Chocolade amandelfudge

Chocolade amandelfudge
6 januari 2016 sharon
In Recepten, Toet en zoet

Wanneer ik zin heb in chocolade, flats ik vaak iets in elkaar, uit het hoofd natuurlijk. Dit keer was het weer heel geslaagd, dus dan moet ik dat delen. Deze fudge kan gewoon in de koelkast staan en heeft dus geen vriezer nodig.

Dit heb je nodig

100 gram cacaoboter (te koop in natuurwinkel of online)
200 gram Medjoul dadels (zonder pit)
3 el amandelpasta
3 el cacao
1/2 tl vanillepoeder

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Zo maak je het

Vet een cakevorm of kleine ovenschaal in en bekleed met bakpapier. Smelt de cacaoboter au-bain-marie. Hak in een keukenmachine de dadels fijn. Voeg de amandelpasta, cacao, vanille en cacaoboter toe en draai tot alles goed gemengd is. Doe de fudge direct in de vorm en zet deze in de koelkast. Laat het minimaal een uur opstijven.

Comments (16)

  1. Paulien 7 jaren geleden

    Oeh, dat ziet er lekker uit! Dit zijn momenten dat ik het jammer vind dat ik geen keukenmachine heb, want dit soort dingen gaan toch minder goed in een blender of met een staafmixer.

    • Janneke 7 jaren geleden

      Paulien.. ik heb ook geen keukenmachine, maar een klein hakmolentje van moulinex. Gewoon bij de blokker te koop. Ook hebben sommige staafmixers een hakmolentje erbij als accessoire, deze kun je dan op elkaar zetten. Ook ideaal voor dit soort gerechtjes! 🙂

  2. Sofieke 7 jaren geleden

    Oi, het water loopt me in de mond… Smelt dit net zo snel als chocolade met kokosolie of blijft dit beter? Nadeel van kokosolie-chocolade vind ik het snelle smelten, dus zoek nog naar “voedzaam” choco-recept waarbij het niet direct uit de koelkast gegeten hoeft te worden.

    • rachel 7 jaren geleden

      Cacaoboter is harder dan kokosolie, dus ik verwacht dat deze chocolade niet zo snel zal smelten.

  3. henriette 7 jaren geleden

    heb m gemaakt, maar ik zou minder cacaoboter doen, deze smaak overheerst nu een beetje. Vind ik niet zo’n lekkere smaak…

    • Auteur
      sharon 7 jaren geleden

      Je kunt ook half kokosolie nemen als je dat lekkerder vindt!

  4. Agnita 7 jaren geleden

    Goede morgen Sharon,

    Gefeliciteerd met de uitgave van je nieuwe boek!!!!

    En dan even over de chocolade amandelfudge. Kan ik de cacaoboter ook helemaal vervangen door kokosolie? Hier in Zuid Spanje heb ik nog geen cacaoboter kunnen vinden.
    Warme groet en fijne zondag!

    • Auteur
      sharon 7 jaren geleden

      Hai! Ja dat kan hoor! Hij kan dan alleen iets zachter zijn 🙂

  5. Nicole 7 jaren geleden

    Hi, ziet er lekker uit. Hoeveel kcal is dit? als ik alle ingedriënten bij elkaar op tel, kom ik op ong 350 gram uit, is dit de hoeveelheid? en dan terugrekenen naar de portie die ik afsnij? Ik kom bij deze hoeveelheid uit op 1300 kcal…totaal dan he
    Alvast bedankt

    • Auteur
      sharon 7 jaren geleden

      Hai Nicole, ik heb het nooit uitgerekend, sorry! maar je kunt inderdaad een totaal nemen en dan verdelen over de porties 🙂

  6. Greet 7 jaren geleden

    Beste Nicole, de recepten van Sharon zijn gebaseerd op goede ingrediënten. Dan hoef je geen calorieën te tellen, want je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen. Natuurlijk moet je ook hier niet teveel van nemen, maardat is logisch. Deze manier van eten is enorm gezond en als mooie bijkomstigheid val je toch af. Zonder calorieën te tellen. Met dank aan de heerlijke recepten, Sharon.

  7. Christine Poppe 6 jaren geleden

    Hoi sharon, deze fudge ziet er te lekker uit en moest gemaakt worden. Het is heerlijk! Bedankt voor het recept. Er is iets mis gegaan, want er kwam een kommetje vol cacaoboter uitlopen. De amandelpasta heb ik zelf gemaakt (amandelen tot pasta malen in de keuken machine) en de cacaoboter heb ik heet toegevoegd. Had ik iets anders moeten doen? Groetjes, Christine

    • Auteur
      sharon 6 jaren geleden

      Hai Christine! Misschien was het te warm? Ik heb nu een andere keukenmachine waarin het soms warm wordt en dan scheidt het ook meer. Ik probeer nu alles zo koud mogelijk toe te voegen en kort te ‘hakken’ 😀

  8. Lonneke 6 jaren geleden

    Hallo allemaal, ik had nog maar 1 el amandelpasta in de pot zitten dus heb ik 2 el pindakaas toegevoegd. Wauw!! Dat is ook mega lekker 🙂

    • Auteur
      sharon 6 jaren geleden

      Haha goeie tip 😀

  9. Mireille 6 jaren geleden

    Gruwelijk lekker recept! Gemaakt met pindakaas met stukjes noot. Jamjam! ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*