Brood? Nee! Quinoa? Ja!

Voor de broodloze onder ons, of voor wie een keer iets anders wil dan brood: quinoa salade. Quinoa is geen graan, maar een zaad van een plant uit Zuid-Amerika. Je kunt de zaadjes koken en gebruiken bij het avondeten i.p.v. rijst / pasta / aardappelen, maar het kan dus ook heel goed dienen als broodvervanger. Ik heb gisteren deze salade gemaakt: heerlijk!

Zo maak je een lekkere quinoa salade

Leg wat rucola op een bord, daar bovenop rauwkost (biologisch bij de AH). Kook 2 eieren en 1 portie quinoa (op de verpakking staat hoe dit moet). Maak een dressing van een eetlepel honing, twee eetlepels plantaardige olie, twee eetlepels citroensap, verse kruiden (bv bieslook of dille) en 1 theelepel kerriepoeder. Als de quinoa klaar is, meng deze met een handje noten, een appel in kleine stukjes en 4 gedroogde abrikozen in stukjes en roer de dressing erdoor. Snij de ei in stukjes, leg deze op de rauwkost en schep daar de quinoa overheen. En dan… smullen!

 

Tags in het bericht
, , ,

2 Comments

    • Het recept is voor 1 persoon. Je kunt het als ontbijt, lunch of diner eten, dat maakt niet uit. Je kunt ook iets minder van de ingrediënten doen als je niet zo’n grote eter bent, bv 1 ei en een halve appel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *