Gevuld krentenbrood

Dit gevulde krentenbrood is gebaseerd op een een gevulde speculaas, maar dan met krentenbrood. Ik had zin in iets anders, maar het moest ook snel zijn. En handig om te eten. Tadaaaaaa! Ik ben er erg blij mee, want hij is echt lekker geworden! Ik heb deze niet glutenvrij geprobeerd, dus ik weet niet zeker of het zou werken, maar ik denk dat havermeel een goede vervanger zou zijn van de speltmeel. Heb je onze vier lopende Kerstacties trouwens al gezien? Leuke kortingen op van alles, bekijk het hier!

Dit heb je nodig (voor een vierkante vorm van 22 cm)

100 gram rozijnen
rasp en sap van 3 mandarijnen
3 eieren
100 gram vloeibare olie zoals olijfolie, avocado-olie, druivenpitolie of rijstolie
200 gram Medjoul dadels, ontpit
75 gram amandelmeel
75 gram speltmeel
1 el kaneel
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl nootmuskaat

Voor de spijslaag:
300 gram Medjoul dadels
200 gram amandelmeel
1 ei
scheutje water

Voor het bestrijken:
een geklutst ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Doe de rozijnen en rasp en sap van de mandarijnen in een kommetje en laat deze een paar minuten wellen. Doe ondertussen de olie, eieren en dadels in een keukenmachine en maal deze helemaal fijn, tot het volledig gemengd is. Voeg de amandelmeel, speltmeel, kaneel, wijnsteenbakpoeder en nootmuskaat toe en meng tot een mooi beslag. Haal het beslag uit de keukenmachine en doe het in een kom. Meng de rozijnen en het sap er doorheen. Maak je keukenmachine even schoon en hak vervolgens de dadels voor de spijslaag fijn. Voeg het ei en amandelmeel toe. Bouw de koek. Neem de helft van het koekbeslag en verdeel het over de vorm. Verdeel het spijs er bovenop, vorm een beetje met je handen (ik geef toe, dit is even een klusje, maar als ik het kan, kan iedereen het 😉 ) gevolgd door weer een laag van het koekbeslag. Bestrijk de koek met een deel van het ei en zet het 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in vierkanten.

Bekijk hier de vier lopende kerstacties met leuke kortingen!

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *