit heb je nodig

250 gram gedroogde abrikozen, 350 gram cashewnoten, 2 tl citroensap, 2 tl vanille essence, snufje zout, ongeveer 400 ml rijstmelk (of een andere melk), 3 appels, 2 tl kaneel

De voorbereiding

Week de abrikozen en de cashewnoten in water, minstens 4 uur. Spoel ze daarna goed af.

Zo maak je het verder

Doe de abrikozen en de cashewnoten in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Voeg de vanille, citroensap en zout toe en de rijstmelk beetje bij beetje. Het moet een dikke vla worden, dus pas eventueel je hoeveelheid rijstmelk hierop aan. Zodra het dus een dikke vla is, kun je stoppen.

Zet het in de koelkast

Schil de appels (of niet, wat je wil, de voedingsstoffen zitten net onder de schil, dus je kunt die er ook op laten) en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de blokjes appel en de kaneel door de vla heen en laat het koelen in de koelkast (of zelfs even in de vriezer).

Neem dan een bekertje en vul het hiermee, en geniet!

De inhoud en de recepten op Voedzo mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van één alinea met een link naar het volledige recept en / of artikel op Voedzo.

27 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *