Eénovenplaatsgerechten

Tags in het bericht
, , , , , ,

14 Comments

  • Sluit ik me volledig bij aan. Pangasius en tilapia echt vermijden, worden massaal gekweekt in krappe kooien + giftig water en heel veel hormonen aan toegevoegd.

  • Hmm, zo te lezen inderdaad geen pangasiusvis uit vietnam… Over tilapia had ik al slechte verhalen gehoord. Ik moet zeggen dat ik wel vaker zalm kies en dan wel zalm uit de oceaan, dus niet gekweekt. Nu weet ik ook wel dat in de oceaan ook troep in het water zit, maar ja, het is dan wel een betere keuze dan vis uit een kwekerij met antibiotica en andere troep. Bestaat er geen biologische vis? Wel gekweekt, maar net als met bv koeien niet vol met troep?

   • Dat is heel lastig, je kan biologisch beschouwen als ‘lekker vrij in de oceaan’ en daar voegen ze niet met opzet hormonen en antibiotica aan toe. Maar zoals je zegt; in zee zit ook een heleboel rommel. Ik let altijd op keurmerken, vermijd tilapia en pangasius, meer kan je niet doen denk ik.

    • Je kunt het beste helemaal geen vis eten 😉 Alles wat in vis zit, kun je via ander eten binnen krijgen – en dan zonder antibiotica, hormonen en zware metalen. Ik moet bekennen dat het geen gemakkelijk pad is om te bewandelen, dat veganisme (w.b. eten), maar ik merk steeds meer de voordelen!

     • Klinkt interessant, wat eet jij dan als vervanging? Ik eet eigenlijk al vrij weinig (geen vlees, geen aardapp / rijst / pasta, geen suiker, geen E-nummers, geen zuivel), dus ik wil wel variatie in mijn menu houden. Hoe doe jij dat?

 • Hoi,

  Aardappelen zijn juist er gezond en hebben een lage glycemische load, dus je hoeft niet bang te zijn dat je suikerspiegel daarvan als een malle stijgt. Zit veel vit C in ook….

  Ikzelf heb al jaren pangavis uit mn dieet geschrapt, omdat die niet zo lekker gekweekt worden in de Mekong. En ze voeren de visjes varkensafval…. Liever vis uit open zee 🙂

  Ik ga je recept zeker proberen.!

  • Hoi Anne,
   Ik heb juist gelezen dat aardappelen een hoge GI (zoete aardappel overigens net niet, klinkt wel ironisch) hebben en ik ervaar het zelf ook zo. Heb na het eten van aardappel snoepneigingen en dat is nu weg. Ik vervang de aardappel door paddestoelen.

 • De meeste groente maak ik zo klaar, maar het allerlekkerst is pastinaak, en dan wel uit eigen moestuin.
  Andere favorieten zijn venkel, witlof en knolselderie.

 • Er staan zoveel lekkere recepten op de site, weet geeneens waar ik moet beginnen… Help!
  Hoezo suikervrij zuivelvrij tarwevrij en glutenvrij eten moeilijk?

 • De variaties zijn eindeloos, bijna alles groentes zijn lekker(der) uit de oven, mijn recept:
  oven op 200gr., zoete aardappel in stukken, besprenkelt met olijfolie, fijngehakte rozemarijn, tijm, (of gewone aardappel met rozemarijn en knoflook en olie), na een kwartier in stukken gesneden verschillende kleuren paprika en ui met olie en kruiden naar smaak erbij, na een kwartier de in citroen gemarineerde schelvis of kabeljauw, nog een kwartiertje in de oven, zout en peper naar smaak (himalyazout is ècht smakelijker!), smullen maar!

 • Lijkt mij dat als je groente op 200 graden bereid er niet veel belangrijke vitamines dat overleven.. Dat is natuurlijk ook weer zonde! Maar lekker is het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *