Chocolade-speculaasvierkanten

Deze speciale bonbons zijn wel heeeel erg lekker! Gemakkelijk te maken, ook ideaal voor bijvoorbeeld zacht geworden kruidnoten of speculaasjes! (excuus voor de foto – ik kan ‘m nergens vinden!!) Nieuwsgierig naar meer Sinterklaas en Feestrecepten? Zie hier het Voedzo e-book en hier het Sugarchallenge e-book!

Dit heb je nodig (voor een rechthoekige bakvorm/ovenschaal van 20×16 cm)

De onderste laag: 125 gram amandelen, 75 gram gedroogde dadels, 2 el water
De middelste laag: 150 gram kruidnoten of speculaas
De bovenste laag: 125 gram dadels, 100 ml (plantaardige) ongezoete room, 50 gram cacao, 75 gram roomboter

Zo maak je het

Vet een bakvorm / ovenschaal in en bekleed met bakpapier
Maak eerst de onderste laag. Hak de amandelen fijn in een keukenmachine
Voeg de dadels toe en hak tot ze net zo klein zijn als de amandelen
Voeg het water toe zodat het begint te plakken
Doe dit amandelmengsel in de bakvorm en druk heel goed aan
Verdeel de kruidnoten (of gehakte speculaasjes) over de bakvorm
Maak nu de bovenste laag, smelt de roomboter
Hak in de keukenmachine de dadels
Voeg de gesmolten roomboter, room en cacao toe
Verdeel het mengsel over de kruidnoten of speculaasjes en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven
Snijd het in vierkanten

 

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: patricia

    hoi ,ik vraag me af die december kookboek en lekker sinterklaas recepten ,waar ik die kan kopen ,want in standaert boeken handel hier bij ons in belgie kennen ze dat niet ,en zou ze toch graag willen hoor,kan jij mij helpen ???

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *