De gemakkelijkste manier om succesvol popcorn te maken

Ik moet eerlijk toegeven. Mijn man vond deze techniek jaren geleden ergens op het grote wijde web en hij is zeer succesvol, maar ik niet. Ik denk dat het genetisch bepaald is. Je weet wel, de één kan z’n tong krullen en de ander niet. Zo kan mijn man popcorn maken zonder zwart en ik niet. Voordeel is dat hij het dus maakt, wanneer we dat doen. Niet echt elke week ofzo, maar soms is het best lekker. Ik (manlief) gebruik pofmaïs uit de biologische winkel. Het is goedkoop, simpel en snel. Als je het kan. Maar als je dan het voordeel met je genen hebt en je efficiënt popcorn wilt maken, dan moet je het absoluut is zo proberen! Zo blijven er namelijk bijna geen korrels ongepopt.

  • Stap 1: doe voldoende kokosolie in een pan zodat de bodem goed bedekt is wanneer gesmolten
  • Stap 2: zet het vuur op de hoogste stand
  • Stap 3: doe een paar korrels pofmaïs in de gesmolten olie (maar nog niet gloeiend heet) en doe de deksel op de pan
  • Stap 4: wanneer deze poffen, haal de pan van het vuur en doe voldoende pofmaïs in de pan zodat de bodem bedekt is, maar geen dubbele laag
  • Stap 5: doe de deksel er gauw weer op en laat de pan een minuut van het vuur af staan
  • Stap 6: zet de pan weer terug op het vuur en laat de pofmaïs poffen
  • Stap 7: zodra het poffen af lijkt te zwakken, haal de pan van het vuur en strooi direct het zout erover (wij gebruiken Keltisch zeezout)
  • Stap 8: laat het allemaal even afkoelen
  • Stap 9: in de schaal ermee

 

10 Comments

  • Oh, dit wil ik zeker eens proberen, bedankt voor de uitgebreide uitleg en nu maar hopen dat ik het popcorngen heb en anders misschien manlief aan het werk zetten 😉

  • Bij ons is het vaste prik op dinsdagmiddag.
    Als we thuis zijn uit school gaat de pan op het vuur.
    Niets leuker dan met peuter & kleuter door de glazen deksel kijken
    naar alle poffende maiskorrels.
    De kindjes krijgen een bakje zonder zout, en ik een bakje met.
    Heeeeeerlijk, zelf gebakken popcorn!

  • Wij houden meer van de zoete versie, dus strooi ik kokosbloesemsuiker in de nog hete pan. (vuur uit) Dit smelt gelijk op de hete bodem, de popcorn schep ik daar door heen, zo heb je lekker zoete popcorn.

  • Dit bericht komt op ‘t goede moment, ik was m’n voorraadkasten aan het herindelen en ik kwam een ongeopende zak popcorn tegen waarvan ik me niet kan herinneren wanneer ik die gekocht heb. Ik ga naast jouw versie ook de hierboven geposte zoete versie eens proberen!

  • Tip van de dag:
    Meng een goede theelepel gesmolten kokosolie of gesmolten boter met een theelepel cacaopoeder en een theelepel honing én een snufje zeezout.
    Roer dit door de nog warme popcorn.
    Deze subtiele chocolade-zeezoutpopcorn is zoooo lekker en ziet er heel mooi uit!

  • Vanavond gedaan en goed gelukt. Oké, ik had wel een paar zwarte ertussen, die heb ik weggegooid.
    Ik deed er Keltisch zeezout op, maar omdat dat zo grof is, mengt het nauwelijks met de popcorn. Datzelfde probleem heb ik met bijna alles, overigens. Hoe doe jij dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *