Crunchy -superlekkere- zelfgemaakte chocolade

Eerder schreef ik over mijn favoriete zelfgemaakte chocolade, maar ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb gekregen. Dit is echt alles wat een vrouw zoekt in een stuk lekkere chocolade (haha). Met andere woorden, ik vind ‘m dus erg lekker. Dit recept komt uit het nieuwe programma ‘Supergezond door Supervoeding‘. Dit is een 30 dagen programma voor mensen die al gezond en natuurlijk leven, maar toch nog tegen gezondheidsklachten aan lopen en om die reden nóg gezonder willen leven! En waarom niet? Laat ons maar lekker gezond zijn!

Het recept

Ingrediënten: 4 el kokosolie, 2 el cacao (rauw of gewone), 100 gram biologische crunchy muesli, handje rozijnen (of gehakte dadels – nog lekkerder), 25 druppels vloeibare stevia (of 1-2 el biologische honing)

Tip: gebruik de Allos Amaranth Crunchy Classic muesli (natuurwinkel)
Tip 2: pure steviadruppels zonder gekke ingrediënten (ik gebruik die van steviaproducts.biedmeer.nl)

Bereidingswijze: smelt de kokosolie (dit kun je doen door de kokosolie in een glas te doen en het glas in een bak met warm water te zetten) – meng alle ingrediënten met elkaar – schep de chocolade in papieren muffinvormpjes – zet de chocolade een half uurtje in de vriezer (en bewaar het hier ook in)

 

10 Comments

 • Hallo,

  op jullie site staat dat e-nummers slecht zijn. Waarom vertellen jullie dan dat jullie vloeibare stevia kopen van steviaproducts.biedmeer.nl .

  In die Stevia zit namelijk kaliumsorbaat (rood).

  Zouden jullie die site willen verwijderen en als jullie die kennen misschien een site waar je vloeibare Stevia zonder kaliumsorbaat en andere chemische toevoegingen kunt kopen ervoor terugzetten.

  Hartelijk bedankt!

  Met vriendelijke groet Samuel

  • Hoi Samuel, bedankt voor je reactie. Ik heb dit zelf niet gezien, omdat ik daar niet altijd 100% op let. Bedankt dus voor de nuttige aanvulling voor de mensen die echt e-nummervrij leven!

 • Hoi Sharon, leuk recept weer, ik gebruik veel van je ideeën, bedankt! Zou je bij dit recept ook een gladde laag kunnen maken in een lage bak en er dan stukken van breken of snijden?
  Ik ga het in ieder geval proberen

 • Hi,

  ik heb van de week ook suikervrije chocolade proberen te maken. maar helaas zijn deze niet zo hard dat je ze net een normale chocoladereep kan breken.
  is dit bij jullie wel. zo ja, kan je mij wellicht de verhoudingen geven om een naturel chocoladereep te maken. dus cacao, kokosolie en steviapoeder. Met de verhoudingen is het mis gegaan bij mij.
  Hoop dat ik snel reactie krijg zodat ik het vanmiddag nog kan gaan maken 🙂 bedankt alvast!

 • Hallo, Ik heb je recept ook gemaakt en vind het lekker. Alleen lijkt het bij mij meer op een pindarotsje dan op chocolade. Heb ik dan te weinig kokosolie gebruik of is het de bedoeling zo.
  Mvg,
  Daniël.

 • Er zit geen kaliumsorbaat in de druppels van Steviala hoor (Stevia Products), maar plantaardige glycerine zonder troep… Bestel daar al 2 jaar. Recept ga ik eens uitproberen. Kan dat ook met stevia chocolade druppels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *